Gastouder Middelburg

Middelburg wordt steeds iets groter. Vooral veel jonge gezinnen besluiten zich te settelen in de Zeeuwse stad en dat is natuurlijk niet zo gek. Het is een erg mooie stad om te wonen. Toch zijn veel ouders wel genoodzaakt om buiten Zeeland te werken, omdat de lonen daar hoger liggen. Ze werken daarom vaak in Den Haag en Rotterdam en zijn dan vaak op zoek naar een gastouder die overdag op de kleine kan passen. Klinkt dat bekend? Schrijf je vandaag in bij Oppasland en ga op zoek naar een gastouder in Middelburg!

Wat is een gastouder?

Als je nog niet precies weet wat nu precies het verschil is tussen een gastouder, een oppas en een kinderopvang, kan Oppasland je dat vertellen. Het is voor de keuze natuurlijk wel zo prettig om precies te weten waar het verschil nu precies in zit. De oppas is de enige in dit rijtje waar geen diploma’s voor nodig zijn. Vaak gaat het hierbij om scholieren of studenten die graag een extra zakcentje willen verdienen door middel van een oppasbaantje. Je kunt over deze manier van kinderopvang daarom ook geen kinderopvangtoeslag ontvangen.

Als je kiest voor een kinderopvang of een gastouderopvang heb je wel recht op kinderopvangtoeslag. Voor beide vormen van opvang zijn namelijk ook strenge regels verbonden. Zo moet je in het bezit zijn een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) en een geldig diploma. Het verschil tussen een kinder- en een gastouderopvang is vooral de omvang. Bij een gastouderopvang mogen maximaal 5 kinderen opgevangen worden, terwijl dit aantal bij een kinderdagverblijf soms wel 16 kinderen is. Hierdoor is de persoonlijke aandacht bij een gastouderopvang dus ook veel meer aanwezig en hebben de kinderen één vertrouwt gezicht. Dit kan heel prettig zijn als je kinderen moeite hebben met schakelen. Een ander verschil is dat gastouders vaak wat flexibeler zijn in de opvangtijden. Kinderdagverblijven in Middelburg kennen vaak een sluitingstijd en met een gastouder gaat vrijwel alles in overleg.

Gastouder aan huis

Als jij op zoek bent naar iemand die bij jou thuis je kinderen opvangt, kun je een gastouder aan huis zoeken. Bij Oppasland vind je gastouders die zowel kinderen opvangen bij hun thuis, maar ook bij de ouders thuis. Het is maar net waar je voorkeur naar uit gaat. Wil jij vandaag nog een gastouder aan huis vinden, maak dan een profiel aan bij Oppasland. In dat profiel kun je precies aangeven wat je zoekt, zodat gastouders contact met jou kunnen opnemen. Als een gastouder jou een berichtje stuurt, is reageren bij Oppasland namelijk helemaal gratis.

Oppasland Premium

Je kunt natuurlijk ook zelf op zoek gaan naar een gastouder aan huis in Middelburg. In dat geval heb je Oppasland Premium nodig. Dankzij een Premium account kun je onbeperkt berichten sturen naar gastouders in jouw omgeving. De kans dat je dan sneller een gastouder vind is vele malen groter op deze manier. Voor een Premium account betaal je een vast bedrag per maand. Je kunt dit account op ieder gewenst moment aanvragen en opzeggen. Je zit bij Oppasland dus nooit ongewild aan een abonnement vast en dat is natuurlijk wel zo prettig. Zodra je het Premium account hebt aangevraagd, kun je reacties sturen naar gastouders. Het is altijd verstandig om vooraf even af te spreken, zodat jullie alles kunnen doorspreken en jullie allebei weten wat er verwacht wordt. Als je geen goed gevoel hebt bij de gastouder, kun je altijd verder zoeken. Er zijn genoeg gastouders op zoek naar leuk oppaswerk en er zit dus ook heus eentje bij die geschikt is voor jouw gezin. Laat vooral je gevoel spreken bij de zoektocht en controleer of de gastouder aan alle eisen voldoet voor kinderopvangtoeslag, zodat je niet voor een onverwacht kostenplaatje komt te staan.

Veelgestelde vragen

Hoeveel ouders zoeken een gastouder in Middelburg?
Wat is het gemiddelde geboden uurtarief in Middelburg?