Er zijn 11 gastouders in Apeldoorn (+6km)

Oppaswerk als gastouder vind je in Apeldoorn

Als je op zoek bent naar oppaswerk in Apeldoorn kun je jezelf aanbieden als oppas, maar soms is het ook interessant om als gastouder aan de slag te gaan. In een stad als Apeldoorn werken bij veel gezinnen beide ouders en daardoor is een gastouder wel prettig. Het gaat dan vaak om vaste momenten en niet over een avondje in het weekend.

Voordelen gastouder ten opzichte van een kinderopvang

Een gastouder heeft vele voordelen ten opzichte van een kinderopvang. Een kinderopvang heeft vaak grote groepen, waardoor er minder persoonlijke aandacht is. Een gastouder heeft kleine groepjes, waardoor de aandacht voor het kind groot is. Een gastouder kan zowel werken op een vaste locatie waar de kinderen heengebracht kunnen worden, maar ook een gastouder aan huis is een optie. Daarbij vinden veel ouders het prettig dat je de gastouder per uur betaald en niet per dagdeel. Dit kan enorm schelen in prijs. De kosten van een gastouder zijn ook alleen als er daadwerkelijk opgepast moet worden. Als het oppaskind tijdelijk geen oppas nodig heeft, dan wordt daar ook niet voor betaald.

Let er wel op dat je als gastouder aan bepaalde voorwaarden moet voldoen. Deze voorwaarden zijn wettelijk vastgesteld, zoals:

  • In het bezit zijn van een verklaring omtrent het gedrag (VOG)
  • Inschrijving bij het personenregister kinderopvang (PRK)
  • EHBO-certificaat gericht op kinderen bezitten
  • In het bezit zijn van een geldig Nederlands identiteitsbewijs
  • Een geldig diploma hebben

Om gastouder te kunnen worden, is het van belang dat je aan de eisen die aan gastouders gesteld worden kunt voldoen. Niet alle diploma’s worden gezien als geschikte diploma’s. Daarom maakte Dienst Uitvoerend Onderwijs (DUO) een lijst met geschikte diploma’s waarop mensen kunnen zien of hun diploma geschikt is om gastouder te kunnen worden. Als je een buitenlands diploma hebt, kun je die ook altijd laten keuren bij DUO. Voor de aanvullende eisen kun je kijken op de site van de rijksoverheid,

Registreer je Oppasland

Oppasland is een oppas site waar gastouders, oppassers en ouders elkaar kunnen vinden. Zowel ouders als gastouders maken hier een profiel aan, om vervolgens op zoek te kunnen gaan naar een geschikte match. Als gastouder is het belangrijk dat je een duidelijk profiel opstelt. Een foto is hierbij van belang, omdat ouders dan gelijk zien met wie ze te maken hebben. Ook kun je gelijk aangeven op welke dagen je wel en niet kunt werken en wat de prijs is. Zo komen ouders niet voor verrassingen te staan en krijg jij aanvragen die ook daadwerkelijk haalbaar zijn. Dit voorkomt een hoop teleurstellingen.

Zodra het profiel geactiveerd is, kun je wachten op berichten van ouders of zelf proactief op zoek gaan naar oppaswerk in Apeldoorn. Als een ouder bijvoorbeeld ‘oppasser gezocht’ in het profiel heeft staan, dan kun je ze ook als gastouder een berichtje sturen. Wie weet hebben ze helemaal nooit gedacht aan een gastouder en zijn ze niet bewust van het feit dat ze voor een gastouder subsidie kunnen aanvragen. Door die subsidie zijn de kosten voor een gastouder beduidend lager. Wacht dus niet langer en maak vandaag nog een profiel aan bij Oppasland!