Oppas Ede

Ede is een van de grotere gemeentes van Nederland waar de werkeloosheid veel lager ligt dan in de rest van het land. Het is daarom ook helemaal niet zo gek dat veel ouders op zoek zijn naar een oppas. Het is namelijk lastig om altijd op tijd bij het schoolplein te staan als je allebei fulltime werkt. In dat geval kan een oppas een uitkomst bieden en jullie de rust geven waar jullie vaker dan eens naar op zoek zijn. Toch is het vinden van een oppas niet zo makkelijk als het lijkt. Je moet je natuurlijk wel prettig voelen bij degene waar jij je kinderen achterlaat. Het is niet niks voor ouders om hun kinderen alleen te laten bij iemand die ze niet zo goed kennen. Herken jij dit? Oppasland wil je graag helpen bij je zoektocht naar een oppas waar zowel jij, je partner en je kinderen zich goed voelen.

Gastouder of oppas?

Voordat de grote zoektocht begint, is het slim om voor jezelf op papier te zetten waar je precies naar op zoek bent. Ben je op zoek naar iemand die af en toe een avondje op je kinderen past, dan volstaat een ‘gewone’ oppas vaak. Wil je echter liever iemand die op een structurele basis overdag op je kinderen past, dan kun je in veel gevallen beter kiezen voor een gastouder. Een gastouder moet voldoen aan wettelijk gestelde eisen. Denk hierbij aan het hebben van een:

  • Geldig diploma
  • Kinder-EHBO certificaat
  • Inschrijving gastouderbureau
  • Inschrijving LRK
  • Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG)

Doordat de gastouder moet voldoen aan deze gestelde eisen, heb je recht op kinderopvangtoeslag. Doordat je recht hebt op deze toeslag kan het zelfs zijn dat gastouders op termijn goedkoper zijn dan gewone oppassers. Het kan dus zeker lonen om uit te zoeken of er een goede gastouder bij jou in de buurt zit. Heb je echter alleen een oppas nodig voor in de avonduren, dan kun je beter kiezen voor een ‘gewone’ oppas. Dit zijn vaak scholieren die op zoek zijn naar een oppasbaantje. Ga bij jezelf wel even na wat voor scholier je zoekt. Denk aan leeftijd, taal en achtergrond. Schrijf die zaken voor jezelf op en start je zoektocht naar een geschikte oppas.

Ga op zoek naar de leukste oppas

Als je de keuze gemaakt hebt, kan je zoektocht naar een geschikte oppas beginnen. Maak een profiel aan bij Oppasland en schrijf daar precies op waar je naar op zoek bent. Oppassers kunnen dan eenvoudig zien of ze geschikt zijn en dat scheelt later weer wat teleurstellingen. Zorg dat je het profiel volledig invult. Alleen de meest volledige oppasprofielen komen bovenaan in de zoekresultaten te staan. Je maakt op die manier dus meer kans om een leuke oppas aan de haak te slaan.

Oppasland is in eerste instantie helemaal gratis. Nadat je je profiel hebt gemaakt, kun je de afwachtende rol aannemen en wachten tot een van de oppassers jou een berichtje stuurt. Het reageren op een bericht van een ander is bij Oppasland altijd gratis, waardoor jij niet hoeft te betalen voor het gebruik van Oppasland. Als je liever niet deze afwachtende rol aanneemt en zelf proactief op zoek wil gaan naar een oppasser, dan kun je het beste een Oppasland Premium account aanmaken. Een dergelijk account kost een vast bedrag per maand, waarmee je onbeperkt kunt reageren op oproepjes van oppassers. Onze ervaring leert ons dat deze vorm van zoeken vele malen effectiever is en dat ouders snel een leuke oppas vinden. Let er bij een Oppasland Premium account wel op dat het gaat om een doorlopend abonnement. Dat betekent dat het abonnement pas stopt als jij het opzegt. Gelukkig kun je het opzeggen heel eenvoudig regelen via je persoonlijke profielpagina.

Regel een kennismaking

Zodra je contact hebt met een oppas of gastouder en dit contact voorspoedig verloopt, kun je overwegen om eens kennis te maken met de oppas in kwestie. Je kunt ervoor kiezen om de eerste kennis op neutraal terrein te laten plaatsvinden. Denk hierbij aan een café waar jullie even een kopje koffie gaan drinken. Bespreek bij deze kennismaking alles wat je wilt weten van de oppas. Wees vooral niet bang om vragen te stellen. Dit is misschien wel de persoon aan wie jij je kinderen toevertrouwt. Vraag dus vooral persoonlijke vragen over opvoeding, achtergrond en ambitie. Je moet diegene goed leren kennen.

Als je na de eerste afspraak een goed gevoel overhoudt bij de oppas, kunnen jullie nog een keer afspreken. Doe dit dan bij voorkeur bij jou thuis waar je kinderen bij zijn. Zo kun je zien hoe de oppas met je kinderen omgaat. Dit is belangrijk voor je eigen gemoedsrust. Het is natuurlijk een stuk fijner om weg te gaan als je weet dat je kinderen het goed kunnen vinden met de oppas.

Veelgestelde vragen

Hoeveel oppassers zoeken op dit moment oppaswerk in Ede?
Wat is het gemiddelde oppastarief in Ede?
Wat is de gemiddelde leeftijd van oppassers in Ede?