Oppaswerk Haarlem

Haarlem is een van de grootste steden van de Randstad en meer dan tien procent van de inwoners is jonger dan tien jaar. Het is dan ook niet zo gek dat er veel oppassers en gastouders nodig zijn. Ouders willen ook wel eens een avondje vrij, of misschien moeten ze woensdagmiddag wel werken en kunnen ze niet op tijd bij school staan. Jij kunt als oppas het verschil maken, door er te zijn als de ouders dat zelf niet kunnen. Als het jou leuk lijkt om te werken met kinderen, dan kun je bij Oppasland je hart ophalen. Hier vind jij snel de leukste oppasbaantjes in Haarlem.

Oppas worden in Haarlem

Ben jij op zoek naar een nieuw baantje in Haarlem en lijkt oppassen jou heel erg leuk, maar weet je niet zo goed hoe je moet beginnen? Dan ben je bij Oppasland aan het juiste adres. Als je nog nooit hebt opgepast, kan het lastig zijn om mensen te kennen die je aan werk kunnen helpen. Veel oppassers vinden via-via werk en nieuwe oppassers hebben het daardoor heel lastig. Oppasland is er voor iedereen: beginner en ervaren. Wij zorgen ervoor dat ouders en oppassers met elkaar in contact kunnen komen, zodat er leuke samenwerkingen ontstaan.

Om het zoeken naar oppaswerk wat eenvoudiger te maken voor je, willen we je graag als tip meegeven om alvast te bepalen wat voor oppaswerk je wilt. Denk hierbij aan:

  • Locatie oppasadres
  • Leeftijd oppaskinderen
  • Oppastarief

Deze zaken zijn bepalend voor het vinden van passend oppaswerk en je kunt beter zoeken naar geschikt werk als je deze  dingen vooral bepaald hebt.

Oppaswerk vinden in Haarlem

Zodra je hebt bedacht wat voor oppaswerk je precies wilt, kun je op zoek gaan naar een gezin dat daarbij past. Via Oppasland kun je heel makkelijk zoeken naar leuke oppasgezinnen. Om gebruik te maken van Oppasland heb je een account nodig. Een account aanmaken is bij Oppasland altijd gratis. In je profiel kun je dan vermelden wie jij bent en wat voor Oppaswerk je zoekt. Op die manier weten ouders precies wie jij bent en waar je naar op zoek bent. 

Hoe werkt Oppasland?

Je kunt op twee verschillende manieren oppaswerk vinden via Oppasland. De eerste optie is wachten tot een gezin contact met jou opneemt. Deze manier is wel tijdrovend, maar je betaalt in dat geval helemaal niets voor het gebruik van Oppasland. Als je toch liever zelf het heft in handen neemt, kun je ervoor kiezen om Oppasland Premium aan te maken. Met een Premium account kun je voor een vast bedrag per maand contact opnemen met ouders bij jou in de buurt. Een Premium account is op ieder gewenst moment aan te vragen en op te zeggen via de instellingen van je account.

Kennismaken met ouders

Zodra je contact hebt met ouders en dit lijkt te klikken, is het altijd verstandig om eerst even een kennismakingsgesprek in te plannen. Je kunt dan kijken of het ook klikt als jullie tegenover elkaar zitten. Daarbij is het ook verstandig dat de kinderen aanwezig zijn als jullie kennismaken, zodat je gelijk merkt hoe zij op jou reageren. Ook kunnen jullie alvast de regels in huis afspreken en kun jij vragen stellen over het ritme van de kinderen en jouw tarief. Op die manier voorkom je dat er misverstanden ontstaan en dat dit jullie samenwerking in de weg gaat staan. Probeer altijd zoveel mogelijk te bespreken voordat je begint met oppassen.

Als je uiteindelijk toch geen klik blijkt te hebben met de ouders, is het geen enkel probleem als je verder zoekt naar een oppasadres dat wel bij je past. We raden wel altijd aan om de ouders hierover te informeren, zodat zij niet gaan wachten op jou en ook verder kunnen zoeken naar een oppas voor hun kinderen.

Veelgestelde vragen

Hoeveel ouders zoeken een oppas in Haarlem?
Wat is het gemiddelde geboden uurtarief in Haarlem?