Gastouder Deventer

Deventer krabbelt na de crisis in razendsnel tempo weer overeind. Steeds meer mensen willen zich vestigen in de stad, aangezien er steeds meer werkgelegenheid komt en jonge gezinnen kansen zien. Juist dat grote aanbod in werk is ook lastig voor veel werkende ouders. Wie past er immers op je kind als beide ouders werken. Om die reden zijn veel ouders op zoek naar een oppasser, maar het aanbod daarin is niet zo groot in Deventer. Vaak zijn scholieren of studenten op zoek naar oppaswerk en die zijn precies niet beschikbaar op de momenten dat jij een oppasser nodig hebt. De kinderopvang heeft vaak een wachtlijst en daardoor zitten veel ouders met de handen in het haar? Wat kies je dan? Een gastouder en de leukste gastouders vind je gewoon bij Oppasland.

Eisen gastouder

Een gastouder is een gecertificeerde oppas. Ze voldoen aan de door de overheid gestelde eisen, waardoor je ook recht hebt op kinderopvangtoeslag. Hierdoor is het extra voordelig om je kinderen op te laten vangen door een professional. Let er wel goed op dat de gastouder in kwestie voldoet aan de volgende eisen:

  • Een geldig diploma
  • Een VOG (verklaring omtrent het gedrag)
  • Inschrijving bij gastouderbureau
  • Kinder-EHBO certificaat

Dit zijn een paar eisen waar een gastouder altijd aan moet voldoen, voordat jij recht hebt op kinderopvangtoeslag. Zorg ervoor dat je weet of je gastouder al deze zaken op orde heeft, voordat je met diegene in zee gaat. Daarbij is het ook belangrijk dat je weet of het voor jou financieel haalbaar is om gebruik te maken van de diensten van een gastouder. Dankzij een handig rekensommetje kun je uitrekenen wat je per maand kunt krijgen aan toeslag. Hieronder hebben we een voorbeeld voor je uitgerekend, pas dit sommetje aan op jouw eigen situatie:
Stel; jij werkt 32 uur en je partner werkt 40 uur. Voor de toeslag wordt dan gekeken naar jouw gewerkte uren. De som wordt dan:
32 uur x 140 % = 44,8 uur.
44,8 uren x 52 weken per jaar : 12 = 194,1 uur per maand.
Je mag in deze situatie 194 uur per kind per maand aanvragen.

Voordelen gastouder

Naast de financiële voordelen van een gastouder, is het voor het kind vaak ook prettiger om te kiezen voor een gastouder. Zo ziet je kind maar één vertrouwd gezicht, waardoor hij echt kan wennen. Bij een kinderopvang ziet je kind gedurende de dag heel veel verschillende gezichten, wat kan leiden tot stressvolle situaties. Daarbij is het voor jou ook prettig om te weten wie er op je kind past, zodat je met een gerust hart aan het werk kunt.

Een ander voordeel van een gastouder is dat ze niet werken volgens vaste openingstijden. Deze tijden kunnen ze zelf bepalen, waardoor er ook meer flexibiliteit mogelijk is. Als jij bijvoorbeeld eens een etentje van je werk hebt, kun je de gastouder vragen om nog ietsje langer op te passen. Deze flexibiliteit vindt je vaak niet bij een kinderopvang. In overleg is veel mogelijk.

Gastouder gezocht

Als je overtuigd bent van de voordelen van een gastouder is het tijd om op zoek te gaan naar eentje die bij jou past. Je kunt natuurlijk een briefje ophangen in de supermarkt, maar de kans dat hier een reactie op komt in een stad als Deventer is klein. Je kunt beter kiezen voor Oppasland. Hier verzamelen de gastouders zich, zodat jij eenvoudig kun zoeken in het aanbod op dit moment. Je maakt eenvoudig en volledig gratis een account aan bij Oppasland, waarop jij kunt vermelden wat je zoekt en voor wanneer. Vertel op je profiel ook wat over jezelf, zodat duidelijk wordt wie je bent en wat je zoekt. Als een gastouder denkt te kunnen voldoen aan jouw eisen, kan diegene jou een berichtje sturen. Jij kunt op jouw beurt volledig gratis reageren. Als je op deze manier gebruikmaakt van Oppasland, kost het helemaal niets!

Oppasland Premium

Wij snappen echter ook dat jij misschien geen zin hebt om te wachten tot iemand anders jou een berichtje stuurt. In dat geval kun je misschien beter het heft in eigen handen nemen en zelf berichtjes sturen naar gastouders. Om berichtjes te kunnen sturen heb je een Oppasland Premium account nodig. Zo’n account kost een vast bedrag per maand en daarmee kun je onbeperkt berichten sturen naar gastouders die voldoen aan jouw eisen. De kans dat je snel een geschikte gastouder vindt is vele malen groter geworden! Als je eenmaal iemand gevonden hebt die voldoet aan jou eisen, kun je diegene uitnodigen voor een kennismakingsgesprek. Het is altijd verstandig om eerst even te kijken of er een klik is tussen jullie, het kind en de gastouder. Je moet met een goed gevoel hebben bij degene die de zorg van je kind op zich neemt. Wees ook vooral niet bang om vragen te stellen aan de gastouder.

Als je na dit gesprek een goed gevoel hebt bij de gastouder, heb je Oppasland niet langer nodig. Je kunt in dat geval je Oppasland Premium account heel eenvoudig opzeggen met een opzegbrief of via je accountpagina. Zorg dat je dit doet, voordat de nieuwe betaalperiode aanbreekt zodat je niet betaalt voor iets wat je niet meer nodig hebt. Op die manier is je abonnement voor Oppasland snel en tijdig gestopt. Veel succes met je zoektocht!

Veelgestelde vragen

Hoeveel ouders zoeken een gastouder in Deventer?
Wat is het gemiddelde geboden uurtarief in Deventer?