Oppaswerk Berkel en Rodenrijs

In Berkel en Rodenrijs wonen veel jonge gezinnen. Papa’s en mama’s zijn regelmatig op zoek naar een fijne oppas of gastouder die op hun kindje wil komen passen. Soms voor één keer, soms op vaste basis. Help jij ze uit de brand? Bij Oppasland kun je je gratis aanmelden. Maak ook deel uit van de tienduizenden enthousiaste kindervrienden die op zoek zijn naar een leuke nieuwe oppasbaan. Oppaswerk in Berkel en Rodenrijs vind je snel via Oppasland.

Voor het eerst oppassen

Als je voor het eerst gaat oppassen, kun je nog veel vragen hebben. Wat wil je bijvoorbeeld precies gaan doen als oppas? En hoe vind je dat leuke oppasgezin? Je gaat straks toch bij onbekende mensen op bezoek, dus kan alles eerst best spannend voelen. Je wilt je natuurlijk van je beste kant laten zien. Maar, voordat je de moed in de schoenen zakt: onthoud wel dat jij er ook een goed gevoel bij moet hebben. Het moet van beide kanten komen. Vergeet vooral ook niet dat het heel logisch is als je je nog een beetje onzeker voelt. Om alles wat minder spannend te maken, kun je alvast wat voor jezelf op papier zetten. Bijvoorbeeld of je wilt passen op een baby, een peuter (2 tot 4 jaar), een kleuter (4 tot 6 jaar) of een schoolkind (7 tot 12 jaar). Als je nog geen ervaring hebt met passen op baby’s, kun je dat misschien beter nog niet doen. Voor peuters en kleuters zorgen is vaak iets makkelijker. Ga dus vooral op zoek naar oppaswerk dat past bij de ervaring die je hebt.

Ook interessant: Kan ik gebruikmaken van Oppasland als ik in het buitenland woon?

Opgeven als oppas

Lijkt het je superleuk om te gaan oppassen in Berkel en Rodenrijs? Maak dan een Oppasland-profiel aan! Het kost je helemaal niets. In je persoonlijke profiel is ruimte voor een kort tekstje over jezelf. Vertel in een paar woorden wie je bent, of je werkt of naar school gaat en wat je in je vrije tijd doet. Geef ook meteen jouw beschikbaarheid door. Zo geef je vaders en moeders een duidelijk beeld van wie jij bent en wat je te bieden hebt. En, als je nog minder ervaren bent, geef dit gewoon aan. Ouders hebben hier vast begrip voor en kunnen je een beetje op weg helpen. Als ze interesse hebben in jouw in je hulp, kunnen ze jou een persoonlijke reactie sturen. Je kunt ook een foto van jezelf of iets wat je leuk vindt uploaden. Wij merken dat profielen met een foto sneller en meer reacties krijgen dan zonder.

Oppasland Premium

Heb je helaas nog geen bericht gekregen op je profiel? Dat is natuurlijk teleurstellend. Maar geef niet op! Dat leuke oppasgezin komt vast nog voorbij. Je kunt ook de stoute schoenen aantrekken en zelf een paar reacties versturen naar ouders. Daar heb je wel een Premium-account voor nodig. Je kunt ermee actief op zoek gaan naar oppaswerk in Berkel en Rodenrijs. Heb je een profiel gevonden van een ouder of ouders die jouw hulp goed kunnen gebruiken? Stuur ze een persoonlijk bericht, vertel waarom je zo enthousiast bent geworden en dat je graag bij ze aan de slag zou gaan. Wie weet plannen jullie snel een kennismakingsgesprek in!

Kennismakingsgesprek

Voordat het zover is, en je aan de slag kunt als oppas, vinden veel ouders het prettig om eerst persoonlijk kennis met je te maken. Dat kan bij het oppasgezin thuis, maar ook prima op afstand, als dat fijner voelt. Jullie willen er toch achter komen of er een echte klik is, en dat kan beter als jullie elkaar ook echt zien. Als oppas wil je een goede band opbouwen met je oppaskindje, en daarvoor heb je ook een klik nodig met de ouders. Stel daarom gerust voor om eens langs te komen, of te videobellen. Bereid je hier alvast een beetje op voor door een paar vragen op te stellen. Je kunt ook alvast voor jezelf opschrijven wat je zou willen verdienen, en welke extra taakjes je wel en niet wilt doen. De ene oppas vindt het prima om op te ruimen als het kindje slaapt, de andere houdt het liever bij oppassen. Het is maar net wat jij het prettigst vindt.

Verder lezen: Voorbereiden op een kennismakingsgesprek met je oppasgezin

Veelgestelde vragen

Hoeveel ouders zoeken een oppas in Berkel en Rodenrijs?
Wat is het gemiddelde geboden uurtarief in Berkel en Rodenrijs?