Gastouder Amersfoort

In Amersfoort zijn veel ouders op zoek naar een oppas. Het is namelijk vrij lastig om het werkende leven te combineren met de zorg voor kinderen. Zeker als de kinderen nog niet oud genoeg zijn om naar school te gaan, is kinderopvang onvermijdelijk. Helaas worden de wachtlijsten steeds langer en daardoor wordt de nood bij veel ouders al snel hoog. Jij kunt veel voor die ouders betekenen. Misschien ben jij de oppasser waar zij zo naarstig naar op zoek waren. Registreer je daarom vandaag nog bij Oppasland en vind snel oppaswerk in Amersfoort.

Registreer je als gastouder op Oppasland

Als gastouder in Amersfoort bied jij een ander scala aan kwaliteiten dan een reguliere oppas. Je moet als gastouder namelijk aan verschillende eisen voldoen. Zo moet je een diploma hebben die je toestaat om je te registreren als gastouder. Dienst Uitvoerend Onderwijs (DUO) heeft een lijst met geldige diploma’s opgesteld. Daarbij moet je in het bezit zijn van de volgende zaken:

  • EHBO-certificaat gericht op kinderen
  • Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG)
  • Inschrijving bij het personenregister kinderopvang. (geldt voor iedereen jouw locatie woont of werkt)
  • Geldig identiteitsbewijs
  • Inschrijving Landelijk Register Kinderopvang (LRK)

Naast de bovenstaande eisen, is het ook zaak dat er gewerkt wordt volgens het pedagogisch beleidsplan, het veiligheids- en gezondheidsbeleid en het protocol kindermishandeling. Al deze eisen maakt het dat een gastouder zich kan onderscheiden van een oppas. Mocht jij niet aan een of meerdere van de bovenstaande eisen voldoen, dan kun je je altijd aanmelden als oppas in Amersfoort. Er is heel veel aangeboden oppaswerk in Amersfoort en je kunt altijd zelf proactief op zoek gaan naar oppaswerk in Amersfoort. Stuur ouders eens een berichtje.

Maak een profiel aan

Voldoe jij aan alle gestelde eisen? Registreer je dan gelijk bij Oppasland en maak een profiel aan. Oppasland verbind ouders aan gastouders, zodat iedereen de gastouder vindt die bij het gezin past. Het is belangrijk dat je het profiel zo uitgebreid mogelijk maakt, zodat ouders weten met wie ze te maken hebben. Vergeet ook vooral de foto niet! Daarbij is het belangrijk dat je alvast laat weten wat je eisen zijn. Wat vraag je bijvoorbeeld per uur en wil je wel of niet in de avonden werken. Je kunt dit allemaal aangeven op het profiel. Op het moment dat je je profiel online zet, kunnen ouders je vinden op de website. Zodra ze geïnteresseerd zijn, zullen ze je een berichtje sturen.

Je kunt het heft ook in eigen handen nemen. Ook ouders maken namelijk een profiel aan. We bieden op die manier een proactieve manier om werk te vinden. Als je denkt dat jij de gastouder bent waar het gezin in kwestie naar op zoek is, dan kun je ze met een Oppasland Premium account een bericht sturen en ze uitleggen wat het gastouderschap inhoudt. Wie weet hadden ze nog nooit gedacht aan een gastouder en worden ze wel heel enthousiast bij het idee dat hun kind in gecertificeerde handen is.

Oppasland Premium

Oppasland Premium is een doorlopen abonnement, wat inhoudt dat je iedere maand een vast bedrag betaalt totdat het abonnement opgezegd wordt. Dit doe je gelukkig heel eenvoudig via je persoonlijk profielpagina. Hieraan zit geen opzegtermijn vast, dus het abonnement stopt dan ook als de volgende abonnementsperiode ingaat. Zo betaal je nooit voor iets wat je niet gebruikt.

Zodra je met Oppasland Premium contact hebt gelegd met ouders is het zaak om een kennismaking te regelen. Het is namelijk belangrijk dat het klikt tussen jou, de ouders en het kind. Vraag ook altijd of het kind bij het gesprek aanwezig zal zijn, zodat je de juiste voorbereidingen kunt treffen. De ouder zal veel vragen hebben voor jou als gastouder. Het is daarom belangrijk dat je dit goed voorbereid. Verwacht vragen over de daginvulling, maar ook vragen over jou als persoon en je achtergrond. Ouders vinden het doorgaans vrij spannend om de zorg van hun kind in de handen van een ander te leggen en daarom hebben ze vaak ook de neiging om je het hemd van het lijf te vragen. Probeer overal zo goed mogelijk op te antwoorden en voor je het weet heb je oppaswerk in Amersfoort.

Veelgestelde vragen

Hoeveel ouders zoeken een gastouder in Amersfoort?
Wat is het gemiddelde geboden uurtarief in Amersfoort?