Oppaswerk Amersfoort

In Amersfoort wonen bijna 30.000 kinderen die jonger zijn dan 15 jaar. Veel van deze kinderen kan nog niet alleen thuisblijven als de ouders aan het werk zijn. Ze hebben om die reden een oppas of gastouder nodig en jij kunt ze uit de brand helpen. Als jij goed bent met kinderen en op zoek bent naar een bijbaantje, kun jij de redder in nood zijn van deze ouders. Aarzel niet en schiet ze te hulp!

Starten als oppas

Als je nog nooit op een kind gepast hebt, kunnen we ons voorstellen dat dit een grote stap is. Oppasland helpt je graag een handje. Voordat je op zoekt gaat naar een oppasgezin, is het belangrijk dat je weet wat voor oppasgezin je zoekt. Bedenk bijvoorbeeld wat voor kinderen bij jou als persoon passen. Ben je een rustig persoon, dan zijn vooral baby’s of kleuters geschikt. Ben jij wat actiever en ga je graag buitenspelen met de kinderen, dan kun je beter kiezen voor naar schoolgaande kinderen. Ga goed na wat voor persoon jij zelf bent en neem dan een besluit over jouw ideale oppasgezin. Daarbij is het ook van belang dat je nadenkt over de extra taken die jij bereid bent om te doen. Het kan zijn dat jij een ster bent in het maken van huiswerk. Misschien kun je de kinderen dan tegen betaling helpen bij hun huiswerk of help jij de ouders een handje in het huishouden? Bedenk goed wat je wel en niet wil doen, zodat je hier op het moment dat het gevraagd wordt niet meer over na hoeft te denken.

Wat verdient een oppas

Een oppas heeft geen vast salaris. Iedere oppas kan zelf beslissen wat het uurtarief wordt. Wel is er een gemiddeld oppastarief wat veel gehanteerd wordt. In Nederland is dit een bedrag van 5,76 euro per uur. Maak het de ouders makkelijk en rond het bedrag altijd af op een rond getal. Dit maakt het rekenen een stuk makkelijker voor zowel de ouders als voor jou. Om de prijs te berekenen gebruiken veel oppassers het minimumloon wat geldt voor de leeftijd. Er zijn een aantal zaken die een hoger bedrag betekenen. Om je een handje te helpen bij het berekenen van het oppastarief hebben we de taken inclusief de prijzen voor je op een rijtje gezet:

  • Meer dan één oppaskind (1 tot 2 euro extra per uur)
  • Ervaring (50 cent extra per uur)
  • Extra taken, zoals: helpen bij huiswerk, ophalen van school etc. (1 euro per uur extra)
  • Huishoudelijke klusjes (2 euro per uur extra)

We willen je nog meegeven om vooral goed naar de concurrentie te kijken. In elk deel van Nederland vragen oppassers andere prijzen, waardoor je soms meer of minder moet vragen. In Amsterdam vragen oppassers bijvoorbeeld meer dan in een stad als Groningen. Kijk goed rond en baseer hier je prijzen op.

Hoe vind je een oppasgezin

Als je eenmaal bedacht hebt waar je naar op zoek bent, kun je op zoek gaan naar een geschikt oppasgezin. Je kunt natuurlijk rondvragen in je omgeving, maar je kunt je ook aanmelden bij Oppasland. Op dit oppasplatform verzamelen ouders, oppassers en gastouders zich uit het hele land. De kans dat je hier een leuk oppasgezin vindt is hierdoor heel groot. Het mooie van dit alles is ook nog: registreren is helemaal gratis! Je kunt met een gratis Oppasland account op een eenvoudige manier een profiel aanmaken, waarin je kunt vertellen wie je bent en wat je voor de ander kunt betekenen. Vergeet vooral niet om een foto en beschrijving toe te voegen. Dit geeft ouders een goed idee van wie jij bent en dan zullen er meer reacties komen op je profiel. Als je je profiel gratis wilt houden, kun je geen berichten versturen. Je kunt ze wel ontvangen! Reageren is ook helemaal gratis. De zoektocht duurt vaak wel wat langer.

Als je bij je notificaties ziet dat ouders bij je profiel kijken, voel je misschien de neiging om die ouders een berichtje te sturen. Als je dit ook daadwerkelijk wilt doen, kun je je gratis profiel upgraden naar Oppasland Premium. Met dat account kun je onbeperkt berichten sturen naar ouders in jouw omgeving. Een dergelijk account kost een vast bedrag per maand, maar is op ieder gewenst moment op te zeggen.

Kennismaking

Zodra je contact heb opgenomen met ouders, is het altijd verstandig om eerst even kennis te maken. Wellicht heb je een aantal vragen voor de ouders en wil je de kinderen graag even zien voordat je alleen gaat oppassen. Wees vooral niet bang om vragen te stellen, want dat doen zij ongetwijfeld ook. Vraag bijvoorbeeld eens naar de dagelijkse routine van de kinderen. Op die manier krijg je een beetje een kijk in de keuken van het gezin en weet je precies waar de kinderen aan gewend zijn. Dit kun jij dan weer toepassen tijdens het oppassen. Als je na dit gesprek een goed gevoel overhoudt aan het gezin, kan het oppassen beginnen!

Veelgestelde vragen

Hoeveel ouders zoeken een oppas in Amersfoort?
Wat is het gemiddelde geboden uurtarief in Amersfoort?