Oppas Wageningen

Steeds meer studenten blijven hangen in Wageningen om daar hun gezin te stichten. Het is ook niet zo gek dat ze juist die stad kiezen, aangezien Wageningen in de top 10 van de leukste studentensteden staat. In Groningen, Rotterdam en Delft zie je dezelfde trend. Toch is het niet eenvoudig om een gezin te stichten én een carrière op te bouwen. Veel ouders vinden het daarom wel fijn om een oppas achter de hand te hebben. Dit kan fijn zijn als je onregelmatige diensten draait of als je af en toe even een avondje weg wil met bijvoorbeeld je partner. Gelukkig kun je bij Oppasland altijd een oppasser vinden die bij jouw gezin en gezinssituatie past. Meld je vandaag nog gratis aan!

Verschil gastouder en oppas

Veel ouders vragen zich af wat nu precies het verschil is tussen een gastouder en een oppas. Het grootste verschil tussen deze twee is voornamelijk het diploma van de gastouder. Deze vorm van oppassen mag enkel uitgevoerd worden door een gecertificeerde gastouder die aangesloten is bij een erkend gastouderbureau en ingeschreven staat bij het personenregister kinderopvang. Een particuliere oppas is vaak een scholier of student die in de vrije uurtjes bijklust als kinderoppas. Het kan heel goed zijn dat de oppas in kwestie wel een studie volgt die geschikt is om aan de slag te gaan als gastouder, maar tot dat de oppas deze studie heeft afgerond mag deze titel nog niet gevoerd worden.

Als je als ouder veel oppasuren hebt die vallen onder kantooruren, kun je in veel gevallen het beste kiezen voor een gastouder. Je kunt over de oppasuren namelijk kinderopvangtoeslag krijgen, wat inhoudt dat de opvang minder duur uitvalt. Daarbij zitten veel scholieren en studenten overdag op school en hebben ze wisselende roosters. Het is daardoor lastig om iemand te vinden die structureel tijdens jouw werktijden kan oppassen. Een gastouder heeft wel vaste momenten waarin opgepast kan worden. Deze uren vallen vaak niet in het weekend of in de avond en voor die momenten kun je dan weer beter een oppasstudent kiezen. Het is dus afhankelijk van jouw eigen situatie en wensen welke oppasmogelijkheid geschikt is.

Registreren bij Oppasland

Als je bedacht hebt welke oppasmogelijkheid bij jou past, kun je op zoek gaan naar een geschikte match voor jouw gezin. Meld je gratis aan bij Oppasland en maak een profiel aan. Vertel in dat profiel wie jij bent en wat voor oppas jij zoekt. Laat ook gelijk weten voor wanneer je oppas nodig hebt en welk tarief je bereid bent te betalen. Oppassers zijn eerder geneigd te reageren als ze vooraf weten waar ze aan toe zijn. Als je gratis gebruik van Oppasland wilt blijven maken, kun je wachten tot een oppas contact met jou zoekt. Reageren op berichten is bij Oppasland altijd gratis. Helaas duurt deze manier van zoeken wel vaak iets langer. Als jij snel een oppas nodig hebt, kun je vaak beter kiezen voor Oppasland Premium. Met dit Premium account kun je onbeperkt berichten sturen naar oppassers. Zij kunnen op hun beurt weer gratis reageren op jouw berichten, waardoor een samenwerkingen sneller op gang komt. Oppasland Premium kun je op elk gewenst moment activeren en opzeggen via je persoonlijke account. Deze upgrade kent geen opzegtermijn en als je opzegt zal de opzegging gelijk ingaan als de volgende betaalperiode aanvangt. Zo zit je nooit onnodig aan een Premium account vast.

Kennismaking

Zodra je contact hebt met een oppas die bij jouw gezin lijkt te passen, raden wij aan om eerst even een kennismakingsgesprek in te plannen. Tijdens dit gesprek kunnen jullie belangrijke zaken bespreken, zoals de regels in en om het huis, het oppastarief en de taken. Het kan best zijn dat de oppas bereid is om wat extra werkzaamheden te doen. Wellicht kan diegene heel goed koken en als jij vaak laat thuis bent, kan het prettig zijn als de oppas het eten klaarmaakt. Deze zaken kun je allemaal bespreken in dit kennismakingsgesprek. Het is van belang dat jullie elkaar leren kennen, zodat jullie allebei een prettig gevoel hebben bij de samenwerking.

Als jullie na het gesprek allebei een goed gevoel overhouden aan het gesprek, kan het oppassen beginnen. Hou er wel rekening mee dat Oppasland alleen fungeert als platform en je de betaling en de afspraken zelf moet regelen met de oppas. Mocht je geen goed gevoel hebben bij de oppas, kun je altijd verder zoeken naar een oppas die wel bij jouw gezin past. Op Oppasland zijn meer dan 20.000 oppassers op zoek naar werk. Er zit dus altijd wel iemand tussen die bij jou past.oppas/wageningen

Veelgestelde vragen

Hoeveel oppassers zoeken op dit moment oppaswerk in Wageningen?
Wat is het gemiddelde oppastarief in Wageningen?
Wat is de gemiddelde leeftijd van oppassers in Wageningen?