Oppas Weert

Papa’s en mama’s in Weert zijn massaal op zoek naar een oppas. Een lieve, zorgzame, warme persoonlijkheid die met liefde op hun kind wil passen. Soms lukt het namelijk niet om dat zelf te doen. Vanwege een belangrijke afspraak of plannen voor een kort uitstapje. Dat heb je ook best eens verdiend als hardwerkende ouder. Maar voor die ideale oppas mag je best wat eisen hebben. Je wilt natuurlijk het allerbeste voor je kind, dus neem je niet zomaar iemand aan. Via Oppasland vind je een oppas of gastouder in Weert bij wie je je vertrouwd voelt.

Zo werkt Oppasland

Wil jij ons online oppasplatform gebruiken om een leuke oppas in de buurt te vinden? Meld je dan meteen aan. Het is gratis! De volgende stap is het aanmaken van je eigen profiel. Hierin kun je zo veel kwijt als je wilt. Een kort verhaaltje over je gezin, hoe je kindje heet en wat je zoekt in een oppas. Jouw profiel wordt zichtbaar voor oppassers die bij Oppasland aangesloten zijn, dus probeer helder te zijn in jouw wensen. Zo staan ze straks niet voor verrassingen en kunnen ze contact met je opnemen als ze zich als oppas beschikbaar willen stellen.

Een oppas of toch een gastouder?

Er zijn natuurlijk veel verschillende vormen van kinderopvang. Het kinderdagverblijf, de buitenschoolse opvang, gastouderbureaus en oppassers. Voordat je iemand op je kind wilt laten passen, is het verstandig om je eens goed in te lezen. Het belangrijkste is natuurlijk dat je kind op een veilige en vertrouwde plek wordt opgevangen, door iemand die goed is met kinderen. Bij Oppasland vind je enorm veel oppassers en gastouders. Een keuze maken zal niet eenvoudig zijn. Vraag je daarom eerst af of je de hulp wilt inschakelen van een oppas of een gastouder. Maar wat is het verschil eigenlijk tussen de twee?

Je leest het hier: Wat is het verschil tussen een oppas en een gastouder?

Oppasland Premium

Ook zonder account kun je gewoon ons overzicht van oppassers en gastouders bekijken die op zoek zijn naar oppaswerk in Weert. Heb je iemand gevonden die jij en je kind beter willen leren kennen? Met een Oppasland Premium-account kun je hem of haar een persoonlijk berichtje sturen. Zo hoef je dus niet meer af te wachten tot iemand op jouw profiel reageert en heb je de touwtjes helemaal zelf in handen. Geef in jouw reactie aan dat je enthousiast bent geworden en graag eens kennis wilt maken met de oppas. Premium kost een vast bedrag per maand en is op ieder gewenst moment opzegbaar via je persoonlijke instellingen.

Kennismaken met de oppas

Voordat je iemand alleen laat met je kind, wil je ze eerst eens in levenden lijve zien. Dat praat toch wat makkelijker. Ben je via Oppasland in contact gekomen met een oppas? Stel gerust voor om een kennismakingsgesprek in te plannen bij jullie thuis. Dan kunnen jullie elkaar vragen stellen, afspraken maken en rustig aan elkaar wennen. Wil je dit liever eerst op afstand doen? Dan kan dat natuurlijk ook gewoon. Pak het vooral aan op een manier die prettig voelt voor jou en je kind.

Tips om beter te slapen

Veel ouders hebben moeite met slapen. Dat is ook niet zo gek als je er ’s nachts uit moet om voor je kindje te zorgen. Maar onze kinderen zijn zeker niet de enige reden waarom we te weinig nachtrust krijgen. Ons gedrag overdag zorgt ervoor dat we ’s avonds niet vermoeid genoeg naar bed gaan. We hebben een onregelmatig slaapritme, we houden te laat een siësta of onze slaapkamer is niet donker of koel genoeg om een welverdiend en degelijk tukkie in te doen. Wat kun je allemaal zelf doen om je slaap te verbeteren? Oppasland geeft je alvast zes praktische tips.

  1. Probeer minimaal acht uur slaap te krijgen en houd een vast slaapritme aan.
  2. Doe niet aan intensieve inspanning voordat je gaat slapen.
  3. Zorg voor een stille en donkere slaapkamer.
  4. Probeer het bed vooral voor slapen te houden.
  5. Blijf niet te lang in bed liggen, ’s nachts én ’s ochtends.
  6. Beperk middagdutjes tot 20 minuten en houd ze niet na 3 uur.

Verder lezen: Beter slapen? Lees deze 6 praktische slaaptips voor ouders

Veelgestelde vragen

Hoeveel oppassers zoeken op dit moment oppaswerk in Weert?
Wat is het gemiddelde oppastarief in Weert?
Wat is de gemiddelde leeftijd van oppassers in Weert?