Oppaswerk Arnhem

In heel Nederland trekt de economie aan en dat merk je. Steeds meer mensen vinden werk en daardoor werken in steeds meer gezinnen allebei de ouders. Dat is soms lastig te combineren met kinderen en daar kom jij in het plaatje. Jij kunt mensen helpen de balans terug te vinden. Dit zorgt voor minder stress en is werk dat veel voldoening geeft. Bij Oppasland kun je je in Arnhem aanmelden als oppas en gastouder. Het verschil leggen we even uit.

Verschil gastouder en oppas

Als je je de titel gastouder wilt dragen, dan dien je aan een aantal wettelijke verplichtingen te voldoen. Zo moet een gastouder:

  • In het bezit zijn van een geldig diploma of certificaat
  • Een geldig identiteitsbewijs hebben
  • In het bezit zijn van een Verklaring Omtrent het Gedrag
  • Een certificaat voor EHBO voor kinderen hebben
  • Ingeschreven staan bij het Landelijk Register Kinderopvang

Daarbij moet een gastouder werken volgens een pedagogisch beleidsplan. Dit plan dient opgesteld te worden, voordat er gezorgd wordt voor het kind. Daarnaast moet de gastouder werken volgens het veiligheids- en gezondheidsbeleid en het protocol kindermishandeling. Het zijn een hoop eisen, maar hierdoor kun jij ouders wel verzekeren van kwalitatief goede opvang.

Als oppas moet je hier even wat meer moeite voor doen. Iedereen kan oppas worden en er is veel concurrentie. Zie dit echter absoluut niet als een ontmoediging, want jij bent de leukste oppas die er is, toch? Als jij nu nog steeds oppas wilt worden, kun je beginnen door een profiel aan te maken bij Oppasland. Tegenwoordig werken de ouderwetse manieren van zoeken niet zo goed meer. Het is vaak niet voldoende meer om alleen een briefje op te hangen in de supermarkt. Met een profiel op Oppasland kun jij veel meer ouders in de buurt bereiken en is de kans dat je snel een leuk oppasadres vindt ook een stuk groter.

Registreren bij Oppasland

Een registratie bij Oppasland is helemaal gratis. Je kunt zelf een goed profiel samenstellen, waarop je vertelt wie jij bent en wat voor oppasgezin je zoekt. Vul bijvoorbeeld alvast in wat voor tarief je hanteert en wanneer je beschikbaar bent. Ouders kunnen dan kijken of jouw diensten passen bij hun gezin. Vergeet vooral niet om een foto te uploaden. Ouders zien graag wat voor vlees ze in de kuip hebben. Als je gratis gebruik wilt blijven maken van Oppasland, is het vervolgens afwachten tot een van de ouders jou een berichtje stuurt. Reageren is bij Oppasland namelijk altijd gratis. Helaas kan het hierdoor wel zijn dat je lang moet wachten op een reactie. Als je op korte termijn op zoek bent naar een oppasadres, kun je beter gebruikmaken van Oppasland Premium. Met een Premium account kun je onbeperkt berichten sturen naar ouders, zodat je hopelijk snel oppaswerk zult vinden. Een Premium account op Oppasland kost een vast bedrag per maand en is op ieder moment opzegbaar. Je betaalt dus nooit voor je Premium account als je ‘m niet meer nodig hebt. Opzeggen door je heel eenvoudig via de instellingenpagina van je account.

Kennismakingsgesprek

Bij Oppasland raden we altijd aan om even kennis te maken met het oppasgezin, voordat je aan de slag gaat. Het is namelijk heel belangrijk dat jij je op je gemak voelt bij het gezin. Aarzel vooral niet om de ouders vragen te stellen over de manier waarop zij hun kinderen omgaan. Wat is het vaste ritme van de kinderen en waar hechten de ouder waarde aan? Het zijn belangrijke zaken die jij als oppas misschien ook wilt hanteren. Het is dus altijd belangrijk dat je de ouders en de kinderen even leert kennen. Misschien wil je ook even een keer op proef oppassen, zodat je kunt zien of de befaamde klik er met de kinderen is. Als die ook aanwezig is, kun je met een gerust hart zeggen dat je op je plek zit bij het gezin. Is dat echter absoluut niet het geval, hoef je ook absoluut niet bang te zijn om verder te zoeken. Er zijn heel veel ouders in Arnhem op zoek naar een leuke oppas. Er zit daarom ook zeker een geschikte match voor jou tussen.

Veelgestelde vragen

Hoeveel ouders zoeken een oppas in Arnhem?
Wat is het gemiddelde geboden uurtarief in Arnhem?