Oppas Breda

In een groeiende stad als Breda is het voor ouders steeds makkelijker om aan werk te komen. Dat is natuurlijk hartstikke mooi en dat zal je portemonnee ook niet ontkennen. Toch is het met twee werkende ouders soms wel lastig om ook thuis te zijn voor de kinderen. Niet alle kinderen kunnen zomaar alleen thuis blijven en vaak doen ouders dan een beroep op hun eigen ouders. Als die echter niet in de buurt wonen, zijn veel ouders genoodzaakt om een oppas te zoeken voor hun kleine kinderen. Die oppas kan dan oppassen als de ouder(s) even een avondje voor zichzelf willen hebben. Er voor je kinderen zijn is natuurlijk belangrijk, maar vergeet ook absoluut je eigen relatie of hobby’s niet. In theorie klinkt het vinden een oppas hartstikke makkelijk, maar in de praktijk valt dit dikwijls tegen. Ouders weten gewoonweg niet waar ze moeten beginnen met zoeken. Oppasland kan deze ouders en misschien jou dus ook helpen bij het vinden van een geschikte oppas voor je kinderen.

Maak een lijstje met kwaliteiten

Voordat je de zoektocht vol overgave start, is het belangrijk dat je weet waar je nu eigenlijk naar op zoek bent. Je hebt vast wel een beeld bij jouw ideale oppas. Misschien is diegene wel heel sportief en wil diegene graag een balletje trappen met je zoon of zoek je iemand die armbandjes wil maken met je dochtertje. Hoe jij je perfecte oppas voor je ziet, maakt niet uit. Zorg ervoor dat je de kwaliteiten en eigenschappen op papier zet, zodat je aan de hand daarvan op zoek kunt gaan naar jouw ideale oppas.

Naast de kwaliteiten van je oppas, is het ook slim om na te denken over de momenten van oppassen. Zoek je iemand voor overdag of voor ’s avonds. Als je voor meerdere momenten overdag op zoek bent naar een oppas, is het misschien slimmer om voor een gastouder te kiezen dan voor een particuliere oppas. Gastouders zijn gecertificeerde oppassers die moeten voldoen aan een hoop eisen. Zo moeten ze ingeschreven staan bij een erkend gastouderbureau en moeten ze in het bezit zijn van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) en een kinder-EHBO certificaat. Hierdoor weet je zeker dat je kinderen in capabele handen zijn als jij van huis gaat. In eerste instantie lijkt dit de duurdere optie, doordat de gastouder een hoger uurtarief vraagt. Toch blijkt dit uiteindelijk mee te vallen omdat je bij een gastouder recht hebt op kinderopvangtoeslag. Bedenk dus goed wat voor jouw gezinssituatie interessant is.

Hoeveel kost een oppas?

Net als de kwaliteiten van de oppas, zijn er nog andere zaken waar je als ouder vooraf over na dient te denken. Een van die dingen is de betaling van de oppas. Wat heb jij over voor de diensten van de oppas? Veel ouders hebben geen idee en beslissen maar wat, maar voor zowel de ouders als de oppas is het fijn om te weten waarom je iets krijgt. Het Nibud probeert ouders hierbij te helpen. Met een richtlijn voor de kale oppasprijs proberen ze dat voor elkaar te krijgen. Ouders wordt aangeraden om een bedrag van 3,20 tot 4,80 euro aan te houden voor oppassers tussen de 15 en 18 jaar oud. Dit bedrag kan aangevuld worden als oppassers op meer dan een kind passen, of als er verwacht wordt dat ze huishoudelijke taken doen. Denk hierbij aan schoonmaken, kleding wassen en koken voor de kinderen. Aan al deze zaken hangt uiteraard wel een prijskaartje. Als je nog niet precies weet wat je wilt betalen, kun je er uiteraard ook voor kiezen om af te wachten wat de oppas in kwestie als uurtarief vraagt.

Als je deze zaken voor jezelf op een rijtje hebt, kun je beginnen met zoeken. Waar ga je dat doen? Een hoop ouders beginnen door te vragen op het schoolplein of bij de kinderopvang. Als dit niets uithaalt, kun je altijd nog een briefje ophangen in de supermarkt. Helaas blijken deze manieren van zoeken niet heel effectief en vaak duurt het heel lang voor ouders op deze manier een oppas hebben gevonden. In zulke gevallen kan Oppasland de uitkomst bieden. Door ons handige systeem waar zowel ouders, gastouders en oppassers zich aanmelden wordt het zoeken heel makkelijk. Iedereen kan in zijn of haar profiel duidelijk maken wat er gezocht wordt en voor wanneer. Op die manier is het heel eenvoudig om contact te leggen met een voor jou interessante oppas.

Gebruik Oppasland

Als je gebruik wilt maken van Oppasland, is dit in beginsel gratis. Je kunt je geheel kosteloos registreren en een profiel aanmaken. Oppassers die op zoek zijn naar een oppasbaantje kunnen jou dan een berichtje sturen, waarna jij daar gratis op kunt reageren. Reageren is bij Oppasland namelijk altijd gratis. Het nadeel hiervan is dat je de afwachtende rol aanneemt en als niemand jou een berichtje stuurt jij geen oppas hebt. Als jij liever zelf op zoek gaat, kun je beter een Oppasland Premium account aanmaken. Voor een vast bedrag per maand kun je dan op zoek gaan naar een oppas die bij je past. Je kunt oppassers en gastouders zelf berichten sturen, waardoor de zoektocht in een stroomversnelling komt. Mensen reageren immers eenvoudiger dan dat ze zelf de eerste stap nemen.

Zodra jij een oppas hebt gevonden die bij je past, kun je Oppasland Premium altijd weer opzeggen. Je zit nergens aan vast en het is iedere maand gewoon weer opzegbaar. Dit doe je heel eenvoudig via je eigen profielpagina. Je account wordt dan weer omgezet naar een gratis account, totdat jij aangeeft dat je weer een Premium account nodig hebt.

Veelgestelde vragen

Hoeveel oppassers zoeken op dit moment oppaswerk in Breda?
Wat is het gemiddelde oppastarief in Breda?
Wat is de gemiddelde leeftijd van oppassers in Breda?