Oppas Emmeloord

Het vak van oppas bestaat natuurlijk al eeuwenlang. Als je zelf even uit huis moest en niet op je kindje kon passen, was er vast wel iemand in de buurt beschikbaar om even op hem of haar te letten. We worden alleen met z’n allen alsmaar drukker en hebben steeds minder tijd voor onze kinderen, laat staan om te zorgen voor het zoontje of dochtertje van de buren. In de moderne tijd moet het vinden van een oppas dus makkelijker zijn. Oppasland is een platform waarop ouders en oppassers samenkomen en met elkaar in gesprek kunnen gaan. Ben jij ouder en zoek je voor je kindje een oppas in Emmeloord? Schrijf je dan gratis bij ons in en kom in contact met oppassers uit jouw omgeving!

Hoe werkt Oppasland?

Oppasland werkt vrij simpel. Je kunt je gratis aanmelden en direct aan de slag met je eigen profiel. Dit wordt jouw oproep voor een oppas, dus vertel hierin kort iets over je gezin. Probeer ook duidelijk aan te geven waar je naar op zoekt bent. Als je iemand voor ’s nachts zoekt, hoeft een oppas van 14 jaar bijvoorbeeld niet te reageren, omdat hij of zij nog niet uit genoeg is om op deze tijd te werken. In je profiel is ruimte om jouw wensen voor een ideale oppas te benoemen. Heb je ‘m helemaal ingevuld? Dan kunnen onze gebruikers je een persoonlijk berichtje sturen als ze graag iets voor je betekenen.

Een man als oppas

Voor veel ouders zal het geen punt zijn, en is het geslacht van hun toekomstige oppas niet belangrijk. Toch is een ruime meerderheid van oppassers en gastouders die zijn aangesloten bij Oppasland vrouw. Je mag natuurlijk een voorkeur hebben. We zullen je altijd aanraden om iemand te kiezen bij wie jullie je op je gemak voelen; een persoon die jij vertrouwt en die goed kan zorgen voor je kindje. Ga vooral op je gevoel af. Als het prettiger voelt om een meisje of vrouw in te schakelen, is dat voor jullie de beste optie.

Toch lijken er nog veel vooroordelen te heersen rondom de mannelijke oppas. Het idee dat mannen minder geschikt zijn als verzorgers is natuurlijk al lang niet meer van deze tijd. Een jongen of man kan net zo’n lieve en zorgzame oppas zijn. Waarom kiezen voor een mannelijke oppas een goed idee is? Mannen hebben een iets andere manier van opvoeden dan vrouwen. Je kind heeft er een mannelijk rolmodel bij die meer gericht is op beweging, competitie en uitdaging. Bovendien help je geslachtsstereotypen te doorbreken en motiveer je andere mannen om zich als oppas aan te bieden.

Hier lees je meer: Een man als oppas: de opkomst van ‘mannies’

Oppasland Premium

Het kan natuurlijk ook gebeuren dat je geen reactie krijgt op je profiel, of dat je jouw ideale oppas gewoon nog niet gevonden hebt. Dan kun je het ook anders aanpakken door een Premium-account te nemen. Hiermee kun je ook zelf reacties versturen naar oppassers op ons platform. Je gaat dus actief op zoek en kunt direct het gesprek aangaan met mensen die oppaswerk zoeken. Zodra je Premium-lid bent, zul je zien dat het contractformulier in de profielen zichtbaar wordt. Voor dit abonnement betaal je een vast bedrag per maand.

Veelgestelde vragen

Hoeveel oppassers zoeken op dit moment oppaswerk in Emmeloord?
Wat is het gemiddelde oppastarief in Emmeloord?
Wat is de gemiddelde leeftijd van oppassers in Emmeloord?