Er zijn 163 beschikbare oppassers in Meppel

Oppas Meppel

Ouders in heel Nederland komen het tegen. Hoe graag je het ook zou willen, je kunt je kind een keertje niet meenemen naar een afspraak. Veel ouders in Nederland zijn daarom op zoek naar een oppas, maar merken dat het vinden een geschikte kandidaat nog wel eens uitdaging kan zijn. Gelukkig is er Oppasland! Woon jij in (de omgeving van) Meppel en zoek je een fijne oppas die met alle aandacht voor je kind of kinderen zorgt? Dat is via ons zo geregeld! Een oppas vinden in Meppel doe je via Oppasland.

Een goed begin

Een oppas aannemen kan spannend zijn, voor een kind, maar minstens zo voor papa en mama. Bij Oppasland geloven we erin dat jullie eerst een vertrouwd gevoel moeten krijgen. Pas dan kun je met een gerust hart de opvang van je kind of kinderen overlaten aan een oppas. En dat heeft soms tijd nodig. Het begint allemaal bij een goede voorbereiding. Zet eerst eens op papier wat je wensen zijn.

  • Hoe ziet de ideale oppas er voor mij uit? (Een man of een vrouw, jong of juist ervaren?)
  • Wat moet hij of zij gaan doen? (Van en naar school brengen, huishoudelijke taakjes?)
  • Wanneer heb ik een oppas nodig? (Voor overdag of ’s nachts, eenmalig of meerdere keren per week?)
  • Welk type opvoeder past bij mijn kind? (Energiek of juist rustig, gericht op leren of op spelen?)

Meld je aan bij Oppasland

Als je een oppas zoekt voor jouw zoon of dochter ben je bij ons op de juiste plek. Bij Oppasland kun je volledig gratis een profiel aanmaken. Hierin kun je alvast een korte beschrijving geven van jezelf en je gezin. Laat oppassers uit jouw omgeving weten waar je naar op zoek bent. Hoe oud is jouw kind? Zoek je iemand voor overdag, of juist ’s nachts? Moet hij of zij bepaalde ervaring hebben? Probeer je profiel zo compleet mogelijk te maken, zodat geïnteresseerden weten wat ze kunnen verwachten. Zo staan ze straks niet voor verrassingen.

In jouw persoonlijke profiel staan onder andere de volgende dingen:

  • Waar de oppaslocatie zal zijn – bij jou of bij de oppas thuis.
  • Tot welke leeftijdsgroep jouw kind behoort – baby, peuter, kleuter of lagere school.
  • Hoeveel uren de oppas beschikbaar moet zijn.
  • Wat jouw gemiddelde uurtarief is.

Oppasland Premium

Heb je jouw profiel zo compleet mogelijk ingevuld? Dan heb je twee keuzes: je kunt wachten tot oppas een reactie achterlaat of je kunt zelf verder gaan met je zoektocht. Met een gratis account kun je reageren op berichten die je krijgt van geïnteresseerde oppassers en gastouder. Wacht je dit liever niet af en ga je toch het liefst zelf op zoek? Dat kan met Oppasland Premium! Met een Premium-account ben jij degene die de touwtjes in handen heeft. Voor een vast bedrag per maand kun je namelijk onbeperkt reageren op profielen van onze gebruikers. Op de instellingenpagina van jouw account kun je het abonnement op ieder gewenst moment activeren en weer opzeggen. Wel zo handig.

Gastouders

Iedereen kent wel iemand die oppas is, of dit ooit is geweest. Als oppas heb je geen diploma nodig. Eigenlijk kan iedere kindervriend die de taak van papa’s en mama’s graag wil en kan overnemen oppas worden. Gastouders hebben van oppassen hun baan gemaakt. Zij zijn wel gediplomeerd en vangen kinderen vaak in eigen huis op. Hun huis wordt dan als het ware een kleine kinderopvang, waar ze maximaal zes kinderen tegelijk mogen opvangen. Kinderen maken eigenlijk voor korte tijd deel uit van het gezin. Daarom wordt de term ‘gastouder’ ook gebruikt.

Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG)

Als ouder kan een gastouder aannemen interessant zijn. Je hebt net dat beetje meer zekerheid, omdat gastouders aan strenge, door de overheid gestelde, eisen moeten voldoen. Zij zijn ook verplicht om een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) te tekenen. Ze zijn dus officieel geschikt verklaard om hun goed en veilig werk uit te voeren. Ook brengen ze een mooi financieel voordeel met zich mee, want als ouder kan je recht hebben op kinderopvangtoeslag. Bij een gewone oppas is dit niet het geval. Hoewel een gastouder natuurlijk wel een hoger tarief zal vragen.

Oppas of gastouder?

Ga je voor een oppas of toch een gastouder? Bedenk eerst goed waar je naar op zoek bent. Wat is het best voor je zoon of dochter? Op welk moment heb je opvang nodig? Gastouders zullen in de avonduren vaak niet inzetbaar zijn. Oppassers zijn vaak scholieren of studenten en hebben daarom meestal in de avond juist de tijd om op te passen.

Wil jij in contact komen met een oppas of gastouder in Meppel? Of ben je als oppas op zoek naar oppaswerk in Meppel? Meld je dan gratis aan bij Oppasland.