Er zijn 219 oppasadressen in Almere

Oppaswerk Almere

In Almere bestaat bijna 20 procent van de bevolking uit kinderen onder de 15 jaar oud. Deze kinderen kunnen vaak nog niet alleen thuisblijven. Vaak werken de ouders echter wel fulltime. Het is dus wel noodzakelijk dat iemand zo af en toe even op de kinderen past als de ouders iets later thuis zijn of een avondje weg willen met z’n tweeën. Als jij gek bent op kinderen en op zoek bent naar een leuk bijbaantje, is oppassen wellicht wat voor jou. Je kunt op een leuke manier een extra zakcentje bijverdienen en er is heel veel vraag naar gastouders in Almere en oppassers in Almere.

Hoe begin je als oppas?

Als je nog nooit eerder op kinderen gepast hebt, kan het best spannend zijn om te beginnen en de grote vraag is natuurlijk: hoe en waar begin je? Allereerst is het belangrijk om te bedenken waar je naar op zoek bent. Dit is belangrijk om bij het zoeken bij je te hebben, zodat je gericht op zoek kunt gaan in het wirwar van ouders die op zoek zijn naar een leuke oppas. Bedenk bijvoorbeeld wat voor kinderen bij jouw eigen ervaring en karakter passen. Denk hierbij aan zaken, zoals:

  • Leeftijd
  • Geslacht
  • Karakter

Ook is het belangrijk om te bedenken of je extra taken wil doen tijdens het oppassen. Dit kunnen oppas gerelateerde taken zijn, zoals het helpen bij het huiswerk of het wegbrengen naar sport of muziekles. Ook vragen sommige ouders de oppas om huishoudelijke taken te doen, zoals stofzuigen, afwassen en koken. Het is belangrijk om duidelijk te hebben voor jezelf wat je wel en niet bereid bent om te doen.

Wat verdient een oppas?

Niet geheel onbelangrijk is het uurtarief wat je vraagt voor de geleverde diensten. Veel oppassers vinden het in het begin lastig om te bedenken wat ze kunnen vragen. Het zou natuurlijk zonde zijn als je te weinig vraagt, maar je kunt jezelf ook werk ontnemen door te hoog in de boom te gaan zitten. Het is daarom van belang dat je je goed oriënteert en bedenkt wat redelijk is om te vragen. Gemiddeld verdient een oppas in Nederland 5,76 euro per uur. Het is altijd verstandig om dit bedrag af te ronden op een mooi rond getal, zodat het rekenen makkelijker wordt voor zowel jouzelf als de ouders. Dit salaris kan altijd nog wat hoger worden, als je extra taken hebt. De volgende zaken worden doorgaans gehanteerd.

  • Meer dan één oppaskind (1 tot 2 euro extra per uur)
  • Ervaring (50 cent extra per uur)
  • Extra taken, zoals: helpen bij huiswerk, ophalen van school etc. (1 euro per uur extra)
  • Huishoudelijke klusjes (2 euro per uur extra)

Als tip willen we meegeven om vooral goed te kijken naar de concurrentie. In iedere regio zijn de oppastarieven verschillend. In Almere wordt gemiddeld een tarief van 5,83 euro per uur gerekend.

Hoe vind je oppaswerk?

Nu je weet wat je kunt vragen en waar je naar op zoek bent, is het tijd om op zoek te gaan naar een leuk oppasadres in Almere. Je kunt natuurlijk rondvragen in je eigen omgeving, maar onze ervaring leert ons dat oppassers sneller oppaswerk vinden als ze zich inschrijven bij Oppasland. Het mooie aan dit alles is: registreren is helemaal gratis! Met een gratis account kun je eenvoudig een profiel aanmaken bij Oppasland. Je kunt in dat profiel precies vertellen wie je bent en wat je zoekt. Ouders kunnen op hun beurt dan ontdekken of jij bent wat zij zoeken. Als dat het geval is, kunnen zij jou een berichtje sturen, waarna jij hier gratis op kunt reageren.

Je kunt bij Oppasland altijd precies zien wie je profiel bekeken heeft. Hierdoor weet je of iemand interesse heeft in jouw diensten. Je kunt ervoor kiezen om diegene zelf een berichtje te sturen. Hiervoor kun je gebruikmaken van het Oppasland Premium account. Met een dergelijk account kun je onbeperkt berichten naar ouders bij jou in de buurt. Op die manier vergroot je je kansen op oppaswerk in Almere aanzienlijk. Een Oppasland Premium kost een vast bedrag per maand en is op ieder moment opzegbaar via je eigen accountpagina. Je betaalt op die manier dus niet voor een Premium account dat je niet meer gebruikt.

Kennismaking

Zodra je contact hebt met een ouder bij jou in de buurt, raden we altijd aan om eerst even kennis te maken met zowel de ouders als met de kinderen. Het is belangrijk te weten of het klikt, zodat jullie allemaal een leuke oppastijd tegemoet gaan. Wees ook vooral niet bang om vragen te stellen aan de ouders. Zij zullen dit ongetwijfeld ook bij jou doen. Je kunt ze bijvoorbeeld vragen naar de dagelijkse routine, zodat je weet wat je te wachten staat en je achteraf niet verbaasd zult zijn. Als je na het gesprek een fijn gevoel hebt bij het gezin en zij ook bij jou, kan het oppassen beginnen.

Veelgestelde vragen

Hoeveel ouders zoeken een oppas in Almere?
Wat is het gemiddelde geboden uurtarief in Almere?