Oppas Steenwijk

Papa’s en mama’s in heel Nederland plaatsen een oproepje via Oppasland. Ze zijn allemaal op zoek naar een lieve kindervriend; een fijne oppas die voor hun kind of kinderen wil komen zorgen. Voor zo iemand mag je best een paar eisen hebben. Als ouder wil je het allerbeste voor je kind. Zorgzaam, verantwoordelijk, intelligent en natuurlijk goed met kinderen. Bij Oppasland kun je op zoek gaan naar zo’n ideale oppas in Steenwijk. Meld je vandaag nog gratis bij ons aan!

In één handig overzicht

Als vader of moeder heb je een druk leven. Wanneer je een keertje een welverdiend uitstapje wilt maken, zoek je iemand die even op je kindje wil passen. Maar het is toch een spannend idee om zomaar een vreemde langs te laten komen. Daarom vraag je misschien eerst nog iemand in je familie of vriendenkring. Maar wat doe je als niemand beschikbaar is om jullie te hulp te schieten? Je wilt misschien ook niet telkens dezelfde persoon vragen. Dan zou het fijn zijn als je iedereen die oppaswerk in Steenwijk zoekt, in één handig overzicht kan vinden.

Oppasland Premium

Je neemt natuurlijk niet zomaar de eerste de beste oppas aan. Eerst maar eens de kat uit de boom kijken. Via Oppasland pak je dit op je eigen manier aan. Bij ons vind je allemaal lieve jongens, meisjes, mannen en vrouwen die graag voor jullie klaarstaan. Zij kunnen een persoonlijk berichtje sturen naar je persoonlijke profiel, dat je gratis kunt aanmaken. Maar je kunt ook zelf die stap zetten. Met een Oppasland Premium-account kun je zoveel reacties versturen naar oppassers en gastouders als je wilt. Voor een vast bedrag per maand kun je onbeperkt berichtjes versturen. Zo vind je vast snel iemand die jullie van dienst wil zijn.

Een kennismakingsgesprek inplannen

Je hebt iemand gevonden die bij jullie wil komen oppassen. Super! Laat hem of haar dan eerst eens langskomen voor een korte kennismaking. Dan kun je met meer zekerheid zeggen of het écht goed voelt. Als je met een vertrouwd gevoel de zorg voor je kind wilt overlaten aan iemand, is er wel een klik nodig. Een eerste kennismaking is ideaal voor jullie om elkaar wat beter te leren kennen en in jullie eigen tempo te bespreken wat jullie van elkaar verwachten. Er is ook meteen de ruimte om elkaar een paar vragen te stellen. Je kunt ook meteen zien hoe de oppas omgaat met je zon of dochter. Als het een prettige ontmoeting was, kun je voorstellen om de oppas een keertje te laten proefdraaien. Zo maak je de stap naar het echte oppassen een beetje minder groot en kan iedereen rustig aan de nieuwe situatie wennen.

VOG aanvragen

Wil je meer zekerheid dat je een betrouwbare oppas aanneemt? Daar kan een VOG bij helpen. Daarin staat namelijk dat de aanvrager in het verleden niets strafbaars heeft gedaan dat relevant is voor oppaswerk. Een oppas is niet verplicht om een Verklaring Omtrent het Gedrag te hebben, maar je kunt ‘m wel voor hem of haar aanvragen. Veel ouders vinden het toch een prettig idee om die zekerheid te hebben dat hun kind in goede handen is. Als papa of mama heb je daar natuurlijk ook gewon recht op. Een VOG aanvragen kun jij, of een oppas, eenvoudig doen via VOGnodig.

De beste bedtijd voor kinderen

Baby’s hebben natuurlijk erg veel slaap nodig; zo’n 15 tot 17 uur per dag, als ze een maand oud zijn. Tussen de 1 en 4 maanden beginnen ze zelfs al een dag-nachtritme te ontwikkelen. Het is op die piepjonge leeftijd al belangrijk dat ze genoeg slaap krijgen. Later kan verlatingsangst ontstaan, wat behoorlijk in de weg kan zitten van hun nachtrust. Op de peuterleeftijd kunnen ze ook nog eens bang worden in het donker, en daar kunnen ze lang last van blijven houden. Daar moet je dan ook serieus mee omgaan! Rond hun vijfde levensjaar worden de middagdutjes korter of gaan ze helemaal weg. Hun slaapcyclus begint dan meer op die van volwassenen te lijken. Toch hebben ze nog 10 tot 12 uur slaap per dag nodig. Hoeveel jouw kind moet slapen? Dat lees je hieronder. We hebben ook meteen de beste bedtijden voor peuters, kleuters, schoolkinderen en pubers voor je op een rijtje gezet.

Verder lezen: Bedtijd: hoeveel slaap heeft een kind nodig?

Veelgestelde vragen

Hoeveel oppassers zoeken op dit moment oppaswerk in Steenwijk?
Wat is het gemiddelde oppastarief in Steenwijk?
Wat is de gemiddelde leeftijd van oppassers in Steenwijk?