Er zijn 138 beschikbare oppassers in IJmuiden

Oppas IJmuiden

Op zoek naar een oppas in IJmuiden? Eenmalig of voor meerdere keren per week? Bij Oppasland ben je aan het juiste adres. Als ouder heb je een druk bestaan. Je wilt je baan onderhouden, tijd aan hobby’s besteden en af en toe ook eens een uitstapje maken. Maar op de eerste plaats komt je gezin. Voor kinderen zorgen is eigenlijk al een fulltimebaan, dus hoe ga je als vader of moeder nog tijd vinden voor iets anders? Dan kan een oppas uitkomst bieden. Iemand die voor korte tijd – overdag of juist ’s nachts – op de kleintjes wil letten.

Spannend voor ouder en kind

Als je een keertje eropuit wilt, kun je proberen een vriend of familielid in te schakelen. Dat voelt vaak toch wat veiliger. Maar het voelt ook niet goed om steeds opa en oma te blijven vragen om op te passen. Hoe fijn ze het ook vinden, je wilt niet te veel van ze vragen. Bovendien is het niet handig wanneer je een keer ergens anders overnacht. Dan heb je toch echt iemand anders nodig die voor korte tijd voor je kinderen wil zorgen.

Bij Oppasland begrijpen we dat het spannend kan zijn om een nieuwe oppas te zoeken. Niet alleen bij kinderen, maar ook bij kan een hoop spanning en stress ontstaan. Waar moet je beginnen? Wie neem je aan? Wat gaat hij of zij doen tijdens het oppassen? Daar maken we je graag rustig wegwijs in, zodat je op je eigen tempo een beslissing kunt maken. Kom je net bij ons kijken en zit je met allerlei vragen? Dan kan onze begrippenlijst je ongetwijfeld een beetje op weg helpen.

Oppas of gastouder?

Je zult vast weten dat er verschillende vormen van kinderopvang zijn. Kinderdagverblijven, de buitenschoolse opvang en natuurlijk de welbekende oppas. Maar daarbij houdt het niet op! Bij Oppasland vind je namelijk niet alleen oppassers, maar ook gastouders in IJmuiden die graag voor je gezin klaarstaan. Gastouder kun je zien als gecertificeerde oppassers. Het komt voor dat ze bij je langskomen, maar in verreweg de meeste gevallen vangen ze kinderen thuis op. Hun huis (of een gedeelte daarvan) hebben ze omgetoverd tot kleine kinderopvang, die jaarlijks moet worden gekeurd. Als gastouder moet je ook zelf voldoen aan een hoop eisen.

Een erkend gastouder:

  • 18 jaar of ouder;
  • beschikt over een geldig diploma;
  • heeft een kinder-EHBO certificaat
  • een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG);
  • staat inschreven in het personenregister kinderopvang;
  • is ingeschreven bij een gastouderbureau met een LRKP-registratie;
  • kent en werkt volgens een pedagogisch beleidsplan;
  • kent het veiligheids- en gezondheidsbeleid van het gastouderbureau;
  • is bekend met de Meldcode Huiselijk Geweld en Kindermishandeling.

Voor een oppas gelden deze eisen niet. Als je oud genoeg bent, kun je al aan de slag als oppas. Naast de oppaslocatie en aantoonbare ervaring zal er ook verschil zitten in de afspraken die je maakt met een gastouder, de kosten die eraan verbonden zijn en de aandacht die jouw kind zal krijgen. Lees je dus eerst goed in! Bepaal dan pas wat goed voelt en het best past bij jouw gezin.

Een fijne oppas vinden

Op Oppasland vind je duizenden oppassers en gastouders die meteen beschikbaar zijn. Lieve, zorgzame mensen die op zoek zijn naar oppaswerk in IJmuiden kiezen ook voor ons oppasplatform. Ze gaan graag met je in gesprek. Maak een gratis account aan, zodat je kunt beginnen met het invullen van je persoonlijke profiel. Hierin kun je zo specifiek zijn als je wilt. Vertel kort iets over je gezin en waar je naar op zoek bent. Zoek je een nachtoppas met minstens 5 jaar ervaring? Of juist iemand voor overdag van minimaal 18 jaar? Geef dit dan gerust aan. Als jouw profiel compleet is, kunnen onze oppassers je een berichtje sturen!

Oppasland Premium

Wil je ook zelf het gesprek aan kunnen gaan? Dat kan met Oppasland Premium! Voor een vast maandelijks bedrag heb je toegang tot alle mogelijkheden van ons platform, zonder verdere verbogen kosten. Op alle profielen van enthousiaste oppassers en gastouders die je tegenkomt, kun je met Premium zelf reageren. Ben je iemand tegengekomen die je interesse heeft gewekt? Stuur hem of haar een berichtje! Wie weet plannen jullie snel een eerste kennismaking in.