Oppaswerk Breda

Breda groeit steeds maar door en ook de werkgelegenheid zit in de lift. Steeds meer bedrijven vestigen zich in de stad en dat is natuurlijk erg positief voor de werkgelegenheid. Veel ouders gaan daardoor allebei aan het werk. Nu vraag jij je misschien af wat dat voor jou kan betekenen en dat zullen we vertellen. Als beide ouders in een gezin werken, dan is de kans groot dat ze regelmatig gestrest zijn door de druk van werk en een gezinsleven. Niet zo heel gek, natuurlijk. Daar kun jij als oppas verandering in brengen. Misschien ben jij wel de oppas of gastouder in Breda die hun leven rustiger gaat maken.

Beginnen als oppas

Als je nog niet eerder opgepast hebt, weten we dat het best spannend kan zijn om voor het eerst op zoek te gaan naar een oppasadres. Het is belangrijk dat je zelf goed bedenkt wat voor oppasadres je zoekt. Denk dan aan zaken als de leeftijd van de kinderen en of er extra werk gevraagd wordt. Bij extra werk kun je denken aan bijvoorbeeld schoonmaken of koken voor de kinderen. Maar ook het wegbrengen naar de sportvereniging of het ophalen van school wordt gerekend tot extra werk. Je kunt hier als oppas een meerprijs voor vragen en dat kan erg fijn zijn voor je uurtarief. Ook is het belangrijk dat je bedenkt wat jouw gebruikelijke oppastarief is. Je kunt het minimumloon hier als leidraad voor gebruiken, maar vergeet ook vooral niet om naar de concurrentie te kijken. Het zou jammer zijn als je werk misloopt, omdat de rest van oppassers allemaal goedkoper zijn. Bovendien zou het ook jammer zijn als je inkomsten misloopt omdat andere oppassers veel meer vragen. Probeer hier de balans in te vinden, zodat je op een mooi gemiddelde komt.

Hoe vind je oppaswerk in Breda

Als je eenmaal bedacht hebt wat je zoekt, kan de grote zoektocht beginnen. Je kunt natuurlijk op de ouderwetse manier gaan zoeken, door een briefje op te hangen in de supermarkt of rond te vragen in je omgeving. Echter, als je netwerk niet zo groot is, is de kans dat je daar ook daadwerkelijk oppaswerk uitsleept niet heel groot. Je kunt veel beter een account aanmaken bij Oppasland. Een registratie is bij ons helemaal gratis. Je kunt heel eenvoudig een profiel aanmaken, waarop je kunt vertellen wie jij bent en wat voor oppaswerk je zoekt. Vermeld bijvoorbeeld eens wanneer je beschikbaar bent en voor welk tarief. Zorg ervoor dat je je profiel zo compleet mogelijk invult en vergeet ook vooral niet om een foto toe te voegen. Op die manier krijgen ouders een goed beeld van jou en is de kans dat je een bericht krijgt vele malen groter. Als je eenmaal een bericht krijgt van ouders, kun je hier volledig gratis op reageren. Op die manier kost Oppasland voor jou helemaal niets.

Het kan echter ook zijn dat je liever niet wacht tot een van de ouders jou een berichtjes stuurt, maar dat je liever het heft in eigen handen neemt. In dat geval kun je kiezen voor een Oppasland Premium account. Met Oppasland Premium kun je onbeperkt berichten sturen naar de ouders bij jou in de omgeving. Kijk ook vooral bij je notificaties. Daar kun je zien welke ouders jouw profiel bekeken hebben. Dat zijn misschien wel ouders die interesse hebben in jouw diensten, maar zelf geen Premium account hebben. Als je zelf veel berichten gaat versturen, is de kans dat je snel oppaswerk hebt natuurlijke vele malen groter.

Kennismakingsgesprek

Als je eenmaal ouders gevonden hebt die interesse hebben in jouw diensten, kun je die altijd even afspreken om een kennis te maken. Het is belangrijk dat jij je ook prettig voelt bij de ouders en de kinderen. Aarzel vooral ook niet om vragen te stellen over de gewoontes in de familie. Wellicht hebben de kinderen een vast ritme, waar je als oppas niet zo snel van moet afwijken. Het is altijd goed om dat soort zaken van tevoren te weten zodat je later niet voor verrassingen komt te staan. Het kan ook prettig zijn om eerst even een proefafspraak te maken, zodat je kunt zien hoe een dag met de kinderen is. Je kunt op die dag ook altijd nog vragen stellen aan de ouders en dat is misschien wel fijn voor je eigen gemoedsrust. Als beide partijen een goed gevoel hebben bij de samenwerking kan het oppassen beginnen en gaan jullie hopelijk een leuke oppastijd tegemoet. Mocht het nu niet echt klikken, dan is dat natuurlijk ook helemaal geen probleem. In Breda zoeken heel veel ouders een oppas en er zit daarom ook vast wel iemand bij die op zoek is naar jou. Geef de moed dus ook niet gelijk op als je een ouder treft die uiteindelijk toch geen gebruik wil maken van jouw dienst, maar zoek vooral verder.

Veelgestelde vragen

Hoeveel ouders zoeken een oppas in Breda?
Wat is het gemiddelde geboden uurtarief in Breda?