Oppas Krimpen aan den IJssel

Heb je een belangrijke afspraak of wil je eens een welverdiende middag of avond eropuit? Dan zoek je een fijne oppas. Iemand die goed is met kinderen, waarbij jouw kind in goede handen is. Voor het hele gezin zou het best een beetje spannend kunnen zijn om zomaar een vreemde op je kind te laten passen. Daarom zou je graag eerst eens kennismaken met die oppas. Je wilt iemand namelijk een beetje beter leren kennen voordat hij of zij bij je aan de slag gaat. En er moet natuurlijk wel een klik zijn! Niet zomaar een beslissing maken, maar pas iemand aannemen als je zelf een goed gevoel hebt. Zo werkt een oppas vinden via Oppasland. Meld je gratis bij ons aan en ga op zoek naar een fijne oppas in Krimpen aan den IJssel.

Een oppas vinden via Oppasland

Via ons oppasplatform vind je een oppas of gastouder op je eigen manier. Onze lieve, zorgzame gebruikers gaan graag met je in gesprek om de mogelijkheden te bespreken. Maak daarvoor eerst jouw persoonlijke profiel aan. Daarop kunnen gebruikers hun reactie achterlaten, dus probeer er duidelijk aan te geven wie je bent en wat je zoekt. Of je vervolgens ingaat op hun bericht, is helemaal aan jou. Liever zelf die stap zetten om het gesprek te beginnen? Dan heb je Oppasland Premium nodig. Voor dit abonnement betaal je een vast bedrag per maand. Je kunt er een onbeperkt aantal reacties mee versturen, dus wordt een oppas vinden nog makkelijker! Toch niet wat je zocht? Dan kun je jouw Premium-account terugzetten wanneer je wilt, in je persoonlijke instellingenpagina.

Kinderen en social media

Swipen, scrollen en stories bekijken. Kinderen beginnen op steeds jongere leeftijd met social media. De gemiddeld waarop een kind een account aanmaakt ligt op dit moment op twaalf. Veel ouders vragen zich af of dit niet aan de jonge kant is. Heel begrijpelijk, natuurlijk. Kan jouw zoon of dochter deze verantwoordelijkheid al wel aan? Wat ouders ook zorgen werkt is dat relatief nieuwe apps als TikTok en Snapchat juist gericht zijn op de jongste gebruikers. Gebruik maken van social media is niet zonder risico’s; ze kunnen een serieuze invloed hebben op de ontwikkeling van onze kinderen. Hoe ga je er mee om als jouw kind YouTube, Instagram of Snapchat wil gaan gebruiken? En wat zijn deze risico’s precies?

Meer lezen: Hoe oud moet een kind zijn voor social media?

Zo verstoor je je eigen slaap

Enorm veel mensen slapen slecht. Experts spreken zelfs van een ‘slaapepidemie’. Een probleem dat zich wereldwijd afspeelt. We zijn ons niet bewust genoeg van het belang van slapen, terwijl het broodnodig is om een goede gezondheid te hebben en een gelukkig leven te leiden. Sommige mensen zeggen genoeg te hebben aan 5 of 6 uurtjes slaap per nacht, maar is dat eigenlijk wel zo? Wat weten we eigenlijk over slaap? En hoe slaap je beter?

Als je moeite hebt met slapen sinds je kinderen hebt, zoek je een manier om deze problemen te verhelpen, of in ieder geval te verlichten. Maar jouw slaapproblemen zijn zeker niet altijd te wijten aan de kinderen! Dat kan liggen aan de temperatuur van je kamer, of hoeveel licht er binnenkomt. Maar ook onze schermtijd heeft invloed op hoe we slapen. Als je bijvoorbeeld nog je favoriete Netflix-serie ligt te kijken in bed, wordt het moeilijker om een kwartiertje later in slaap te vallen. Kun je wel wat advies gebruiken als het gaat om jouw nachtrust? Dan geven we je graag een aantal praktische tips om je slaap te verbeteren.

  • Tip 1: Beperk je schermtijd tot minstens een uur voor het slapengaan.
  • Tip 2: Zorg dat overdag minstens 30 minuten in het daglicht komt.
  • Tip 3: Neem vóór het slapen een warme douche of een warm bad.
  • Tip 4: Maak je kamer koel; ongeveer 18 graden is ideaal.
  • Tip 5: Probeer (’s avonds) te minderen in alcohol, cafeïne en nicotine.
  • Tip 6: Eet 3 uur voor het slapengaan voor het laatst iets.

Verder lezen: Slecht slapen: 6 tips om slapeloosheid tegen te gaan

Veelgestelde vragen

Hoeveel oppassers zoeken op dit moment oppaswerk in Krimpen aan den IJssel?
Wat is het gemiddelde oppastarief in Krimpen aan den IJssel?
Wat is de gemiddelde leeftijd van oppassers in Krimpen aan den IJssel?