Oppaswerk Den Bosch

Werk zoeken is niet altijd even makkelijk, hoewel het in een gemeente als Den Bosch wel steeds makkelijker wordt. Deze gemeente behoort tot de gemeentes met de hoogste economische groei en dat merk je. Steeds meer ouders werken allebei en dat is soms lastig te combineren met een druk gezinsleven. Veel ouders zijn daarom ook op zoek naar een gastouder of oppas, zodat ze wat meer armslag krijgen. Jij zult de kinderen opvangen als zij niet op tijd thuis kunnen zijn of als ze even een kinderloos avondje willen ontspannen. Het is superleuk werk en het betaalt goed. Bij Oppasland vind je snel een leuk oppasgezin waar je bij aan de slag kunt.

Beginnen met oppassen

Als je nog niet eerder op kinderen van een ander gepast hebt, kunnen we ons voorstellen dat dit heel spannend kan zijn. Toch moet je ooit eens beginnen en bij Oppasland kan dat gelukkig heel eenvoudig. Wel is het belangrijk dat jij vooraf bedenkt wat voor werk je wilt gaan doen. Wil je vooral in de avonden oppassen of vang je de kinderen liever overdag op? Het is belangrijk dat je dut van tevoren weet, zodat ouders weten wanneer ze op je kunnen rekenen. Ook is het van belang dat je weet of je extra werk wilt doen voor de ouders. Bij extra werk kun je denken aan stofzuigen, koken, de kinderen ophalen of wegbrengen naar school of een vereniging. Vaak kun je voor deze werkzaamheden extra geld vragen. Op die manier wordt oppassen steeds voordeliger.

Oppaswerk zoeken

Als je eenmaal besloten hebt wat voor werk je wilt, kun je op zoek gaan naar een leuk oppasgezin. Je kunt bijvoorbeeld eens rondvragen in je omgeving of iemand iets weet of je kunt gaan kijken of iemand een briefje opgehangen heeft in de lokale supermarkt. Helaas gebeurt dat in dit digitale tijdperk steeds minder. Mensen gaan eerder online zoeken naar hun nieuwe oppas. Om die reden is Oppasland ook in het leven geroepen. Je kunt hier eenvoudig online op zoek gaan naar een nieuw oppasgezin.

Hoe werkt Oppasland?

Als je gebruik wilt maken van Oppasland, kun je gratis en vrijblijvend een account aanmaken. Dit doe je eenvoudig door in te vullen wie jij bent en wat je ouders kunt bieden. Laat bijvoorbeeld gelijk even weten hoeveel geld jij per uur vraagt en wanneer je beschikbaar bent. Ouders reageren sneller op profielen die vooraf al veel informatie verschaffen. Vergeet ook vooral niet om een foto toe te voegen. Ouders reageren namelijk ook sneller op een profiel met een foto. Ze zien dan gelijk met wie ze te maken hebben en of diegene goed op hun over komt.

Je kunt Oppasland na het maken van je profiel op twee manieren gebruiken. Je kunt de afwachtende rol aannemen en wachten tot een van de ouders jou een berichtje stuurt. Dit kan soms lang duren, maar op deze manier kost het gebruik van Oppasland helemaal niets. Reageren op berichten van anderen is namelijk altijd gratis bij Oppasland. Als die afwachtende rol niets voor jou is, kun je er ook voor kiezen om een Oppasland Premium account te nemen. Voor dit account betaal je een vast bedrag per maand en kun je onbeperkt berichten sturen naar ouders bij jou in de omgeving. Je kunt dit account op ieder gewenst moment opzeggen via je persoonlijke accountomgeving. Vergeet ook vooral niet om te kijken bij je notificaties. Hier kunt je zien wij jouw account bekeken heeft in de afgelopen dagen. Dit zijn vaak geïnteresseerde ouders en wie weet zijn zij wel geïnteresseerd in jouw diensten als je ze een berichtje stuurt. Proberen kan absoluut geen kwaad.

Kennismaking met het gezin

Als je eenmaal leuk contact hebt met een gezin in jouw omgeving, is het verstandig om even met diegene af te spreken om kennis te maken. Het is wel belangrijk dat je je op je gemak voelt bij het gezin. Wees vooral niet bang om vragen te stellen aan de ouders. Je moet natuurlijk wel weten waar je aan begint, zodat de verwachtingen gelijk zijn. Het zou zonde zijn als zij andere verwachtingen hebben dan jij. Als je na het gesprek nog je twijfels hebt bij de samenwerking, kun je altijd voorstellen om even een proefafspraak in te plannen. Je kunt dan even kijken of oppassen bij het gezin in kwestie iets voor jou is. Mocht dit niet het geval zijn, dan kun je er altijd voor kiezen om verder te zoeken. Er zijn een hoop ouders in Den Bosch op zoek naar een leuke oppas voor hun kinderen en wie weet kun jij die ouders bieden waar ze zo naarstig naar op zoek zijn.

Veelgestelde vragen

Hoeveel ouders zoeken een oppas in Den Bosch?
Wat is het gemiddelde geboden uurtarief in Den Bosch?