Er zijn 141 beschikbare oppassers in Winschoten

Oppas Winschoten

In Winschoten vind je veel tweeverdieners; ouders die allebei werken en daarom hun kind naar de kinderopvang brengen. Ook de vraag naar gastouders en oppassers wordt om deze reden steeds groter. Hier een keuze uit maken lijkt al moeilijk genoeg… Maar je wilt ook nog iemand vinden waarbij jij en je kind zich goed voelen. Het vinden van de ideale opvang is daarom niet eenvoudig. Gelukkig is er Oppasland! Wil je snel in contact komen met een oppas of gastouder? Of ben je zelf op zoek naar oppaswerk in Winschoten? Dat is via ons speciaal ontwikkelde oppasplatform zo gepiept!

Registreren bij Oppasland

Zoek je een fijne oppas voor jouw zoontje of dochtertje? Dan mag je best veeleisend zijn. Als papa of mama van jonge kinderen neem je alleen genoegen met de allerbeste oppasser of gastouder. Die zoektocht begint bij Oppasland! Je kunt bij ons gratis een profiel aanmaken dat zichtbaar wordt voor onze gebruikers. Probeer hierin zo duidelijk mogelijk aan te geven waar je naar op zoek bent. Voor welk moment zoek je bijvoorbeeld een oppas? Wat moet hij/zij gaan doen? Probeer dit profiel zo compleet mogelijk in te vullen, zodat geïnteresseerden wat ze kunnen verwachten.

In jouw Oppasland-profiel zet je onder andere de volgende informatie:

  • de oppaslocatie (bij jou of bij de oppas thuis);
  • het aantal kinderen en hun leeftijdsgroep;
  • hoeveel uren je een oppas nodig hebt;
  • wat je bereid bent de oppas te betalen.

Oppasland Premium

Nu jouw profiel compleet is, heb je twee opties: wachten op een reactie of jouw zoektocht alvast zelf beginnen. Met een standaardaccount kost reageren op berichten die je krijgt van onze gebruikers je helemaal niets. Ga je toch liever zelf op zoek? Daarvoor heb je Oppasland Premium nodig. Premium maakt het mogelijk om onbeperkt te reageren op profielen van oppassers en gastouders. Zo kom je direct in contact met lieve mensen uit jouw omgeving, die je graag van dienst zijn. Activeer jouw Premium-account in de instellingenpagina van je account. Hier kun je je abonnement op ieder gewenst moment ook weer opzeggen. Wel zo makkelijk.

Oppas gezocht

Het speuren naar die fijne oppas kan beginnen! Vul jouw woonplaats, buurt of postcode in en klik op ‘zoeken’. In het overzicht vind je vervolgens oppassers en gastouders uit jouw regio die meteen beschikbaar zijn voor oppaswerk. Bekijk gerust een profiel dat je aanspreekt. Hierin lees je meer over oppassers, hun beschikbaarheid en welk tarief ze vragen. Ben je benieuwd naar de diensten van een oppas en wil je meer van hem of haar weten? Stuur dan een persoonlijk berichtje en vertel dat je nieuwsgierig bent geworden! Voor je het weet plannen jullie samen een kennismakingsgesprek.

Gastouders

Een oppas heeft geen officiële documenten nodig. Dit is bij gastouders anders. Zij zijn gediplomeerde oppassers en vangen kinderen vaak in eigen huis op. Hun huis wordt dan als het ware een kleine kinderopvang, waarin ze maximaal zes kinderen tegelijk mogen ontvangen. Omdat gastouders moeten voldoen aan strenge, door overheid gestelde eisen heb je als ouder recht op kinderopvangtoeslag. Dit is bij een normale oppas niet het geval.

Kiezen voor een oppas of gastouder kan een moeilijke beslissing zijn. Ze hebben allebei hun voor- en nadelen. Bedenk daarom goed waar je precies naar op zoek bent. Wil je meer zekerheid over de professionele opvang van je kind? Misschien is het dan prettig om een gastouder in te schakelen. Zoek je iemand voor in de avond of nacht? Dan kan juist een oppas de betere keuze zijn. Dit zijn namelijk vaak scholieren en studenten die in de avond de tijd hebben om op te passen. Gastouders zijn in de avonduren meestal juist niet inzetbaar.

Kennismaken en proefdraaien

Een oppas of gastouder inschakelen kan spannend zijn, helemaal als het voor het eerst is. Met een goede voorbereiding kun je deze spanning een beetje verlichten. Voor jezelf en je kind, maar net zo goed voor de oppas. Stel daarom voor om eerst eens kennis te maken met elkaar. Tijdens een ontmoeting kunnen jullie beter aanvoelen of er een klik is en heb je de ruimte om vragen te stellen. Als jullie nog steeds een goed gevoel hebben, is het ook mogelijk om de oppas te laten proefdraaien. Maak het een oppas zo makkelijk mogelijk en geef hem of haar meteen een paar heldere instructies mee. Bijvoorbeeld als je kind een moeilijke eter of last heeft van verlatingsangst.