Oppaswerk Delft

In Delft wordt er tegenwoordig steeds vaker naar een gastouder of oppas gezocht, omdat steeds meer ouders gaan werken. De werkgelegenheid stijgt en in steeds meer gezinnen zullen beide ouders werken. Hierdoor kan het best lastig zijn om de balans tussen werk en gezin te vinden. Hier kun jij het verschil maken als oppas. Een oppas zorgt er namelijk voor dat de ouders wat meer ademruimte hebben als ze bijvoorbeeld laat uit werk komen. Jij zult er zijn om de kinderen op te vangen van school, zodat zij zich minder zorgen hoeven te maken. Het kan ook zijn dat ouders een beroep op jou doen als ze even een kinderloos avondje uit willen. Zo’n avond kan het verschil maken in een relatie en is dus zeker belangrijk.

Hoe begin je met oppassen?

Als je nog niet eerder hebt opgepast, kunnen we ons voorstellen dat dit best spannend kan zijn. Je moet natuurlijk ergens beginnen en het allerbelangrijkste wat we je mee kunnen geven is dat je goed moet bedenken waar je precies naar op zoek bent. Zoek je oppaswerk voor overdag of voor in de avonden? Wat wil je verdienen en zou je eventueel extra klusjes willen doen voor de ouders? Denk hierbij aan zaken als afwassen, koken en stofzuigen. Aan die extra klusjes hangt meestal een meerprijs, dus het kan je inkomsten een flinke boost geven. Het is belangrijk om deze zaken voor jezelf op papier te zetten, zodat je gericht kunt zoeken naar werk wat past bij jouw wensen en je niet verzuipt in de grote vraag naar oppassers in jouw omgeving.

Op zoek naar oppaswerk

Als je eenmaal besloten hebt wat voor werk je zoekt, kan de grote zoektocht beginnen. Je kunt natuurlijk gaan rondvragen in je omgeving, om te kijken of iemand nog op zoek is naar een oppas in de buurt. Je kunt ook altijd een briefje ophangen in de supermarkt of kijken of iemand anders dat al gedaan had. Helaas kijken tegenwoordig vrij weinig mensen op dat bord. Om mensen toch snel aan oppaswerk te helpen, heeft Oppasland een eigen prikbord ontwikkelt. Mensen kunnen zich gratis en vrijblijvend registreren en een oppasprofiel aanmaken. Jij dient je te registreren als oppas, zodat je berichten kunt sturen naar en ontvangen van ouders. Zorg ervoor dat je in je profiel alvast duidelijk vermeld wie je bent en wat je zoekt. In een handig schema kun je precies laten zien wanneer je beschikbaar bent, zodat ouders daarop kunnen selecteren. Bovendien kun je je oppastarief alvast vermelden, zodat ouders kunnen zien of je binnen hun budget valt. Bij het bepalen van dit tarief raden we je vooral aan om goed te kijken naar oppassers in je omgeving. Het is belangrijk dat je concurrerende prijzen hanteert, zodat je niet te duur of te goedkoop bent. Het zou jammer zijn als je niet zoveel verdient als mogelijk is of dat je geen werk krijgt omdat de prijs te hoog is. Tot slot willen we je graag nog meegeven om je profiel zo uitgebreid mogelijk in te vullen en vooral niet een foto te vergeten. Profielen die duidelijke informatie geven en een foto tonen, worden uiteindelijk vaker uitgekozen.

Hoe werkt Oppasland?

Je kunt Oppasland op verschillende manieren gebruiken. Zo kost het gebruik van Oppasland helemaal niets als je wacht tot ouders jou een berichtje sturen. Reageren is bij Oppasland namelijk altijd gratis. Als je liever het heft in eigen handen neemt en de ouders zelf wil benaderen, kun je ervoor kiezen om een Oppasland Premium account te nemen. Dit account kost een vast bedrag per maand en je kunt hiermee onbeperkt berichten sturen naar ouders in jouw omgeving. Het abonnement is op ieder gewenst moment op te zeggen via je eigen accountpagina. Als je inderdaad kiest voor een Oppasland Premium account, kun je kijken bij je notificaties om te zien welke ouders op jouw profiel gekeken hebben. Op die manier heb je ouders die potentieel interessant voor je zijn. Het zijn wellicht ouders die zelf geen Premium account hebben en daarom niet zelf een berichtje kunnen sturen. Misschien zit jouw toekomstige oppasgezin hier wel tussen.

Kennismaken met het gezin

Voordat je aan de slag gaat bij je nieuwe oppasgezin, is het verstandig om eerst even kennis te maken. Je wilt wel weten of het klikt tussen jou, de ouders en de kinderen. We raden altijd aan om vooral veel vragen te stellen, zodat je weet waar je aan begint en later niet voor verrassingen komt te staan. Als je een goed gevoel overhoudt aan het gesprek, kan het oppasplezier beginnen. Mocht je nu je twijfels hebben kun je altijd eens op proef oppassen of verder zoeken. Er zijn namelijk genoeg ouders in delft op zoek naar een leuke oppas. Die ouders zitten misschien wel geduldig te wachten tot jij hun een berichtje stuurt. Wacht dus niet langer en registreer je vandaag nog.

Veelgestelde vragen

Hoeveel ouders zoeken een oppas in Delft?
Wat is het gemiddelde geboden uurtarief in Delft?