Worden oppassers, ouders en gastouders gecontroleerd door Oppasland?

Controle door Oppasland

Wat goed dat je graag een betrouwbare oppas wilt vinden via Oppasland. Uiteraard is dit voor ons ook belangrijk. We houden daarom alle profielen ook goed in de gaten en nemen meldingen over verdachte activiteiten altijd zeer serieus. Toch screenen wij niet elke oppasser en gastouder die zich aanmeldt bij Oppasland en we leggen graag uit waarom.

Hoe werkt Oppasland?

Je kunt Oppasland vergelijken met een advertentiebord in de supermarkt. Oppassers en ouders kunnen laten weten dat ze op zoek zijn naar een oppas(gezin) en iemand die zich kan vinden in de oproep kan dan een antwoord sturen. Oppasland wil ouders, oppassers en gastouders graag samenbrengen, zodat ze een leuke samenwerking tegemoet kunnen gaan. Hiervoor bieden we ouders en oppassers zoveel mogelijk keuze in oppassers. Sommige ouders willen graag een oppas met ervaring en anderen vinden het leuk als de oppas alles bij hun gezin leert. Het is maar net waar de voorkeur naar uitgaat. Je kunt bij Oppasland in je profiel precies vertellen waar je naar op zoek bent en door de grote verscheidenheid aan profielen, is er altijd wel iemand die past bij je wensen.

Altijd een kennismakingsgesprek

Om er zeker van te zijn dat je je fijn voelt bij je oppas, is het als ouder altijd verstandig om een kennismakingsafspraak in te plannen. Op die manier kunnen jullie allebei aan elkaar wennen en er vragen gesteld kunnen worden. Zegt je onderbuikgevoel dat het toch niet helemaal is wat je zoekt, dan kun je dit uiteraard altijd zeggen en verder zoeken.

Hoe meld je een verdacht profiel?

Als je je twijfelt aan de echtheid van een profiel of de bedoelingen van een ouder of oppas, aarzel dan niet om dit te melden bij Oppasland. We zeiden eerder al dat we zelf ook actief zijn op het platform en proberen er alles aan te doen om verdachte profielen van ons platform te weren. We kunnen helaas niet alles zien en als er gesprekken buiten Oppasland plaatsvinden, hebben wij daar geen zicht op. Daarom waarderen we het enorm als je ons verdachte activiteit wil melden. Stuur Oppasland dus vooral een bericht als je ergens aan twijfelt. Meldingen nemen we altijd serieus. Je kunt ons bereiken op de volgende manieren:

Heel veel plezier en succes bij het vinden van een oppas(gezin)!

Gratis aanmelden