Oppas Delft

In Delft dalen de werkeloosheidscijfers sinds 2015 structureel. Slechts vier procent van de mensen zat toen zonder werk thuis. In veel gezinnen is het daarom ook helemaal niet gek dat beide ouders werken. Het kan dat best zijn dat daar soms wat moeilijkheden vandaan komen. Wanneer vind je dan bijvoorbeeld de tijd om de kinderen op te halen? Het combineren van ouderschapstaken en een carrière kan best een uitdaging zijn en daarom kiezen veel mensen voor een oppas. Het haalt de druk van de ketel en de ouders kunnen dankzij een oppas wat vaker relaxen. Wanneer is de laatste keer dat jij en je partner er even op uit gingen? Als je die datum niet meer vers in je geheugen hebt zitten is het misschien tijd dat jij eens een afspraak maakt met een oppas in jouw omgeving.

Maak een lijstje

Voordat de grote zoektocht begint, is het slim om even een lijst te maken met zaken die jij belangrijk vindt voor een oppas. Denk hierbij aan dingen als leeftijd, opleiding, etnische achtergrond en taal. Zet deze dingen voor jezelf op papier, zodat je een lijstje naast je hebt tijdens het zoeken. Door bij elke oppas je lijstje af te gaan, schep je wat orde in de chaos. Er zijn genoeg oppassers die graag op jouw kleine spruit willen passen. Naast de eigenschappen van de oppas, is het ook belangrijk om na te gaan wat je van de oppas verwacht. Moet hij of zij alleen op je kleintjes letten of zou je het ook wel fijn vinden als diegene je zou helpen bij het wassen van kleding en de afwas? Al deze zaken zijn bepalend bij het uitkiezen van een oppas.

Hoe vind je die ene oppas?

Zodra je je lijst klaar hebt, kun je op zoek gaan naar die ene leuke oppas die perfect past bij jouw gezinssituatie. Je kunt natuurlijk rondvragen bij jou in de buurt. Misschien is er wel iemand die een oppas voor je weet. De kans is dan echter wel groot dat die oppas het al heel druk heeft. In dat geval kun je er ook voor kiezen om een briefje op te hangen in de supermarkt, maar wie kijkt daar eigenlijk nog op? Het kan dan dus heel lang duren voor je een oppas vindt die echt bij jouw gezin past. Wat ga je dan doen? Je aanmelden bij Oppasland natuurlijk! Je kunt hier eenvoudig een profiel aanmaken, waarbij je alle zaken van je lijstje kunt invullen. Op die manier kunnen oppassers zelf kijken of ze geschikt zijn als jou oppas. Als ze dat inderdaad denken, dan kunnen ze op een eenvoudige manier een berichtje sturen naar je. Jij kunt dat berichtje altijd gratis beantwoorden. Als je op die manier gebruikmaakt van Oppasland, is het helemaal gratis!

Als je niet wilt wachten tot een van de oppassers jou een berichtje stuurt, kun je ervoor kiezen om een Oppasland Premium account te nemen. Voor een vast bedrag per maand kun je dan onbeperkt reageren op oppassers die voldoen aan jou eisen. Doordat je hierbij de touwtjes zelf in handen neemt, is de kans op succes ook gelijk een stuk groter. Let hierbij op dat het gaat om een doorlopend abonnement. Dit betekent dat het abonnement pas stopt als jij het weer opzegt. Dit kan gelijk altijd via je accountpagina. Hierdoor betaal je nooit voor services die je niet nodig hebt en dat is natuurlijk wel zo prettig.

Wat betaal je een oppas?

De meeste oppassers laten op hun profiel al doorschemeren wat ze per uur willen verdienen. Hier kun je natuurlijk in meegaan, maar veel ouders willen niet te veel betalen voor een oppas. In dat geval kun je beter vooraf bepalen wat je wilt uitgeven aan de oppasdiensten van de oppasser. Als je niet zo goed weet wat je kunt vragen, kun je ervoor kiezen om het minimumloon aan te houden. Dit houdt in dat je een 15-jarige 3,11 euro per uur betaalt en een oppas van 22 jaar en ouder 10,36 euro. Naast dit minimumloon is het ook belangrijk dat je rekening houdt met de kennis en ervaring van je oppas. Als je oppas bijvoorbeeld al ruim 10 jaar ervaring heeft en een relevante opleiding gevolgd heeft, zal het uurtarief wat hoger uitvallen. Ook aan extra taken, zoals stofzuigen, wassen en koken hangt een prijskaartje. Dit zijn allemaal zaken die je in de gaten moet houden als je een oppastarief gaat berekenen. Zo weet je altijd dat je een goede prijs betaalt voor de diensten van je oppas. Een rekenvoorbeeld dat je kunt aanhouden is voor een 17-jarige bijvoorbeeld: 4,10 euro (minimumloon) + 1 euro (voor extra taken) + 0,50 (voor ervaring van 3 jaar) = 5,60 per uur. Zo maak je eenvoudig een rekensommetje, zodat je kunt onderbouwen hoe het oppastarief tot stand is gekomen.

Oppas of gastouder

Voordat je begint met de zoektocht op Oppasland, willen we je graag nog even wijzen op het bestaan van gastouders. Als je op zoek bent naar een oppas die structureel op je kleine past tijdens uren overdag, dan kan het voordeliger zijn om te kiezen voor een gastouder in plaats van een tiener of student die op zoek is oppaswerk. Een gastouder is een gecertificeerde oppas die voldoet aan door de overheid gestelde eisen. Daarbij is een gastouder aangesloten bij een gastouderbureau en kun je de kosten die je hiervoor maakt laag houden door gebruik te maken van de kinderopvangtoeslag. Op die toeslag heb je geen recht als je gebruikmaakt van een gebruikelijke particuliere oppas. Houd hier rekening mee als je op zoek gaat naar een geschikte oppasser.

Veelgestelde vragen

Hoeveel oppassers zoeken op dit moment oppaswerk in Delft?
Wat is het gemiddelde oppastarief in Delft?
Wat is de gemiddelde leeftijd van oppassers in Delft?