Oppaswerk Eindhoven

Als jij graag een bijbaantje in Eindhoven zoekt en oppassen jou heel leuk lijkt, hebben we goed nieuws voor je. In Eindhoven is namelijk veel oppaswerk te vinden. Eindhoven is namelijk een stad die maar blijft groeien. In Steeds meer gezinnen werken beide ouders en hierdoor is er een grote vraag naar oppassers en gastouders in de stad. Veel ouders werken fulltime, waardoor de combinatie van werk en gezinsleven best lastig is. Ze kunnen hier vaak wel wat hulp bij gebruiken en dan is een oppas in Eindhoven de beste oplossing. Ben jij iemand die gek is op oppassen of wil je graag beginnen? Bij Oppasland vind je het leukste oppaswerk in Eindhoven.

Oppas worden in Eindhoven

Voordat je begint met de grote zoektocht naar oppaswerk, is het verstandig om eerst even na te denken over wat voor werk je precies wilt gaan doen en bij wat voor gezin. Kun jij goed omgaan met baby’s en peuters, dan is die leeftijdscategorie misschien wel uitermate geschikt voor jou. Soms is dit echter wel heel lastig en kiezen oppassers liever eerst voor kleuters en kinderen, omdat die al kunnen vertellen waar ze last van hebben of wat ze willen. Hierdoor is communicatie makkelijker. Wat jij precies wilt gaan doen, is helemaal aan jou. Zet de criteria voor jezelf op papier en vergeet ook vooral niet na te denken over extra werk. Sommige ouders vinden het prettig als de oppas ook wat huishoudelijke taken op zich neemt. Denk hierbij aan zaken als wassen, schoonmaken, koken en het ophalen van de kinderen. Hiervoor kun je wel wat extra geld vragen, dus wellicht is dat interessant.

Oppaswerk vinden

Als je eenmaal een lijstje hebt samengesteld met dingen die jij belangrijk vindt, kan de grote zoektocht beginnen. Je kunt natuurlijk in je omgeving vragen of mensen iemand weten die op zoek is naar een oppas, maar onze ervaring leert ons dat die manier van zoeken langzaam gaat. Om het proces wat te versnellen en je horizon te verbreden, is Oppasland opgericht. Bij Oppasland ontmoeten zoekende ouders en oppassers elkaar om zo een leuke samenwerking tegemoet te gaan. Als jij graag wilt oppassen in Eindhoven, is dit dus de perfecte plek om je zoektocht te starten. Meld je daarom vandaag nog aan en maak een profiel.

Hoe werkt Oppasland?

Als je bij Oppasland een profiel aan gaat maken, kun je van alles op dat profiel kwijt. Je hebt de ruimte om wat over jezelf te vertellen en kunt ouders gelijk vertellen wat je wensen zijn qua oppaswerk. Je kunt ook je beschikbaarheid invullen in een handig schema, waardoor mensen kunnen zien of die aansluit bij wat zij nodig hebben. Probeer je profiel zo volledig mogelijk in te vullen, zodat ouders goed weten wat jij zoekt en of jij hebt wat zij zoeken. Vergeet ook vooral niet om een profielfoto toe te voegen, omdat ouders graag zien met wie ze te maken hebben voordat ze met iemand in zee gaan.

Oppasland Premium

Zodra jij je profiel gevuld hebt, kun je bij Oppasland twee dingen doen: afwachten tot ouders jou een berichtje sturen of zelf actief op zoek gaan. De eerste optie kost jou helemaal niets, omdat reageren op berichten van anderen bij Oppasland altijd gratis is. Als je echter niet wilt wachten op een bericht van anderen, kun je er ook voor kiezen om zelf berichten te gaan versturen. Hiervoor heb je een Oppasland Premium account nodig. Dit account kost een vast bedrag per maand en is op ieder gewenst moment aan te vragen en op te zeggen via je persoonlijke accountpagina. Vergeet ook vooral niet te kijken bij je notificaties. Hier vind je profielen die jouw profiel onlangs bekeken hebben. Wellicht zit hier iemand bij die interesse heeft in jou oppas kwaliteiten.

Kennismaken met gezin

Als je eenmaal contact hebt met een gezin dat op zoek is naar een oppas, kun je voorstellen om eerst even kennis te maken. Het is belangrijk dat jullie allemaal een goed gevoel hebben bij het oppassen en door het gesprek met elkaar aan te gaan, kun je dit vaststellen. Een kennismakingsgesprek is zowel voor ouders als oppassers erg prettig. Ook jij hebt hier de gelegenheid om vragen te stellen. Denk hierbij aan zaken als:

  • Hoe laat de kinderen op bed gaan
  • Wat de regels zijn als het kind iets doet wat niet mag
  • Of je moet koken voor de kinderen
  • Of je gebruik mag maken van de computer, televisie, koelkast etc.

Het zijn belangrijke zaken om te weten voordat je aan het oppassen begint, zodat je weet waar je aan begint en wat je wel mag en wat niet. Hierdoor is de kans kleiner dat er misverstanden ontstaan. Als beide partijen een fijn gevoel overhouden aan het gesprek, kunnen we je feliciteren met je oppaswerk en kan het oppassen beginnen. Heb je echter geen prettig gevoel, dan is het ook helemaal geen probleem om verder te zoeken naar oppaswerk dat wel bij jou past. Ook voor jou is er een oppasgezin in Eindhoven die naarstig op zoek is naar jouw diensten.

Veelgestelde vragen

Hoeveel ouders zoeken een oppas in Eindhoven?
Wat is het gemiddelde geboden uurtarief in Eindhoven?