Er zijn 820 oppassers in Amsterdam

Vind heel makkelijk een oppas in Amsterdam

In een stad als Amsterdam is enorm veel werk te vinden en daarom zijn in veel gezinnen beide ouders fulltime aan het werk. Hierdoor is de balans tussen werk en gezin soms moeilijk te vinden. Herkenbaar? Een oppas of gastouder kan dan uitkomst bieden. Hierdoor krijg jij wat meer ademruimte en kun je rustig eens een avondje weg.

Bij oppasland kun je als zoekende ouder een profiel aanmaken. Hierop kun je precies aangeven waar je naar op zoek bent. Probeer je profiel zo volledig mogelijk in te vullen, zodat je snel de juiste oppas vindt voor jouw wensen. Het is als ouder belangrijk om te beslissen wat je wil. Ben je op zoek naar een oppas die af en toe een avondje op je kind(eren) wil passen, of ben je op zoek naar iemand die structureel op zoek is naar een oppas. Wellicht is dan een gastouder een betere keuze. Een gastouder moet voldoen aan wettelijk gestelde eisen. Hierdoor heb je ook recht op kinderopvangtoeslag. Dat scheelt enorm in de kosten en zo weet je zeker dat je kinderen in goede handen zijn.

Kennismaking

Voor een avondje in de week kun je beter kiezen voor een oppas. Het gaat dan vaak om mensen die het ernaast doen en flexibeler zijn. Wij hebben een groot aanbod aan oppassers in Amsterdam, zoals hierboven zichtbaar is. Zodra je daar iemand tussen ziet die voldoet aan jouw eisen, kun je de oppas in kwestie een berichtje sturen.Zodra blijkt dat jullie het over de grote lijnen eens kunnen worden, dan is het belangrijk om een kennismakingsgesprek in te plannen. Het is het fijnst om hier ook het kind bij te betrekken. Op die manier kun je gelijk zien hoe de oppas reageert op het kind en weet je of het klikt. Het is namelijk belangrijk dat het klikt tussen jou en de oppas, maar de klik tussen de oppas en het kind is des te belangrijker.

Proefdraaien

Als het allemaal lijkt te klikken, kun je de oppas eerst eens langs laten komen als je zelf ook thuis bent. Op die manier kan de oppas zien hoe het er thuis aan toe gaat in het gezin. Bespreek ook vooral dingen zoals straffen en belonen. Het is goed om hier een lijn in te trekken. Als de oppas goed weet hoe het gezinsleven eruit ziet, is het voor het kind makkelijker om te wennen aan de oppas. Als je het op deze manier aanpakt, heb je binnen no-time een oppas.