Oppaswerk Helmond

Oppassen is één van de populairste bijbaantjes in Nederland. Heel logisch, vinden we bij Oppasland. Op kinderen passen is hartstikke gezellig en je maakt er ouders ook nog eens heel erg blij mee. Het kan voor kinderen spannend zijn om een oppas in te schakelen, en soms voor ouders nog wel spannender. Gelukkig zit ons land vol met enthousiaste babysitters en nanny’s. Allemaal zorgzame, lieve mensen die zich met plezier aanbieden als oppas in Helmond en daarbuiten. Zoek jij leuk oppaswerk in Helmond? Omdat je een zakcentje bij wilt verdienen of gewoon omdat je kinderen zo leuk vindt? Gebruik ons platform om een goede start te maken. Of je nu jarenlange ervaring hebt of juist net komt kijken; bij Oppasland vind je snel die leuke oppasjob!

Een kind complimenten geven

We vinden het allemaal wel prettig om eens in de zoveel tijd een complimentje te krijgen. Voor kinderen is dat natuurlijk niet anders. Sterker nog: ze hebben het nodig. Als je een kind op de juiste manier aanmoedigt, zal dit erg goed zijn voor zijn of haar ontwikkeling. Door ze aan te moedigen beloon je kinderen en help je ze goed gedrag aan te leren. Maar, lang niet ieder compliment is een goed compliment! Zeg daarom niet zomaar iets, maar denk eerst goed na over de feedback die je een kind geeft.

We geven je graag vijf tips om betere complimenten te geven:

  1. Wees altijd oprecht.
  2. Formuleer complimenten bondig en concreet.
  3. Leer een kind zichzelf complimenteren.
  4. Juich nieuw gedrag toe en bedank voor gewoontes.
  5. Leer een kind ook complimenten te ontvangen.

Als oppas wil je natuurlijk niet stil blijven staan. Er valt veel te leren over de opvoeding en opvang van kinderen. We hopen jou dan ook een klein beetje op weg te helpen, met interessante tips die je meteen toe kunt passen in je oppaswerk. Zo laat je ouders zien dat je verstand hebt van wat je doet en geef je ze de zekerheid dat hun kindje bij jou in goede handen is.

Meer lezen: 5 complimenteer-tips voor de beste ontwikkeling van je kind

Inschrijven bij Oppasland

Wil je je beschikbaar stellen voor oppaswerk? Heel fijn! Je bent van harte welkom op Oppasland. Aanmelden bij ons online oppasplatform is helemaal gratis. Na inschrijving kun je meteen een persoonlijk profiel aanmaken, waar ouders in Helmond op kunnen reageren. Op jouw profiel krijg je de kans om ze te overtuigen, dus vul ‘m zo compleet mogelijk in! Zo verhoog je de kans dat een geïnteresseerde ouder je een berichtje stuurt. Vertel in het kort iets over jezelf en vul alle verdere informatie zo goed mogelijk in. Wie ben je? Hoeveel ervaring heb je met oppassen? Wanneer ben je beschikbaar?

Baby, peuter of kleuter?

Ook als je speciale wensen hebt, helpen we je graag op weg. Wil je bijvoorbeeld het liefst op een baby, peuter of kleuter passen? Of vind je het leuker om te passen op een kind dat al op de lagere school zit? Gebruik de filters in ons overzicht, dan vind je alleen oproepen van ouders die voldoen aan jouw eisen. Ook in jouw persoonlijke profiel is ruimte bijzonderheden te vermelden. Misschien is het voor jou niet handig om kinderen op te halen van of te brengen naar school. Of pas je het liefst op niet meer dan één kind tegelijk. Probeer zo duidelijk mogelijk te zijn, maar vergeet niet dat je daarmee wel minder oppaswerk zult vinden dat binnen jouw plaatje past.

Oppasland Premium

Liever niet afwachten op een berichtje? Met Oppasland Premium kun je voor een vast bedrag per maand zelf contact opnemen met ouders bij jou in de buurt. Je gaat dan actief op zoek naar ouders en kinderen die jouw hulp nodig hebben. Heb je een profiel gevonden waar je enthousiast van bent geworden? Laat dit dan weten! Stuur een persoonlijk berichtje en vertel dat je graag eens kennis komt maken.

Veelgestelde vragen

Hoeveel ouders zoeken een oppas in Helmond?
Wat is het gemiddelde geboden uurtarief in Helmond?