Oppas Vlissingen

Een oppas vinden moet eenvoudig zijn. Sommige ouders hebben het geluk dat de buurjongen, een nicht of opa en oma voor korte tijd op de kinderen willen letten. Maar wat als je niet steeds dezelfde persoon wilt vragen? Of wanneer niemand in de buurt woont die je uit de brand kan helpen? Voordat je met de handen in het haar gaat zitten, kan Oppasland je verder helpen met het vinden van een oppas in Vlissingen. Op ons online oppasplatform vind je namelijk allemaal lieve mensen die graag klaarstaan voor papa’s en mama’s.

Gratis profiel aanmaken

Nadat je je gratis bij ons hebt aangemeld, kun je meteen met je persoonlijk profiel aan de slag. Hierin kun je iets over jezelf vertellen en een leuke foto uploaden. Maar, nog belangrijker: je kunt ook aangeven wat je zoekt in een oppas. Probeer jouw wensen zo duidelijk mogelijk in kaart te brengen. Heb je bijvoorbeeld een oppas nodig voor woensdagavond en wil je dat hij of zij je kind ophaalt van de sportvereniging? Of zoek je iemand die zelf kinderen heeft en meerdere middagen per week beschikbaar is? Geef geïnteresseerde oppassers een helder beeld van wat je zoekt. Heeft iemand interesse om op je kindje te passen? Dan kan hij of zij je persoonlijk berichtje sturen. Met een standaardaccount kun je daar gratis op reageren.

Een oppas of een gastouder?

Waar ligt nu eigenlijk het verschil tussen een gastouder en een oppas? Deze vraag krijgen we van veel ouders. Wat van het grootste belang is, is dat jouw kind de beste opvang krijgt. Maar welke keuze is dan de juiste? Zowel een oppas als een gastouder zal zijn of haar uiterste best doen om zo goed mogelijk voor je kindje te zorgen. Maar er zijn wel een aantal voor- en nadelen.

Zo vangt een gastouder vaak meerdere kinderen thuis op, terwijl een oppas meestal bij jou thuis langskomt om voor je kind te zorgen. De één zal al een aantal vaste regels hebben en moet de aandacht verdelen over meerdere kinderen, terwijl de ander de volle aandacht heeft voor jouw kind. Een gastouder kan ook meer ervaring hebben dan een oppas, hoewel er uitzonderingen zijn op de regel. Wel hebben ze officiële papieren om hun werk uit te kunnen voeren, zoals een diploma en een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG). Om die reden verschillen de kosten ook. Een oppas is goedkoper, maar bij een gastouder kun je weer kinderopvangtoeslag krijgen.

Hier lees je meer: Wat is het verschil tussen een oppas en een gastouder?

Zelf reacties achterlaten

Je kunt ook zelf die stap zetten om in gesprek te gaan met een oppas, dankzij Oppasland Premium. Voor een vast bedrag per maand kun je onbeperkt reageren op profielen van oppassers en gastouders. Heb je iemand gevonden die je graag eens beter leert kennen? Stuur hem of haar dan een enthousiast berichtje! Zo heb je de touwtjes in handen en bepaal je helemaal zelf met wie je in gesprek gaat. Toch heimwee naar een gratis account? Je zet ‘m eenvoudig weer terug in je persoonlijke instellingenpagina.

Kennismaken met de oppas

Vindt je zoon of dochter het stiekem een beetje eng dat er een nieuwe oppas langs gaat komen? Dat is niet zo vreemd. Jij zult het waarschijnlijk ook spannend vinden, en de oppas net zo goed. Maak de nieuwe situatie daarom voor iedereen wat laagdrempeliger door eerst een kennismakingsgesprek in te plannen. Daarin kun je elkaar wat beter leren kennen, vragen stellen en eventueel al afspraken maken. Je kunt de oppas ook alvast kennis laten maken met je kind. En, als dat goed voelt, laat je ze even een paar minuutjes alleen. Zo zal het echte oppassen niet zo spannend meer zijn en voelt het sneller vertrouwd voor iedereen.

Bang in het donker

Is jouw kind bang in het donker? Die kans is best groot. Veel kinderen ontwikkelen deze angst rond de peuterleeftijd. Hun rijke fantasie kan er ’s nachts voor zorgen dat ze geen oog dicht durven doen. Omdat ze bang zijn dat er monsters, clowns of andere gekke wezens door hun kamer spoken. De manier waarop je kinderen die bang zijn in het donker benadert, is belangrijk. Daarvoor zul je veel geduld moeten hebben en begrip moeten tonen. Natuurlijk hoeven ze zich nergens zorgen over te maken, maar de angst die ze voelen, is echt voor ze. Oppasland geeft je een aantal waardevolle tips voor hoe je jouw kind helpt om deze angst te overwinnen.

Verder lezen: Bang in het donker: hoe help je een kind angst overwinnen?

Veelgestelde vragen

Hoeveel oppassers zoeken op dit moment oppaswerk in Vlissingen?
Wat is het gemiddelde oppastarief in Vlissingen?
Wat is de gemiddelde leeftijd van oppassers in Vlissingen?