Oppas Zwolle

Zwolle is een relatief jonge stad in Nederland. Veel studenten trekken er na hun studie heen om daar een gezin te stichten. Vooral Groningen is hofleverancier van jonge gezinnen. Dit komt vooral doordat Zwolle een makkelijkere uitvalsbasis is naar de Randstad en hierdoor gunstiger is om te wonen als je daar werkt. Deze hardwerkende ouders doen niets liever dan hun avonden bij hun kinderen zijn, maar soms willen ze toch ook wel een avondje samen. In dat geval kan het heel prettig zijn om een oppas achter de hand te hebben. Bij Oppasland vind je de leukste oppassers in Zwolle en vind je altijd wel iemand die kan oppassen als jij een avondje uit bent met je partner.

Wat is Oppasland?

Oppasland is een platform die ouders en oppassers samenbrengt, zodat ze elkaar kunnen hebben. Oppassers zijn vaak scholieren en studenten die een extra zakcentje willen verdienen door te gaan oppassen op kinderen in de buurt. Ouders kunnen hen dit extra zakcentje geven en zij krijgen op hun beurt de ruimte die ze soms zo graag willen hebben. Oppassers zijn niet alleen geschikt voor een avondje uit, maar ook als je ver weg werkt en net niet op tijd thuis kunt zijn om je kinderen van school op te halen. Oppassers vinden het vaak leuk om de kinderen op te halen en jij hoeft dan niet te haasten. Ook als je nachtdiensten draait op je werk, kun je kiezen voor een oppas. In dat geval kan een nachtoppas aan huis uitkomst bieden. Deze oppas verblijft dan in je huis op het moment dat jij aan het werk bent, zodat je je nergens zorgen over hoeft te maken.

Als je een oppas nodig hebt voor de momenten dat je overdag op werk zit, kun je in veel gevallen beter kiezen voor een gastouderopvang of een gastouder aan huis. Als je je kind(eren) daar laat opvangen, kun je aanspraak maken op kinderopvangtoeslag waardoor de opvang goedkoper wordt. In veel gevallen is deze vorm van oppas dan interessanter dan een reguliere oppas. Ook gastouders vind je bij Oppasland.

Registreren bij Oppasland

Als je bedacht hebt wat voor oppas je zoekt, kun je je volledig gratis registreren bij Oppasland. Je maakt dan een profiel aan, waarop je kunt vermelden wat voor oppas je zoekt en voor wanneer. Oppassers kunnen dan zelf kijken of dat ook is wat zij zoeken. Als dat het geval is, kunnen zij jou een berichtje sturen. Bij Oppasland kun je altijd gratis reageren op berichten van anderen, dus in dat geval betaal jij helemaal niets. Als je echter wel zelf berichten wilt gaan sturen, zul je gebruik moeten maken van een ander account, namelijk: Oppasland Premium. Je activeert dit account eenvoudig via de instellingenpagina van je account. Voor Oppasland Premium betaal je iedere maand een vast bedrag en als je eenmaal een oppas of gastouder gevonden hebt, kun je het account weer eenvoudig stopzetten via je instellingenpagina. Ook dit kan op ieder gewenst moment en je account zal dan gelijk bij aanvang van de volgende betaalperiode gestopt worden. Zo betaal je nooit meer voor Oppasland dan nodig.

Oppas vinden in Zwolle

Zodra je contact hebt met een oppasser die heel geschikt lijkt voor jouw gezin, raden we bij Oppasland altijd aan om eerst even een keer kennis te maken. In zo’n kennismakingsgesprek kunnen jullie elkaar leren kennen en belangrijke zaken bespreken over het oppaswerk. Denk hierbij aan bijvoorbeeld de extra werkzaamheden die jij verwacht van de oppas. Deze werkzaamheden kunnen bijvoorbeeld koken, afwassen of de kinderen halen en brengen zijn. Hou er rekening mee dat de oppas extra geld kan vragen voor deze werkzaamheden. Ook zul je afspraken moeten maken over de oppastijden en het oppastarief. Oppasland is geen uitzendbureau, dus je zult zelf deze afspraken moeten maken. Oppasland is enkel de verbindende schakel tussen ouder en oppas. Oppasland wenst je heel veel succes bij het vinden van een geschikte oppas voor je gezin.

Veelgestelde vragen

Hoeveel oppassers zoeken op dit moment oppaswerk in Zwolle?
Wat is het gemiddelde oppastarief in Zwolle?
Wat is de gemiddelde leeftijd van oppassers in Zwolle?