Oppas Veghel

Iedere papa of mama van jonge kinderen zal het eens tegenkomen. Je hebt verplichtingen buiten huis, maar het lukt je niet om een babysitter te vinden. Je kindje is nog veel te jong om alleen thuis te kunnen blijven, maar wat als opa en oma of die vaste vriendin een keertje niet kan oppassen? Dan moet je de hulp inschakelen van een onbekende, en dat kan best spannend zijn. Je wilt daarom eerst even de kat uit de boom kijken, hoe ervaren hij of zij ook in oppassen is. Bij Oppasland heb je een ruime keuze en kun je eerst rustig in gesprek gaan voordat je een oppas aanneemt. Schrijf je vandaag nog gratis in en ga op zoek naar een leuke oppas in Veghel!

Wat doet een oppas?

Dat een oppas een oogje in het zeil houdt terwijl jij van huis bent, is misschien vanzelfsprekend. Maar dat is natuurlijk niet het enige wat oppassers voor je kunnen betekenen. Het oppaswerk zal afhangen van de leeftijd van jouw kind. Een baby heeft weer heel andere zorg nodig dan kinderen die naar de basisschool gaan. Je kunt een oppassers allereerst vragen of ze specifieke ervaring hebben. De ene zal namelijk een ster zijn in luiers verschonen, terwijl de ander als de beste kan helpen met huiswerk.

De taken van een oppas hoeven ook niet op te houden bij alleen oppassen. Sommige ouders zullen het fijn vinden als er wordt schoongemaakt wanneer hun kindje slaapt. Oppassers vinden het meestal geen probleem om licht huishoudelijk werk te doen. Bedenk alleen wel dat ze er een hoger tarief voor zullen vragen! Bespreek samen wat jullie van elkaar verwachten en maak van tevoren heldere afspraken, dan staan jullie straks niet voor verrassingen.

Verder lezen: Wat doet een oppas?

Oppasland blog

Oppasland heeft allerbeste voor met jouw gezin. We proberen het zo makkelijk mogelijk te maken om een oppas te vinden. Daarom doen we iedere dag ons uiterste best om ons platform zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken. Ook schrijven we regelmatig blogs voor ouders en oppassers met thema’s als opvoeding, kinderopvang en gezondheid. Zo leer je bij ons het verschil tussen een gastouder en een oppas, hoe kinderen complimentjes geven het beste kan en hoe je omgaat met verlatingsangst bij een baby. Ook geven we je af en toe leuke knutseltips of ideeën voor een kinderfeestje. Houd onze blog in de gaten voor de laatste nieuwtjes en weetjes!

Online VOG aanvragen

Waarschijnlijk heb je wel van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) gehoord. Zo niet, dan lichten we je snel even in. Een VOG is een document waaruit blijkt dat de aanvrager geen strafbare feiten heeft gepleegd die relevant zijn voor het uitvoeren van zijn of haar functie. Voor een aantal branches is de verklaring verplicht. Gastouders mogen zonder een VOG bijvoorbeeld niet aan het werk. Voor een oppas is dit niet verplicht, maar we zien toch steeds meer oppassers een VOG aanvragen. Waarom? Omdat ouders daar vaker om vragen.

Vaders en moeders zijn op zoek naar een vertrouwd gevoel. Je gaat er natuurlijk niet vanuit dat jouw nieuwe oppas een strafblad heeft, maar je wilt wel zo voorzichtig mogelijk zijn. Je laat toch iemand die je nog niet kent op je kind te passen. Heb je dus contact gelegd met een oppas via Oppasland? Vraag gerust of hij of zij bereid is om een VOG aan te vragen. Dit kunnen ze gewoon online doen, in een paar simpele stappen. De tijd tussen het aanvragen en ontvangen van een VOG duurt meestal vijf tot acht werkdagen.

Oppasland Premium

Oppasland is speciaal ontwikkeld om ouders en oppassers bij elkaar te brengen. Bij ons kun je kiezen uit een groot aantal enthousiaste lieverds die graag voor je klaarstaan. Maar hoe kun je oppassers vinden die passen bij jouw gezin? En hoe ga je met ze in gesprek? Om zelf berichten te kunnen versturen, heb je Premium nodig. Daarmee kun je zoveel berichten versturen als je wilt, en kom je dus direct in contact met oppassers in Veghel. Zo hoef je niet meer af te wachten tot iemand reageert op jouw profiel. Heb je een profiel gevonden van iemand waar je meer van wilt weten? Stuur een persoonlijk berichtje achter en laat hem of haar weten dat je een keertje kennis zou willen maken.

Veelgestelde vragen

Hoeveel oppassers zoeken op dit moment oppaswerk in Veghel?
Wat is het gemiddelde oppastarief in Veghel?
Wat is de gemiddelde leeftijd van oppassers in Veghel?