Oppas Alblasserdam

Het kan best spannend zijn om voor het eerst een oppas te regelen. Daarom heb je misschien eerst geprobeerd om de hulp van familie of vrienden in te schakelen. Dat voelt toch iets minder ingrijpend. Maar het kan natuurlijk een keertje gebeuren dat niemand beschikbaar is. Dan zou je goed hulp kunnen gebruiken van een oppas of gastouder. Iemand die ervaren is in oppassen en met liefde voor jouw kindje komt zorgen. Ons online oppasplatform is speciaal ontwikkeld om ouders en mensen die op zoek naar oppaswerk bij elkaar te brengen. Via Oppasland vind je snel en eenvoudig die leuke oppas in Alblasserdam.

Gratis aanmelden bij Oppasland

Je kunt je helemaal gratis bij ons aanmelden en meteen een persoonlijk profiel aanmaken. Hierin kun je kort vertellen wie je bent en wat je zoekt in een oppas. Voor welke dagen en dagdelen zoek je iemand? Hoeveel ervaring moet hij of zij hebben? En welk oppastarief ben je bereid te betalen? Geef ook aan of je speciale wensen hebt. Bijvoorbeeld dat de oppas ook zelf kinderen moet hebben, of dat je iemand zoekt die absoluut niet rookt. Je kunt zo duidelijk zijn als je wilt. Zo vergroot je de kans dat je reacties krijgt van kandidaten die passen binnen jouw plaatje. Oppassers die jouw oproep gevonden hebben, kunnen je namelijk een reactie sturen. Met een gratis Oppasland-account is het mogelijk om onbeperkt berichtjes terug te sturen.

Verklaring Omtrent het Gedrag

Misschien heb je weleens van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) gehoord. Voor veel beroepen heb je ‘m nodig. Als werknemer bij een bank, als taxichauffeur, maar ook in de kinderopvang is een VOG verplicht. Moet een oppas deze verklaring dan ook aanvragen? Nee, dat hoeft niet. Maar wat als je dit als ouder toch graag wilt laten doen als je een oppas aanneemt? Dat kan natuurlijk altijd. In een VOG vind je terug dat de aanvrager geen relevante strafbare feiten op zijn of haar naam heeft staan. Wel zo prettig om die zekerheid te hebben als je iemand op je kind laat passen. Gelukkig kan een VOG aanvragen tegenwoordig eenvoudig online.

Meer lezen: Nieuw bij Oppasland: Online VOG aanvragen

Zelf reacties versturen

Met een gratis account ligt het initiatief bij de oppas. Wil je de mogelijkheid hebben om ook zelf het voortouw te nemen? Dan heb je een Premium-account nodig. Met deze upgrade maak je het mogelijk om binnen de profielen van oppassers en gastouders direct met ze in contact te komen. Ga dus zelf op zoek naar een profiel dat je aanspreekt en stuur een enthousiaste reactie. Vertel dat je nieuwsgierig bent geworden en hoopt binnenkort eens kennis te maken met de oppas. Zo ligt de keuze met wie je in gesprek gaat helemaal bij jou. Oppasland Premium kun je eenvoudig activeren en weer stopzetten in je persoonlijke instellingenpagina.

Zo verstoor je je eigen slaap

Het is alom bekend dat we met z’n allen slechter slapen – dat geldt natuurlijk niet alleen voor ouders. Maar als je jonge kinderen hebt, is er extra reden om onvoldoende nachtrust te krijgen. Voordat je jouw zoon of dochter de schuld geeft, zijn er heel wat andere oorzaken van slechte slaap aan te wijzen. Gelukkig heb je zelf veel in de hand. Oppasland gunt je een fijne nachtrust. Die heb je namelijk hard nodig om je overdag energiek te voelen en voor je gezin te zorgen. Daarom geven we je zes waardevolle tips om de kwaliteit van je slaap te kunnen verbeteren.

Probeer onderstaande tips uit om te kijken of ze de kwaliteit van je slaap verbeteren:

  1. Verminder je schermtijd tot minstens een uur voor het slapengaan.
  2. Zorg dat je overdag minimaal een half uur in het daglicht komt.
  3. Neem een warme douche of warm bad voordat je gaat slapen.
  4. Zorg voor een koele en goed geventileerde kamer.
  5. Probeer te minderen in alcohol, cafeïne en nicotine.
  6. Eet drie uur voor het slapengaan niets meer.

Hier lees je de rest: Slecht slapen: 6 tips om slapeloosheid tegen te gaan

Veelgestelde vragen

Hoeveel oppassers zoeken op dit moment oppaswerk in Alblasserdam?
Wat is het gemiddelde oppastarief in Alblasserdam?
Wat is de gemiddelde leeftijd van oppassers in Alblasserdam?