Oppaswerk Hoofddorp

Hoofddorp was in eerste instantie bedoeld als een dorp, maar tegenwoordig is het meer 75.000 inwoners eerder een stad te noemen. In totaal zijn er meer dan 13.000 kinderen van onder de 15 jaar, waarvan veel nog niet alleen thuis kunnen blijven. Het is daarom ook niet zo gek dat veel ouders in Hoofddorp op zoek zijn naar een oppas of gastouder. Ze kunnen dan natuurlijk een briefje ophangen in de plaatselijke supermarkt, maar veel van hun willen ook zelf op zoek gaan naar een geschikte oppas. Juist daarom maken veel ouders een account aan op Oppasland. Ze hopen hier snel in contact te komen met een leuke oppas en wie weet ben jij diegene wel.

Beginnen met oppassen

Als je nog niet eerder hebt opgepast, kan dit best spannend zijn. Om een goede start te maken is het van belang dat je bedenkt voor wat voor oppaswerk jij geschikt bent. Als je bijvoorbeeld nog nooit met baby’s gewerkt hebt, is het verstandig om eerst eens op te passen op oudere kinderen. Op deze manier kun je wennen aan het oppassen. Maak voor jezelf een lijst van de dingen waar jij goed in bent en gebruik dit als leidraad bij het zoeken naar een oppas. Stel; je bent heel goed in koken, dan zou jij heel erg op je plek zijn als ouders iemand zoeken die ook voor de kinderen kan koken als zij laat thuis zijn. Bedenk dus goed wat je kunt en wat je wilt qua oppaswerk, zodat je een leuk gezin kunt vinden waar je kunt gaan oppassen.

Hoe werkt Oppasland?

Zodra je bedacht hebt hoe je wilt gaan oppassen, kun je op zoek gaan naar een leuk oppasgezin. De snelste en makkelijkste manier om dat te doen is via Oppasland. Op dit platform komen oppassers en ouders samen om een leuke samenwerking tegemoet te gaan. Om gebruik te maken van Oppasland kun je volledig gratis een profiel aanmaken op de website. In dat profiel kun je vertellen wie jij bent en wat voor oppaswerk je zoekt. Ook kun je in een handig schema invullen wanneer je beschikbaar bent, zodat ouders gelijk kunnen zien of jij aan hun oppaswensen kunt voldoen.

Oppasland Premium

Wanneer je je profiel hebt ingevuld, kun je op twee manieren oppaswerk vinden. Je kunt achteroverleunen en wachten tot een ouder contact met jou opneemt. Als je op die manier gebruikmaakt van Oppasland kost het je helemaal niets. Reageren op berichten van anderen is bij Oppasland namelijk altijd gratis, Als je echter liever zelf het heft in handen neemt, is dit ook mogelijk. In dat geval heb je een Premium account nodig. Voor een Premium account betaal je een vast bedrag per maand en kun je onbeperkt berichten sturen naar ouders. Je kunt op elk gewenst moment een Oppasland Premium account aanmaken via je persoonlijke accountinstellingen. Dit is ook de plek waar je het Premium account kun opzeggen als je eenmaal een oppas gevonden hebt.

Contact met ouders

Zodra je contact gelegd hebt met ouders, kun je eens afspreken om een kennismakingsafspraak in te plannen. Het werk van Oppasland is daar klaar. Het is aan jou om de afspraken te maken met de ouders. Oppasland brengt enkel oppassers en ouders samen. Je kunt dus zelf je wensen en eisen bespreken met de ouders en zij kunnen dat op hun beurt ook bij jou. Zorg ervoor dat je duidelijke afspraken maakt over de werkzaamheden, de prijs en de werktijden, zodat jullie weten waar jullie aan toe zijn en dat er achteraf geen verrassingen ontstaan. Op die manier wordt oppassen voor beide partijen en prettige aangelegenheid.

Als je na het kennismakingsgesprek geen prettig gevoel hebt bij de ouders, is het helemaal niet erg om verder te zoeken naar een oppasgezin dat wel bij jou past. Het is wel raadzaam om dit ook de ouders te melden, zodat zij ook verder kunnen zoeken en niet op jou blijven wachten. Er zijn genoeg ouders op Oppasland die een oppas zoeken, dus er zit ongetwijfeld een oppasgezin met smart te wachten op tot jij komt oppassen.

Veelgestelde vragen

Hoeveel ouders zoeken een oppas in Hoofddorp?
Wat is het gemiddelde geboden uurtarief in Hoofddorp?