Je zoekopdracht leverde te weinig resultaten op. We hebben de zoekafstand automatisch vergroot.

Gastouder Nijmegen

Nijmegen blijft groeien en steeds meer jonge gezinnen vestigen zich in de stad. Er zijn daarom ook veel gezinnen die op zoek zijn naar opvang voor hun kleine spruit. Helaas zijn de wachttijden voor de kinderopvang vaak lang en veel ouders kunnen niet zo lang wachten. Daarom wijken velen ook uit naar andere manieren van opvang. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het inhuren van een particuliere oppas of een gastouder. Ben jij op zoek naar geschikte opvang voor je kind(eren)? Bij oppasland vind je altijd een oppas die past bij jouw situatie.

Gastouder vs. oppas

Als je nog niet precies weet wat voor opvang jij nodig hebt voor je kind(eren), is het natuurlijk erg verstandig om je te informeren over de verschillende vormen. Het is vooral belangrijk om te bedenken voor wanneer jij oppas zoekt. Is dit vooral een aantal uurtjes in de avond, of zoek je structureel iemand voor overdag? Als dat laatste het geval is, dan kun je in veel gevallen beter kiezen voor een gastouder. Gastouders hebben vaak een eigen opvang en huis en zij werken vaak op vaste tijden. Natuurlijk zit daar wel wat flexibiliteit in, maar in veel gevallen maak je vaste tijdafspraken. Daarbij is het vaak voordeliger als je gebruikmaakt van gastouderopvang. Bij een gastouder kun je namelijk kinderopvangtoeslag aanvragen. Je kunt op die manier geld terugvragen van de belasting en dat scheelt op termijn in de kosten. Let op: geld terugvragen kan enkel als je gastouder voldoet aan de volgende eisen:

  • Een verklaring omtrent het gedrag (VOG)
  • Een inschrijving in het personenregister kinderopvang. Dit geldt ook voor iedereen die werkt of woont op een plek waar kinderen opgevangen worden.
  • Een geldig identiteitsbewijs
  • Een inschrijving bij het Landelijk Register Kinderopvang (LRK)
  • Een kinder-EHBO certificaat
  • Een geldig diploma 

Registreren bij Oppasland

Zodra jij hebt besloten wat voor opvang jij voor de kinderen nodig hebt, kun je op zoek gaan naar een geschikte oppas of gastouder. Als je kiest voor een gastouder, zie je hierboven alle gastouders die zich via Oppasland aanbieden in de regio Nijmegen. Als je in contact wilt komen met deze gastouders, dien je je te registreren bij Oppasland. Dit doe je gelukkig heel eenvoudig en bovendien is het volledig gratis. Je maakt een profiel aan met daarin informatie die nodig is voor een gastouder om te zien of zij te bieden hebben wat jij zoekt. Vertel bijvoorbeeld wat over je gezin, de oppastijden en de oppaslocatie. Als jij een gastouder aan huis zoekt, dan is het immers onzinnig als je reacties krijgt van gastouders op locatie.

Reageren op gastouders in de regio

Zodra je een profiel hebt gemaakt, kun je bij Oppasland twee dingen doen. Je kunt wachten tot gastouders contact met jou opnemen, of zelf op zoek gaan naar iemand die bij jouw gezin past. Als je kiest voor de eerste optie, zul je langer moeten wachten. Hiertegenover staat echter wel dat je compleet gratis gebruik kunt blijven maken van Oppasland. Als je liever zelf contact opneemt met gastouders in de regio, dan kun je gebruikmaken van Oppasland Premium. Met deze upgrade kun je zelf berichten sturen naar gastouders. Zij kunnen op hun beurt weer gratis reageren op jouw berichten. Hierdoor vind je sneller een match die echt bij jou past en kun je zelf kiezen met wie je in contact komt. Hopelijk vind jij snel een gastouder in Nijmegen via Oppasland!

Veelgestelde vragen

Hoeveel ouders zoeken een gastouder in Nijmegen?
Wat is het gemiddelde geboden uurtarief in Nijmegen?