Oppassen in Maastricht

De groei van Maastricht gaat met pieken en dalen, maar wat niet verandert is het bovengemiddeld hoge percentage kinderen in de stad. Ruim 18 procent van de mensen in Maastricht is jonger dan 15 jaar en een groot deel daarvan kan nog niet alleen thuisblijven. Juist daarom zijn er ook veel ouders op zoek naar een geschikte oppas of gastouder. Als jij in Maastricht of omgeving Maastricht woont, ben jij misschien wel degene wie ze zoeken. Misschien heb je nog geen ervaring op het gebied van oppassen, maar dat hoeft niet uit te maken. Sommige ouders die al wat oudere kinderen hebben, zullen het misschien wel fijner vinden dat ze je alles uit kunnen leggen. Op die manier doe jij het namelijk precies zoals zij het willen.

Registreer je gratis bij Oppasland

Als je nieuw bent, is het lastig om via anderen een oppasgezin te vinden. Je bent natuurlijk nog niet bekend bij ouders uit jouw omgeving. Bij Oppasland ben je dan aan het goede adres. Oppasland is een oppasplatform dat ouders, oppassers en gastouders samen brengt. Of je nu op zoek bent naar oppaswerk als een nachtoppas, een gastouder op locatie of een oppas aan huis maakt niet uit. Voor elke oppas is er een geschikt gezin te vinden.  Door je te registreren, kun je de ouders in je profiel precies laten weten wie jij bent en waar jouw talenten liggen. Misschien ben je heel goed in taal en kun je de kinderen helpen met lezen en schrijven of wie weet maak jij de lekkerste gerechten. Wat je talenten ook zijn, je kunt ze in je persoonlijke profiel goed toelichten. Zorg ervoor dat je profiel duidelijk en volledig is. Des te beter je profiel scoort in ons systeem, des te hoger je in de zoekresultaten komt. Je kunt scoren door alles in te vullen en ook een foto toe te voegen.

Oppasland Premium

Zodra je je profiel aangemaakt hebt, kun je wachten tot ouders jou een berichtje sturen. Reageren is namelijk helemaal gratis bij Oppasland. Wij kunnen ons echter ook voorstellen dat je liever zelf ouders benaderd en daarvoor is Oppasland Premium in het leven geroepen. Voor een maandelijks bedrag, kun je onbeperkt berichten versturen naar ouders. Zo kom jij veel sneller aan dat leuke oppasgezin. Daarbij kun je ook reviews ontvangen en versturen als je eenmaal aan het werk bent. Op die manier maak je je profiel nog waardevoller en dat is natuurlijk fantastisch, maar zover zijn we nog niet.

Kennismaking en afspraken

Allereerst dien je de ouders een leuk bericht te sturen, waarin je ze overtuigd dat ze gebruik moeten maken van jouw diensten. Probeer origineel te zijn en vertel ze precies waarom ze voor jou moeten kiezen. Als de ouders hierop reageren, kun je een kennismakingsgesprek inplannen, waarbij jullie elkaar beter leren kennen en afspraken maken. Zorg er altijd voor dat je een dergelijk gesprek goed voorbereid. Er zijn vast ook dingen die jij graag van de ouders wilt weten. Bijvoorbeeld of je gebruik mag maken van hun televisie en/of computer als de kinderen slapen. Het is belangrijk dat je die zaken vooraf bespreekt, zodat hier later geen misverstanden over kunnen bestaan.

Als je na het gesprek geen prettig gevoel overhoudt aan het gesprek, kun je ervoor kiezen om verder te zoeken. Dit is helemaal niet erg, maar het is wel netjes om dit aan de ouders te laten weten. Wellicht zitten zij te wachten tot jij reageert, terwijl jij verder zoekt. Laat het dus altijd even weten als je verder zoekt en vind vervolgens het gezin wat wel bij jou past. Voor elke oppas is er een geschikte match op Oppasland te vinden.

Veelgestelde vragen

Hoeveel ouders zoeken een oppas in Maastricht?
Wat is het gemiddelde geboden uurtarief in Maastricht?