Er zijn 205 beschikbare oppassers in Hoorn

Oppas Hoorn

Ruim dertig procent van de inwoners in Hoorn is minderjarig. Er zijn dus ook genoeg ouders die op zoek zijn naar een oppas of gastouder, maar door die enorme hoeveelheid kinderen is er een tekort aan oppassers ontstaan. Een briefje in de buurtsupermarkt werkt vaak niet en dat is heel frustrerend. Je hebt immers wel een oppas nodig. Oppasland kan dan de oplossing bieden waar jij zo naarstig naar op zoek bent.

Weet wat je wil

Om je zoektocht goed te laten verlopen is het belangrijk dat je zelf weet waar je precies naar op zoek bent. Je wil waarschijnlijk niet zomaar een oppas die op je kind(eren) past. Diegene moet weten waar ‘ie mee bezig is en goed passen bij jouw gezinssituatie en wensen. Het is om die reden ook heel belangrijk dat jij zelf goed weet waar je naar op zoek bent. Moet diegene sportief zijn, omdat je kinderen hun energie kwijt moeten kunnen of heb je liever iemand die rustig gaat zitten kleuren met je kleine spruit? Daarbij is het ook belangrijk om te bedenken of je de oppas extra werk wil laten doen. Bedenk je wel dat extra werk ook een hogere prijs betekent. Extra werk kan bijvoorbeeld zijn:

  • Wassen
  • Afwassen
  • Stofzuigen
  • Ramen lappen
  • Koken

Als je deze zaken vooraf bedenkt, dan is de zoektocht zelf uiteindelijk een stuk makkelijker. Je hoeft dan immers alleen maar je zoeklijstje af te vinken.

Gastouder of oppas?

Bij Oppasland vind je twee soorten oppassers, namelijk: gastouders en oppassers. Deze twee soorten oppassers zijn heel verschillend en we zullen vertellen waarom. Een gastouder is een gecertificeerde oppas die in het bezit is van:

  • Een wettelijk erkend diploma
  • Het Kinder-EHBO certificaat
  • Een inschrijving bij een erkend gastouderbureau en in het personenregister kinderopvang
  • Een Verklaring Omtrent het Gedrag

Juist doordat gastouders moeten voldoen aan deze eisen, kun je als ouders kinderopvangtoeslag krijgen. Hierdoor kan het zijn dat deze vorm van opvang goedkoper is dan een gewone oppas. Als je echter alleen maar een oppas zoekt voor een aantal keren per maand in de avonduren, dan kun je beter kiezen voor een normale oppas. Dit zijn vaak scholieren of studenten die een extra zakcentje willen verdienen en daardoor zijn ze ook vaak beschikbaar in de avonduren. Bij een gastouders is dat niet vaak het geval.

Registreer je bij Oppasland

Zoals we hierboven ook al genoemd hebben, is het in Hoorn bijna niet mogelijk om een oppas te vinden door een briefje op te hangen in de supermarkt. Gelukkig is er wel een andere manier, namelijk: Oppasland! Op deze website kun je kiezen uit een groot aanbod aan oppassers bij jou in de beurt. Om het nog mooier te maken, is registreren helemaal gratis. Je kunt eenvoudig je eigen profiel aanmaken en daarop vertellen wat je precies zoekt. Zelfs de oppastijden kun je aangeven in een eenvoudig schema. Zorg ervoor dat je profiel een goed beeld van jouw gezin geeft, zodat oppassers snel kunnen zien of ze je van dienst kunnen zijn.

Je kunt op twee manieren gebruikmaken van Oppasland. De eerste manier kost jou helemaal niets. In dat geval moet je wachten tot een oppasser contact met jou zoekt. Reageren op berichtjes van anderen is namelijk altijd gratis bij Oppasland. Het kan echter zijn dat oppassers je profiel wel bezoeken, maar niet reageren. Dit kun je eenvoudig zien in je notificaties. Om zelf een berichtje te kunnen sturen naar oppassers bij jou in de buurt, kun je een Oppasland Premium account aanmaken. Met een dergelijk account kun je onbeperkt berichtjes sturen naar oppassers bij jou in de buurt. Om hier gebruik van te kunnen maken betaal je een vast bedrag per maand. Het gaat hier om een doorlopend abonnement, wat inhoudt dat dit abonnement actief blijft tot jij het zelf weer stopzet. Gelukkig kun je zowel het aanmelden als afmelden heel eenvoudig regelen via de instellingenpagina van jouw account. Zorg er wel voor dat je het abonnement stopt voordat de nieuwe betaalperiode van start gaat, zodat je niet betaalt voor een abonnement wat je niet meer gebruikt.

Kennismaken met de oppas

Wij adviseren altijd om vóór een oppasafspraak even een kennismakingsgesprek in te plannen. Je wilt vooraf natuurlijk wel weten wie je op je kinderen laat passen. Je kunt in zo’n gesprek ook even wat huishoudelijke afspraken maken. Spreek bijvoorbeeld af of de oppas gebruik mag maken van de televisie en de computer en van het eten in de koelkast. Ook is het slim om duidelijke afspraken te maken over het tarief en eventuele huishoudelijke taken. We raden je ook aan om de oppas alvast voor te stellen aan je kinderen, zodat die niet opeens met een vreemde in huis zitten. Dat scheelt een hoop stress voor iedereen. Als je na dat kennismakingsgesprek een goed gevoel overhoudt aan de oppas, kan het oppasplezier beginnen!