Wat is kraamzorg

Kraamzorg is een vorm van professionele ondersteuning die wordt geboden aan ouders na de geboorte van hun kind. Een kraamverzorgende komt bij je thuis om jou en je gezin te helpen tijdens de eerste dagen en weken na de geboorte.

Wat doet kraamzorg?

Ze ondersteunt je bij de verzorging van je baby, maar ook bij huishoudelijke taken, zoals het doen van de was en het bereiden van maaltijden. Daarnaast geeft een kraamverzorgende ook advies en voorlichting over bijvoorbeeld borstvoeding, het geven van flesvoeding en de algemene verzorging van je baby. Kortom, een kraamverzorgende is er om jou te ontlasten en je te begeleiden in deze bijzondere periode.

Kraamzorg regelen

Kraamzorg kun je het beste regelen tijdens de zwangerschap, bij voorkeur rond de twintigste week, om ervoor te zorgen dat er voldoende tijd is om alles te plannen en de zorgverleners beschikbaar zijn wanneer de baby wordt geboren.

Afstellen van kraambed

Het kraambed moet worden afgesteld op een hoogte waarbij de zorgverlener comfortabel kan werken, meestal rond de heuphoogte van de verzorger. Het is belangrijk om rekening te houden met ergonomie en de mogelijkheid om veilig bij de baby te komen.

Kraamzorg die een pasgeboren baby vasthoudt.

Profiteer van de voordelen van kraamzorg

Kraamzorg biedt diverse voordelen voor jou en je gezin. Allereerst zorgt een kraamverzorgende ervoor dat jij als kersverse ouder voldoende rust krijgt. Ze neemt taken van je over, zodat jij kunt herstellen van de bevalling en kunt wennen aan het ouderschap.

Bron van kennis en ervaring

Bovendien is een kraamverzorgende een bron van kennis en ervaring. Ze staat klaar om al je vragen te beantwoorden en je te voorzien van waardevolle tips en adviezen. Ook kan ze eventuele problemen vroegtijdig signaleren en indien nodig doorverwijzen naar andere zorgverleners. Met kraamzorg sta je er dus niet alleen voor, maar krijg je professionele begeleiding in deze belangrijke fase van je leven.

Kies voor de juiste kraamzorgorganisatie

Het is belangrijk om een betrouwbare en professionele kraamzorgorganisatie te kiezen die aansluit bij jouw wensen en behoeften. Een goede kraamzorgorganisatie werkt met gekwalificeerde kraamverzorgenden die de juiste kennis en ervaring hebben.

Professionele organisatie

Daarnaast biedt een professionele organisatie flexibiliteit, zodat de kraamzorg afgestemd kan worden op je persoonlijke situatie. Het is verstandig om vooraf informatie in te winnen en verschillende kraamzorgorganisaties met elkaar te vergelijken. Zo kun je de beste keuze maken voor jou en je gezin.

Gratis aanmelden