Gastouder Arnhem

Steeds meer gezinnen bestaan uit tweeverdieners. Dat is natuurlijk ook niet zo gek met de almaar stijgende prijzen en de aantrekkende werkgelegenheid. Helaas voor die ouders is het niet zo makkelijk om opvang te regelen voor de kinderen. Er is een grote wachtlijst bij kinderdagverblijven en veel ouders komen hierdoor in de moeilijkheden. Een goed alternatief voor kinderdagverblijven zijn gastouders. Veel ouders wijken uit naar gastouders, zodat ze wel kunnen werken en hun kinderen toch in de handen van een gediplomeerde oppas zijn.

Verschil oppas en gastouder

Het is soms onduidelijk wat nu precies het verschil is tussen een gastouder en een oppas. Ze passen immers allebei op je kinderen. Het verschil zit ook niet zo zeer in wat ze doen, maar wel hoe ze het doen en welke achtergrond ze hebben. Oppassers zijn vaak scholieren, studenten of mensen met een pensioengerechtigde leeftijd. Ze zijn vaak op zoek naar een manier om geld bij te verdienen. Het is niet vanzelfsprekend dat oppassers een studie hebben gedaan waarin ze hebben leren werken met kinderen. Daarbij is het ook niet vanzelfsprekend dat ze in het bezit zijn van een VOG of een kinder-EHBO certificaat. Bij gastouders is dit wel het geval. Gastouders moeten voldoen aan door de overheid gestelde eisen, zoals de hierboven genoemde diploma’s en certificaten. Naast die vereisten, moet een gastouder ook aangesloten zijn bij een gastouderbureau wat erkend is door de overheid. Als dat het geval is, hebben de ouders recht op kinderopvangtoeslag. Op die manier is een gastouder vaak een stuk goedkoper dan zowel een kinderopvang als een reguliere oppas. Als jij overweegt om gebruik te maken van een gastouder, is het wel belangrijk dat je bedenkt voor wanneer je een oppas zoekt. Is dat enkel voor in de avonduren, dan is een oppas misschien een beter idee. Zoek je echter iemand die structureel doordeweeks op je kinderen past dan kan het zeker uit om te kiezen voor een gastouder.

Zo vind je een gastouder in Arnhem

Bij Oppasland helpen we je graag bij het zoeken naar een gastouder. Er zijn namelijk best veel gastouders in de omgeving Arnhem. Om je zoektocht te starten kun je eenvoudig een profiel aanmaken bij Oppasland. Je kunt op dat profiel precies aangeven wat je zoekt en voor wanneer. Gastouders en gastouderbureaus in Arnhem kunnen dan bekijken of ze kunnen voldoen aan jouw eisen. Als ze dit inderdaad kunnen, dan zullen ze je een berichtje sturen via Oppasland. Jij kunt de berichtjes in je Oppasland inbox altijd gratis beantwoorden. Als je op deze wijze gebruikmaakt van Oppasland, kost het helemaal niets!

Oppasland Premium

Toch hebben wij wel gemerkt dat de zoektocht sneller gaat als je zelf het heft in handen neemt. Om zelf berichten te sturen naar gastouders in de omgeving kun je besluiten om Oppasland Premium aan te vragen. Met Oppasland Premium krijg je zelf de mogelijkheid om berichten te sturen naar gastouders in jouw omgeving. Je hoeft dan dus niet meer te wachten tot zij jou een bericht sturen en daardoor zal de zoektocht een stuk sneller verlopen. Voor Oppasland Premium betaal je maandelijks een vast bedrag. Je kunt op ieder gewenst moment het abonnement stopzetten. Het abonnement zal dan gelijk bij de nieuwe betaalperiode stoppen. Zo betaal je dus nooit te veel.

Kennismaken

Voordat je in zee gaat met een gastouder, raden wij altijd aan om eerst even een afspraak in te plannen met diegene. Vraag naar de inschrijving in de LRK en of diegene ook ingeschreven staat bij een gastouderbureau. Deze informatie is noodzakelijk als je kinderopvangtoeslag wilt ontvangen. Naast deze praktische zaken, is het ook belangrijk dat je weet wat voor persoon de gastouder is. Vraag dus naar de achtergrond, hobby’s en hoe diegene een oppasdag voor zich ziet. Op die manier weet je wat voor persoon je tegenover je hebt en voel je je een stuk comfortabeler om je kinderen bij diegene achter te laten als je zelf aan het werk gaat. Wees vooral niet bang om vragen te stellen aan de gastouder. Misschien heb je zelf zaken die je belangrijk vindt. Vraag die dingen zo veel mogelijk tijdens het kennismakingsgesprek zodat je later niet voor teleurstellingen komt te staan.

Voel je je achteraf toch niet helemaal prettig bij een gastouder? Het is niet erg om verder te zoeken. Het kan zijn dat je het niet zo goed kunt vinden met de gastouder in kwestie. Dit is wel belangrijk en als het dus niet klikt, kun je beter nog even verder zoeken. Dit zal de gastouder ook begrijpen.

Veelgestelde vragen

Hoeveel ouders zoeken een gastouder in Arnhem?
Wat is het gemiddelde geboden uurtarief in Arnhem?