Oppas Eindhoven

Eindhoven is de snelst groeiende stad van Noord-Brabant. Veruit het grootste deel van de stad bestaat uit mensen tussen de 20 en 30 jaar oud. Het is daarom ook niet zo gek dat er veel kleine kinderen geboren worden in de stad. Deze kinderen moeten allemaal verzorgd worden, maar dat is nog weleens lastig altijd beide ouders fulltime werken. Naast de groei in inwoners, groeit Eindhoven namelijk ook qua werkgelegenheid. Veel meer mensen gaan werken en dat is soms lastig te combineren met het gezinsleven. Het kan voor veel stress zorgen als je niet weet hoe je op tijd bij de school van je kinderen moet zijn. In zulke gevallen kan een oppas uitkomst bieden. Het is voor veel ouders een flinke stap om een vreemde op hun kinderen te laten passen, maar als ze de stap eenmaal nemen merken ze dat het enorm veel rust geeft. Ben jij bereid de eerste stap te zetten? Meld je dan vandaag nog aan bij Oppasland. Je zult zien dat je er geen spijt van zult krijgen.

Bedenk wat je zoekt

Voordat je gericht op zoek kan gaan naar een oppasser, is het belangrijk dat je voor jezelf opschrijft waar je naar op zoek bent. Zoek je iemand structureel voor overdag of een oppas die ervoor zorgt dat je kinderen opgevangen worden als jij nog aan het werk bent of een avondje weg wil? In dat eerste geval kun je beter kiezen voor een gastouder. Gastouders zijn gecertificeerde oppassers die moeten voldoen aan door de overheid gestelde eisen. Zo moet een gastouders in het bezit zijn van een:

  • Geldig Diploma
  • Kinder-EHBO certificaat
  • Registratie bij een erkend gastouderbureau
  • Inschrijving bij het LRK

Als je echter een oppas zoekt voor de avonduren, kun je kiezen voor een gewone oppas. Dit zijn vaak scholieren die op zoek zijn naar een bijbaantje als oppas. Gastouders zijn vaak niet beschikbaar op die tijden. Let er wel op dat je dan geen recht hebt op kinderopvangtoeslag.

Naast de soort oppas, is het ook belangrijk dat je nadenkt over wat voor persoon je zoekt. Is het belangrijk dat diegene sportief of creatief is? Wat voor taal dient diegene te spreken en welk opleidingsniveau vind je belangrijk? Dit zijn zaken die je vooraf duidelijk moet hebben voor jezelf. Op die manier kun je namelijk gericht op zoek gaan en raak je niet verzeild in een doelloze zoektocht. Er zijn veel oppassers te vinden en het filteren is daardoor soms lastig.

Zoek op de juiste plek

Veel ouders weten niet waar ze moeten zoeken naar een oppas. Rondvragen kan een optie zijn, maar vaak zijn de oppassers die aangeraden worden al bezet. Een briefje ophangen in de supermarkt behoort tot een van de opties, maar wie zegt dat jouw perfecte oppas zijn of haar boodschappen doet in dezelfde supermarkt als jij? Als je zeker wilt zijn dat je kunt kiezen uit veel oppassers, kun je beter kiezen voor Oppasland. Bij Oppasland vind je een uitgebreid aanbod aan oppassers en gastouder. Er zit dus altijd iemand voor jouw gezin tussen. Om gebruik te maken van dit aanbod aan oppassers is het noodzakelijk dat je een profiel aanmaakt bij Oppasland. Op dat profiel kun je precies aangeven waar je naar op zoek bent, zodat je alleen reacties krijgt van mensen die voldoen aan jouw eisen. Zorg dat je je profiel zo volledig mogelijk invult en vergeet ook vooral niet om een foto toe te voegen. Als je profiel compleet is, zul je hoger verschijnen in de zoekresultaten op Oppasland. Hierdoor ben je beter vindbaar en heb je meer kans dat je snel een leuke oppas vindt.

Inschrijven is bij Oppasland helemaal gratis. Je kunt je gratis registreren en als een oppas jou een berichtje stuurt, kun je altijd gratis reageren. Als jij echter zelf op zoek wilt gaan en berichten wilt sturen naar oppassers die hun diensten aanbieden, heb je een Oppasland Premium account nodig. Voor een vast bedrag per maand kun je dan onbeperkt berichten sturen naar oppassers die voldoen aan al jouw eisen. Onze ervaring leert ons dat deze manier van zoeken de snelste manier is om een goede en leuke oppas te vinden. Het fijne aan Oppasland Premium is bovendien dat je op ieder moment kunt opzeggen. Als je voor het einde van de huidige periode opzegt staat het abonnement gelijk de volgende periode al stop. Zo zit je nooit ergens aan vast en dat is natuurlijk wel zo prettig.

Kennismaken met een oppas

Als je eenmaal een oppas gevonden hebt, is het slim om een kennismakingsgesprek in te plannen. Het is natuurlijk wel belangrijk dat je weet wie er straks op je kinderen gaat passen. Wees ook vooral niet bang om vragen te stellen aan de oppas. Vraag bijvoorbeeld eens naar de achtergrond van de oppas en hoe de opvoeding bij diegene is verlopen. Je kunt ook vragen naar hoe diegene denkt dat een oppasdag eruit zal zien. Zo krijg je zelf een goed beeld bij hoe de oppas met je kinderen om zal gaan en wat ze zouden ondernemen op zo’n dag. Als je na dit gesprek een goed gevoel overhoudt aan de oppas, kun je diegene nog uitnodigen voor een proefdag. Jij bent dan zelf thuis en kijkt hoe de oppas met je kinderen omgaat. Het is belangrijk dat jij een klik hebt met de oppas, maar het is des te belangrijker dat de kinderen het leuk hebben met de oppas. Als ook dit goed verloopt kunnen we je feliciteren met je nieuwe oppas!

Veelgestelde vragen

Hoeveel oppassers zoeken op dit moment oppaswerk in Eindhoven?
Wat is het gemiddelde oppastarief in Eindhoven?
Wat is de gemiddelde leeftijd van oppassers in Eindhoven?