Oppaswerk Middelburg

Sinds 2013 zit Middelburg weer in de lift. Er komen steeds vaker jonge gezinnen in de Zeeuwse stad wonen en gemiddeld bestaat nu 15 procent van de inwoners uit kinderen die jonger zijn dan 15 jaar. Veel van deze kinderen mogen nog niet alleen thuisblijven als ze uit school komen of zijn nog te jong om naar school te gaan en zitten daarom de hele dag thuis. De ouders van deze kinderen willen er natuurlijk dolgraag zelf op het schoolplein staan om hun kleine op te halen, maar doordat deze ouders vaker in de grote steden in  zoals RotterdamDen Haag en Amsterdam werken, zijn ze soms niet op tijd terug. Het kan dan erg fijn zijn om een oppas te hebben die de zorg voor hun kroost overneemt als zij hier zelf even niet toe in staat zijn. Heb jij wat uurtjes in de week over en vind jij het heerlijk om met kinderen te werken? Meld je dan vandaag nog aan bij Oppasland en wordt oppas.

Wat doet een oppas?

Een oppas is iemand die de zorg voor de kinderen op zich neemt als de ouders dit even niet kunnen. Vaak gaat het om een aantal uurtjes na schooltijd of een avond. De werkzaamheden van een oppas verschillen. Als je in de avond oppast, zul je de kinderen hoogstwaarschijnlijk naar bed brengen en als nachtoppas aan huis zul je er moeten zijn als de kinderen wakker worden. Ook kan het voorkomen dat de ouders je vragen om een maaltijd te koken voor de kinderen. Als je overdag moet oppassen ziet dat takenpakket er anders uit. In dat geval zul je vooral leuke activiteiten met de kinderen moeten ondernemen. Denk hierbij aan spelletjes doen, kleuren en buiten spelen als het weer dat toe laat.

Hoe word je oppas?

In principe kan iedereen oppas worden, maar veel ouders vinden het wel prettig als je al eens opgepast hebt. Denk hierbij aan je broertje, zusje, neefje en nichtje. Als je op zoek wilt gaan naar oppaswerk, kun je natuurlijk rondvragen in je omgeving. Wellicht zoekt iemand in je nabije omgeving wel een oppas en kun je daar aan de slag. Natuurlijk heeft niet iedereen oppaswerk voor het oprapen in de directe omgeving en daarom is Oppasland opgericht. Op die manier kun jij op een makkelijke manier oppaswerk vinden in Middelburg. Schrijf je vandaag nog gratis in en maak een profiel aan. In dat profiel kun je ouders precies vertellen wie jij bent, wanneer je beschikbaar bent en welk tarief je hanteert. Ouders kunnen dan op hun beurt ook een profiel aanmaken en contact met jou opnemen. Jij kunt op jouw beurt volledig gratis reageren op berichten van ouders, waardoor je zonder betalen gebruik kunt maken van de services van Oppasland.

Helaas leert onze ervaring ons wel dat wachten op berichten van anderen vaak wat meer tijd in beslag neemt. Als je snel aan de slag wilt, kun je daarom beter zelf berichten naar ouders sturen. Om berichten te sturen naar ouders, heb je een Oppasland Premium account nodig. Voor Oppasland Premium betaal je een vast bedrag per maand. Je kunt dit account op ieder gewenst moment activeren en opzeggen via je persoonlijke instellingenpagina. Je zit met Oppasland Premium dus nooit ergens aan vast.

Kennismaken met ouders

Als ouders in jou een goede oppas zien en ze graag willen dat jij komt oppassen op de kinderen, is het verstandig om altijd eerst even kennis te maken met zowel de ouders als de kinderen. Tijdens dat kennismakingsgesprek kunnen jullie alle belangrijke zaken bespreken. Denk hierbij aan het uurtarief, de regels in en om het huis en de verwachtingen die de ouders hebben. Het is van belang dat deze zaken vooraf besproken worden, zodat beide partijen precies weten wat er verwacht wordt. Klikt het tussen jullie na dat gesprek, dan kun je aan de slag als oppas! Voel je je echter toch niet zo goed bij het gezin, dan is dat helemaal niet erg. Je kunt in dat geval gewoon verder zoeken naar een oppasgezin dat wel bij jou past. Ook jij zult kunnen oppassen bij een gezin dat aansluit bij jouw werkwensen. Laat de ouders wel altijd even weten dat je verder zoekt, zodat zij niet onnodig op jou wachten.

Veelgestelde vragen

Hoeveel ouders zoeken een oppas in Middelburg?
Wat is het gemiddelde geboden uurtarief in Middelburg?