Oppas Middelburg

Middelburg is een groeiende stad in Zeeland. De Zeeuwse hoofdstad trekt steeds meer jonge gezinnen aan en er zijn daardoor steeds meer oppassers nodig. Helaas is het voor jonge ouders nog niet zo makkelijk om een goede oppasser te vinden, want waar begin je met zoeken? Ga je op het schoolplein rondvragen of hang je een briefje op in de supermarkt? Daarbij is het ook nog niet zo eenvoudig om te beslissen wat je nu precies nodig hebt: een oppas of een gastouder? Op al deze vlakken kan Oppasland je helpen.

Oppas of gastouder?

Allereerst is het van belang dat je zelf beslist wat je precies nodig hebt en waar je je prettig bij voelt. Wil je iemand die af en toe op je kinderen past of liever iemand die op vaste momenten overdag de zorg voor je kleintjes overneemt. Als dat laatste het geval is, kun je in veel gevallen beter kiezen voor een gastouder. Gastouders zijn gecertificeerde oppassers die in het bezit zijn van een geldig diploma. Daarnaast moeten ze ook in het bezit zijn van een Verklaring Omtrent het Gedrag, een inschrijving bij een erkend gastouderbureau én een kinder-EHBO certificaat. Zo weet je als ouder wel precies waar je aan toe bent en dat je kinderen in capabele handen worden opgevangen. Dit kan als heel prettig worden ervaren. Toch is een gastouder overbodig als je enkel incidenteel opvang zoekt in de avonduren. In die gevallen kun je beter kiezen een oppas die oplet terwijl jij een aantal uurtjes van huis bent. Daarbij kun je een oppas vragen om bij jou thuis op te passen, zodat het kind niet uit de vertrouwde omgeving hoeft en kun je de oppas vragen of hij of zij wat extra klusjes in en om het huis wil doen. Denk hierbij aan zaken zoals stofzuigen, afwassen en de was doen. Hou er wel rekening mee dat deze zaken vaak extra geld kosten.

Gebruik Oppasland

Als je weet wat je wil, kun je op zoek gaan naar een oppas. Dit kun je natuurlijk doen door middel van een briefje in de supermarkt of een rondvraag op het schoolplein. Onze ervaring leert ons echter dat deze manieren van zoeken zelden effectief zijn. Om die reden is Oppasland ook opgericht. Op dit oppasplatform kun jij eenvoudig zoeken naar een oppas die echt bij jouw gezin past. Je kunt je volledig gratis registreren, waarna je eenvoudig een profiel aan kunt maken. Op dat profiel kun je precies vertellen wie jij bent en wat je zoekt. Je kunt zelfs in een handig schema aangeven voor welke momenten je oppas nodig hebt. Oppassers maken op hun beurt ook een profiel aan, waarin zij aangeven wie ze zijn en wanneer ze kunnen oppassen.

Als je je profiel aangemaakt hebt, kun je twee dingen doen: achteroverleunen en wachten tot iemand contact met jou opneemt of zelf op zoek gaan. Als je het eerste kiest, is het gebruik van Oppasland helemaal gratis. Oppassers nemen dan contact met jou op als ze denken dat ze voldoen aan de door jou gestelde eisen. Jij kunt op jouw beurt gratis reageren. Helaas is wel gebleken dat deze manier van zoeken naar een oppas redelijk tijdrovend is. In veel gevallen is het veel effectiever om zelf het heft in handen te nemen. In dat geval kun je overwegen om een Oppasland Premium account aan te maken. Voor dit account betaal je een vast bedrag per maand, waarna je onbeperkt kunt reageren op oppassers en gastouders. Zij kunnen dan gratis reageren en de kans dat je zo sneller in contact komt met oppassers is vele malen groter. Vergeet ook vooral niet om bij je notificaties te kijken! Oppassers die jouw profiel bekijken zijn daar zichtbaar en wie weet zit daar de perfecte oppasser wel tussen.

Kennismaking

Als je een oppas gevonden hebt die aan je eisen lijkt te voldoen, kun je kennismaken met diegene. Wees vooral niet bang om vragen te stellen. Je moet natuurlijk wel weten wie op je kinderen past als jij niet thuis bent. Vraag bijvoorbeeld eens naar de dagindeling die de oppasser wil hanteren. Zo weet je ongeveer waar je aan toe bent en wat je kinderen gaan doen. Als je een goed gevoel hebt bij de oppasser, kunnen jullie nog afspreken om een proefafspraak te maken.

Oppas gevonden?

Als je een oppas gevonden hebt via Oppasland, kun je je Oppasland Premium account weer eenvoudig opzeggen via je eigen accountpagina. Zo betaal je nooit voor een abonnement die je niet gebruikt. Let er wel op dat je opzegt voor de nieuwe betaalperiode van start gaat, op die manier loopt het abonnement het snelste af.

Veelgestelde vragen

Hoeveel oppassers zoeken op dit moment oppaswerk in Middelburg?
Wat is het gemiddelde oppastarief in Middelburg?
Wat is de gemiddelde leeftijd van oppassers in Middelburg?