Oppas Haarlem

Het is als ouder niet altijd even makkelijk om aanwezig te zijn. Er moet ook brood op de plank komen en in steeds meer gezinnen werken beide ouders. Doordat beide ouders zoveel van huis zijn, is het eerste jaar na de geboorte van een kind heel heftig. Je wilt het liefst dat er steeds iemand op je kleine let, maar door de steeds maar langer wordende wachtlijsten bij de kinderopvang wordt dat heel lastig. Veel ouders kiezen er daarom voor om een particuliere oppas of gastouder in te huren. Op die manier kun je zelf aan het werk, terwijl de oppas zich ontfermt over je kleine spruit. Nu is de grote vraag: hoe vind je die ene leuke oppas?

Wat voor oppas zoek je?

Allereerst is het verstandig om vooraf te weten waar je precies naar op zoek bent. Wil je dat iemand overdag op je kleine let, terwijl jij aan het werk bent of zoek je iemand die af en toe een avondje oppast? In dat eerste geval kun je beter kiezen voor een gastouder. Gastouders zijn gecertificeerde oppassers waarbij jij recht hebt op kinderopvangtoeslag. Uiteindelijk zal dit best kunnen schelen in de kosten. Gastouders werken echter vaak niet in de avond en als je op zoek bent naar een oppas in de avonduren, kun je beter kiezen voor een gewone oppas. Dat zijn vaak scholieren of studenten die een avondje vrij hebben. Deze oppassers hebben dus ook geen wettelijk erkend gastouderdiploma en daarom heb je geen recht op kinderopvang toeslag. Het is belangrijk dat je vooraf bedankt welke oppas jou kan voorzien.

Ook is het belangrijk dat je bedenkt wat voor type persoon je zoekt. Het is natuurlijk goed dat je weet wat diegene moet kunnen, maar karakter is minstens zo belangrijk. Wil je een druk, sportief iemand of juist een wat rustiger, creatief persoon? Schrijf al deze zaken voor jezelf op papier, zodat je dat lijstje kunt aanhouden als je op zoek gaat naar een geschikte oppas voor jouw kleine spruit.

Vind je oppas via Oppasland

Zodra je je lijst compleet hebt, kan de zoektocht naar de juiste oppas beginnen. Je kunt op verschillende manieren op zoek gaan naar een oppas. Je kunt bijvoorbeeld eens rondvragen in je eigen omgeving. Wellicht heb je mazzel en weet een van de ouders een leuke oppasser. Je kunt natuurlijk ook altijd een briefje ophangen in de supermarkt. Onze ervaring leert ons echter dat je de keuze zo erg beperkt. De kans dat jij de leukste oppas krijgt is daardoor dus een stuk kleiner. Bij Oppasland kun je deze keuze veel breder maken. Je kunt hier een profiel aanmaken, waarop jij precies kunt vertellen wat je wensen zijn. Op die manier weten oppassers gelijk of zij voldoen aan de door jou gestelde eisen.

Registreren bij Oppasland is helemaal gratis. Het gebruik van de service in eerste instantie ook. Zodra jij profiel geplaatst hebt, kun je wachten tot een van de oppassers jou een berichtje stuurt. Om te zorgen dat dit sneller gebeurt, is het belangrijk dat je je profiel zo volledig mogelijk invult. Vergeet ook vooral niet om een foto toe te voegen. Als je je profiel volledig invult, zul je hoger in de zoekresultaten van de zoekmachine komen. Hierdoor wordt je sneller gevonden en zullen meet oppassers je een berichtje sturen. Jij kunt op jouw beurt volledig gratis op hun berichtjes reageren. Als je op die manier gebruikmaakt van Oppasland, zul je helemaal niets betalen voor de service.

Kennismaken met de oppas

Zodra je een oppas gevonden hebt die aan jouw eisen voldoet, kun je afspreken met diegene dat jullie even ergens kennismaken. Oppasland raadt altijd aan om eerst even af te spreken met de oppas in kwestie, zodat je weet met wie je te maken hebt. Wees vooral niet bang om vragen te stellen op zo’n afspraak. Het is de bedoeling dat je degene tegenover je leert kennen en dan mag je best wel een paar vragen stellen. Vraag de oppas bijvoorbeeld eens hoe hij of zij denkt dat een oppasdag eruit zal zien. Zo weet je ongeveer hoe een dag met de oppas voor je kinderen is. Vraag ook naar de achtergrond, opleiding en hobby’s van de oppas. Zo leer je de oppas een beetje kennen en kun je beter beslissen of diegene bij je past.

Heb je na het eerste gesprek een goed gevoel overgehouden aan de oppas, dan kun je beslissen om een proef oppasafspraak in te plannen. Zorg ervoor dat jij die dag gewoon thuis bent, maar laat de oppas zoveel mogelijk zelf bepalen wat er gebeurt en hoe. Zo kun jij goed zien hoe de oppas met je kinderen omgaat en kun je straks zelf met een gerust hart het huis verlaten.

Mocht je toch niet zo’n goed gevoel hebben bij de oppas, kun je er altijd voor kiezen om verder te zoeken. Het is belangrijk dat je je goed voelt bij de oppas, omdat je de zorg van je kinderen in diegene z’n handen legt. Gelukkig heeft Oppasland heel veel leden, dus er zit altijd wel iemand tussen die bij jouw gezin past.

Veelgestelde vragen

Hoeveel oppassers zoeken op dit moment oppaswerk in Haarlem?
Wat is het gemiddelde oppastarief in Haarlem?
Wat is de gemiddelde leeftijd van oppassers in Haarlem?