Oppas De Meern

Ouders van jonge kinderen krijgen er ooit mee te maken. Papa en mama hebben plannen buiten de deur en kunnen hun kindje niet meenemen, hoe graag ze dat ook zouden willen. Dan zou het fijn zijn als ze iemand kunnen vinden die voor korte tijd op wil passen. Een zorgzame oppas in Meern die goed is met kinderen, waarbij iedereen een goed en vertrouwd gevoel heeft. Via Oppasland ga je eenvoudig op zoek naar die enthousiaste superoppas! Ons platform is speciaal ontwikkeld om ouders en oppassers bij elkaar te brengen.

Gratis aanmelden bij Oppasland

Bij Oppasland kun je je helemaal gratis registreren en een persoonlijk profiel aanmaken. Dit profiel komt terug in het overzicht van ouders die op zoek zijn naar een oppas. Mensen die oppaswerk in De Meern zoeken, kunnen ‘m bekijken en erop reageren. Zet er dus een kort tekstje over jezelf en je gezin in, en upload een leuke foto. Geef helder aan wat je zoekt in een oppas; voor wanneer je iemand zoekt en wat je verdere wensen zijn. Zo maak je de kans het grootst dat een oppas contact met je opneemt. Zodra een gesprek door een oppas is gestart, kun je gratis op zijn of haar berichtje reageren.

Verklaring Omtrent het Gedrag

Je hebt vast weleens gehoord van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG). Dit document is voor veel beroepen verplicht, bijvoorbeeld als onderwijzer of taxichauffeur. Maar ook medewerkers in de kinderopvang hebben een VOG nodig. Voor gastouders geldt dit dus, maar moet een oppas ook een VOG aanvragen? Dat zijn ze niet verplicht, maar je kunt het als ouder altijd vragen als je daar een prettiger gevoel bij hebt. Uit de verklaring blijkt namelijk dat  de aanvrager geen relevant verleden heeft met justitie. Wel zo fijn om dat zeker te weten als je iemand op je kind laat passen. Een VOG aanvragen kan tegenwoordig eenvoudig online.

Meer lezen: Nieuw bij Oppasland: Online VOG aanvragen

Contact opnemen met oppassers

Heb je een profiel gevonden dat een positieve indruk bij je heeft achtergelaten? Dan wil je misschien niet afwachten, maar juist liever zelf een berichtje achterlaten. Dat kan met Oppasland Premium. Hiermee kun je onbeperkt reageren op profielen en heb je zelf de touwtjes in handen. Stuur een oppas gerust een persoonlijk bericht om te laten weten dat je interesse hebt. Als hij of zij beschikbaar is, kunnen jullie online elkaar wat beter leren kennen. Toch liever een keertje elkaar in het echt ontmoeten? Plan dan samen een kennismakingsgesprek in. Een betaald account kost een vast bedrag per maand en is te activeren en op te zeggen binnen je persoonlijke instellingen.

Kennismaken met de oppas

Vindt je zoon of dochter het een beetje eng dat er een nieuwe oppas langs gaat komen? Dat is niet zo vreemd. Jij zult het waarschijnlijk ook spannend vinden, en de oppas net zo goed. Maak de nieuwe situatie daarom voor iedereen wat laagdrempeliger door eerst een kennismakingsgesprek in te plannen. Daarin kun je elkaar wat beter leren kennen, vragen stellen en eventueel al afspraken maken. Je kunt de oppas ook alvast kennis laten maken met je kind. En, als dat goed voelt, laat je ze even een paar minuutjes alleen. Zo zal het echte oppassen niet zo spannend meer zijn en voelt het sneller vertrouwd voor iedereen.

Vanaf welke leeftijd social media?

Kinderen zijn steeds jonger wanneer ze voor het eerst social media gaan gebruiken. De gemiddelde leeftijd ligt rond de 12 jaar. Meer en meer nieuwe apps lijken zich ook te richten op een jonger publiek. Daar zijn Snapchat en TikTok goede voorbeelden van. Ouders vragen zich af of hun zoon of dochter deze verantwoordelijkheid op zo’n leeftijd al kunnen dragen. Het kan serieuze gevolgen hebben voor de ontwikkeling van onze kinderen. Vanaf welke leeftijd mag mijn kind social media gebruiken? En hoe ga je er als ouder mee om als jouw kind dat wil gaan doen?

Verder lezen: Hoe oud moet een kind zijn voor social media?

Veelgestelde vragen

Hoeveel oppassers zoeken op dit moment oppaswerk in De Meern?
Wat is het gemiddelde oppastarief in De Meern?
Wat is de gemiddelde leeftijd van oppassers in De Meern?