Oppas Zaandam

Zaandam is een relatief jonge gemeente. Ruim 35 procent van de huishoudens in de gemeente heeft kinderen en het is dus niet gek dat zoveel mensen op zoek zijn naar een oppas. Het is natuurlijk wel fijn om een oppas achter de hand te hebben. Je weet maar nooit wanneer je iemand nodig hebt die bij kan springen. Misschien moet je plotseling weg en heb je iemand nodig die de zorg voor je kinderen tijdelijk op zich neemt. Het kan uiteraard ook zijn dat je structureel laat uit je werk komt, omdat je bijvoorbeeld in de file staat rond Amsterdam. Dan kun je iemand nodig hebben die de kinderen van school haalt. Wat je wensen ook zijn: er is altijd een oppas bij Oppasland die bij je past!

Wat is Oppasland?

Bij Oppasland kun je oppassers voor elk gezin vinden. Of het nu gaat om een gezin met 4 kinderen van basisschoolleeftijd of een kersvers gezin met een baby, er is altijd een oppas te vinden die genoeg ervaring heeft om voor je kinderen te zorgen als jij weg bent. Maak vandaag nog een profiel aan en laat oppassers weten dat je op zoek bent naar iemand die je kan helpen. In een Oppasland profiel kun je precies vertellen wat je zoekt. Van oppasmomenten tot het oppastarief per uur. Oppassers kunnen op hun beurt zien of jouw wensen aansluiten bij die van hen.  

Oppas vinden

Zodra je je profiel geactiveerd hebt, kan het zoeken naar een oppas beginnen. Je kunt berichten krijgen van oppasser die graag bij jou aan de slag gaan. Deze berichten ontvang je in je profiel, maar je zult ook altijd een e-mail krijgen waarin staat dat je een bericht hebt. Vergeet ook vooral niet om bij je notificaties te kijken. Daar zie je wie je profiel bekeken heeft en misschien kun jij diegene wel een bericht sturen.

Oppasland Premium

Als je zelf berichten wilt sturen naar oppassers en gastouders in de buurt, dan kun je gebruikmaken van Oppasland Premium. Dankzij deze upgrade kun je onbeperkt berichten sturen naar oppassers en kun je ook gebruikmaken van het beoordelingssysteem. Nu kun je dus zelf beoordelingen schrijven en ontvangen, waardoor je sneller in contact komt met nieuwe oppassers.

Contact met de oppas

Zodra je contact hebt gelegd met een oppas, is het belangrijk dat jullie eerst een keertje afspreken om alles te overleggen. Misschien heeft je kind extra zorg nodig of zijn er dingen die je graag van de oppas wilt weten. Deze dingen kun je allemaal vragen tijdens het kennismakingsgesprek. Je kunt op dat moment ook onderhandelen over de oppasprijs. Let op: ervaring kost wat. Beknibbel hier dus niet op als je graag een oppas met veel ervaring wilt. Hoe je het oppastarief berekent, kun je lezen op onze blog.

Eerste keer oppassen

Het is voor de oppas net zo spannend om voor het eerst bij je te gaan oppassen als voor jou. Zorg er dus voor dat de oppas weet wat er moet gebeuren. Maak een schema waar precies in genoemd staat wat het ritme is van je kind. Krijgt hij of zij rond drie uur een snack? Laat de oppas daar dan niet vanaf wijken. Zo wennen zowel kind als oppas snel aan elkaar en kan het echte plezier beginnen. Na de eerste keer oppassen is het ook prettig om even samen te gaan zitten en de dag te bespreken. Misschien zijn er dingen die de oppas nog wil weten of heb je zelf vragen; op dat moment kun je ze allemaal stellen. Voor je het weet past de oppas perfect in je gezin en wil je nooit meer zonder! Meld je vandaag nog aan bij Oppasland.

Veelgestelde vragen

Hoeveel oppassers zoeken op dit moment oppaswerk in Zaandam?
Wat is het gemiddelde oppastarief in Zaandam?
Wat is de gemiddelde leeftijd van oppassers in Zaandam?