Oppas worden in Schiedam

In Schiedam wonen ruim 12.000 kinderen onder de leeftijd van 14 jaar, en die bevolking blijft groeien. Veel mensen uit Rotterdam willen graag in de regio wonen. Je woont er dicht bij de grote stad, maar er niet midden in. Veel van deze nieuwe gezinnen werkt wel in Rotterdam en voor overdag of ‘s avonds zijn zij daarom vaak op zoek naar een oppas. Heb jij wat tijd over of ben jij een gastouder die actief is in de regio Schiedam? Meld je vandaag nog aan bij Oppasland en profiteer van de grote vraag naar oppassers.

Bedenk wat je wilt…

Als jij nog niet eerder opgepast hebt, maar jij wel een aantal uren in de week vrij hebt dan is het nooit te laat om te beginnen. Om het jezelf makkelijker te maken, is het wel verstandig om goed te bedenken wat voor oppaswerk je graag wilt. Kun jij bijvoorbeeld beter omgaan met kinderen van basisschoolleeftijd dan met peuters en baby’s, zoek dan vooral een oppasgezin met kinderen die al naar de basisschool gaan. Daarbij is het ook van belang dat je weet wat voor extra werk je wel bereid bent om te doen en wat niet. Ben jij bijvoorbeeld heel goed in koken en vind je het helemaal niet erg om eens avondeten te koken voor de kinderen, dan kun je dat laten weten aan de ouders. Vaak vinden zij dit alleen maar een groot pluspunt.

Registreren bij Oppasland

Zodra je hebt bedacht wat voor oppaswerk jij zoekt, kun je je registreren bij Oppasland. Vertel op je profiel wie jij bent en wat voor oppaswerk jij zoekt. Daarbij kun je ook gelijk laten weten wanneer je beschikbaar bent door een handig schema in te vullen. Probeer je profiel zo volledig mogelijk in te vullen, zodat ouders precies weten wat voor persoon ze tegenover zich hebben en of jij voldoet aan hun wensen. Vergeet ook vooral niet om een foto toe te voegen aan je profiel. Veel ouders vinden het prettig om te zien met wie ze te maken hebben, voordat je contact opneemt.

Oppasland Premium

Bij Oppasland kun je op twee verschillende manieren in contact komen met ouders. Je kunt uiteraard wachten tot zij contact met jou opnemen. Als ze dat doen, kun jij geheel gratis reageren op die berichten. Op die manier kost het gebruik van Oppasland helemaal niets. Helaas leert onze ervaring dat deze manier van oppaswerk zoeken vaak wat meer tijd in beslag neemt. Om die reden bieden wij ook Oppasland Premium aan. Met Oppasland Premium kun jij zelf contact opnemen met ouders die op zoek zijn naar oppas in en om Schiedam. Voor Oppasland Premium betaal je een vast bedrag en je kunt dit account op ieder gewenst moment activeren en opzeggen. Dit doe je heel eenvoudig via de instellingen van je account. Oppasland hanteert geen opzegtermijn, waardoor je account gelijk met ingang van de nieuwe betaalperiode opgezegd kan worden.

Kennismaken met ouders

Zodra je contact hebt met ouders, is het altijd verstandig om een kennismakingsgesprek in te plannen. Tijdens dat gesprek kunnen jullie elkaar leren kennen, zodat beide partijen met een goed gevoel kunnen beginnen met de samenwerking. Het is van belang dat zowel oppasser als ouder alles vragen tijdens dit gesprek en de belangrijke zaken bespreken. Denk hierbij aan zaken zoals het oppastarief, de regels in en om het huis, de taken en de tijden. Dit zijn belangrijke dingen om te bespreken voor het oppassen begint, zodat daar gen misverstanden over gaan bestaan.

Als zowel oppas als ouder een goed gevoel overhouden aan het gesprek, kan het oppassen beginnen. Heb je nog je twijfels of had je geen goed gevoel bij het gezin, dan is het helemaal niet erg om verder te zoeken. Laat dit wel altijd weten bij het oppasgezin, zodat zij niet vergeefs op jou gaan wachten. Er zijn genoeg ouders op zoek naar een leuke oppas, dus er zit ongetwijfeld leuk oppaswerk voor jou tussen.

Veelgestelde vragen

Hoeveel ouders zoeken een oppas in Schiedam?
Wat is het gemiddelde geboden uurtarief in Schiedam?