Er zijn 160 oppassers in Den Helder

Oppas Den Helder

Den Helder is een relatief kleine plaats, waardoor het aanbod aan oppassers schaars is. Veel mensen zijn op zoek naar een oppas, omdat ze voor hun werk vaak moeten uitwijken naar een stad verderop. Doordat ze verder weg moeten werken, zijn ze vaak niet op tijd thuis om de kinderen van school op te halen. Ook als ze een avondje uit willen met hun partner, is een oppas vaak noodzakelijk. Klinkt dit herkenbaar? Je bent ongetwijfeld op zoek naar een oppas als je op deze pagina uitkomt. Oppasland wil je graag helpen bij de zoektocht naar een ideale oppas.

Gastouder of oppas?

Allereerst willen we je vragen om een keuze te maken tussen een oppas en een gastouder. Deze keuze heeft voornamelijk te maken met het moment waarop je oppas nodig hebt. Is dit veelal overdag, dan kun je beter kiezen voor een gastouder. Gastouders werken vaak op gezette tijden overdag. Het grote voordeel van een gastouder is dat ze gediplomeerd zijn. Ze voldoen aan alle door de overheid gestelde eisen, waardoor jij er zeker van bent dat je kinderen in capabele handen zijn. Tevens kom jij als ouder in aanmerking voor kinderopvangtoeslag. Hierdoor kan het zelfs zijn dat een gastouder voordeliger is dan een ‘normale’ oppas. Het is dus belangrijk dat je vooraf deze keuze maakt.

Als je toch kiest voor een normale oppas, dan is het belangrijk dat je voor jezelf duidelijk hebt wat je nodig hebt en wat je ervoor wilt betalen. Zo weet je zeker dat je niet in zee gaat met iemand die eigenlijk niet bij je past. Zet de criteria op een lijstje en hou die erbij als je gaat zoeken naar een oppas die past bij jouw gezinssituatie.

Hoe vind je een oppas?

Je kunt op verschillende manieren zoeken naar een oppas. Zo kun je rondvragen in de buurt. Misschien is er iemand die een oppas weet. Helaas hebben die oppassers vaak geen tijd meer, omdat ze al oppassen voor diegene die hem of haar aanraadt. Je kunt er ook voor kiezen om een briefje op te hangen in de lokale supermarkt. Misschien loopt er toevallig iemand langs dat briefje die een extra zakcentje wil bijverdienen. Toch zijn dat niet de beste manieren om snel een oppas te vinden. Bij Oppasland is de kans op succes vele malen groter. Je kunt gratis een account maken, waar je op kunt vermelden wat je zoekt. Zo kunnen oppassers je vinden en kijken of zij aan die eisen voldoen. Als dat het geval is, zullen ze je een berichtje sturen en kun jij gratis reageren. Op die manier betaal je helemaal niks voor het gebruik van Oppasland.

Wil je liever niet afwachten tot iemand jou een berichtje stuurt, dan kun je ervoor kiezen om Oppasland Premium te nemen. Met een Premium account kun je onbeperkt berichten sturen naar oppassers die voldoen aan de door jou gestelde eisen. Op die manier neem je zelf het heft in handen en uit onze ervaring blijkt dat mensen op die manier veel sneller een geschikte oppas vinden. Je betaalt voor Oppasland Premium een vast bedrag per maand. Het betreft een doorlopend abonnement, wat betekent dat het abonnement verlengt zal worden totdat jij opzegt. Dit doe je gelukkig heel eenvoudig via je eigen profielpagina. Zo betaal je nooit ongewenst te veel voor de services van Oppasland. Opzeggen kan op ieder gewenst moment.

Hoeveel betaal je de oppas?

Veel mensen vinden het lastig om te bepalen wat ze de oppas moeten betalen. Ga je uit van het tarief wat de oppasser vraagt, of is dat te veel? We kunnen je niet voorschrijven wat je moet gaan betalen, maar we kunnen je wel vertellen hoe je een mooie prijs opbouwt. Je kunt bijvoorbeeld kijken naar het geldende minimumloon. Zo betaal je iemand altijd op een correcte manier. Mocht de oppas extra klusjes voor je doen, kun je een toeslag geven. Meestal is zo’n toeslag vijftig cent tot een euro per uur. Bekijk dus goed of je het waard vind dat die klusjes door een ander gedaan worden.

Als je eenmaal een oppas gevonden hebt die bij jouw gestelde eisen past, is het altijd slim om eerst even af te spreken. Zo kun jij je prettig voelt bij de oppas. Wees ook vooral niet bang om vragen te stellen. Het is wel degene aan wie jij straks de zorg van je kinderen toevertrouwt. Vraag dingen omtrent de gezinssituatie van diegene en hoe diegene de zorg voor kinderen voor zich ziet. Laat de oppas bijvoorbeeld eens een oppasdag beschrijven. Zo krijg jij mooi inzichtelijk wat diegene van plan is. Dat geeft jou ook een rustiger gevoel. Als je na dat gesprek verder wil met de oppas, kun je ervoor kiezen om diegene eerst even langs te laten komen als jij zelf thuis bent. Je kunt dan zien hoe de oppas met je kinderen omgaat. Het is belangrijk dat jij goed klikt met de oppas, maar het is des te belangrijker dat de kinderen hem of haar ook leuk vinden. Als dit ook goed voelt, kun je met een gerust hart naar je verplichtingen in de avond en hoef je je geen zorgen te maken over je kinderen.