Oppassen in Lelystad

In Lelystad wonen ruim 14.000 kinderen van onder de 15 jaar, waardoor er een hoop kinderen zijn die nog niet alleen thuis kunnen blijven. De ouders kunnen vaak ook zelf niet altijd op de kleintjes passen en daarom is de vraag naar oppassers en gastouders hoog in Lelystad. Men is massaal op zoek naar leuke oppassers die op hun kinderen willen passen als ze dat zelf even niet kunnen. Wie weet ben jij wel de oppasser waar ze naar op zoek zijn. Dus; ben jij gek op kinderen en zoek jij een manier om op een leuke manier een extra zakcentje te verdienen? Aarzel dan niet en maak een profiel aan op Oppasland!

Wat is Oppasland?

Oppasland is een platform waar oppassers en ouders elkaar kunnen vinden. Beide partijen maken een profiel aan waarin ze kunnen aangeven wat ze zoeken, waarna er eenvoudig contact gelegd kan worden. Op deze manier kun jij als oppasser de hulp bieden waar de ouders zo naarstig naar op zoek zijn.

Registreren bij Oppasland

Als je je wilt aanmelden bij Oppasland, kan dat heel eenvoudig en volledig gratis. Maak vandaag nog een profiel aan en vertel hierin precies wie jij bent en wat voor oppaswerk je zoekt. Wil jij graag oppassen bij een gezin met kinderen van de kleuterleeftijd, dan kun je dat heel eenvoudig aangeven. Ook de oppastijden zijn eenvoudig aan te geven in een handig schema. Je kunt ouders dus precies laten weten wat voor oppasbaantje je zoekt, zodat zij weten waar ze aan beginnen als ze je een berichtje sturen. Op die manier krijg jij geen berichten van mensen die jou niet het werk kunnen bieden wat jij zoekt en vind je sneller een oppasbaan die ook echt bij jou past.

Reageren op ouders

Zodra een ouder graag wil dat jij bij hun thuis komt oppassen, zullen zij jou een berichtje sturen. Jij kunt altijd gratis op die berichten reageren. Oppasland rekent namelijk helemaal niets voor het reageren. Wil je echter zelf berichten sturen naar ouders, dan heb je bij Oppasland een Oppasland Premium account nodig. Voor dit account betaal je elke maand een vast bedrag. Je kunt in ruil hiervoor onbeperkt berichten sturen naar ouders waar jij graag wilt oppassen. De kans dat je op die manier snel nieuw oppaswerk vindt is vele malen groter dan wanneer je wacht tot een ouder jou een berichtje stuurt.

Ontmoeting ouders

Zodra je eenmaal leuk contact hebt met ouders, is het natuurlijk belangrijk dat jullie elkaar leren kennen. Het is niet niks voor de ouders om hun kind(eren) achter te laten bij een oppas die zij nog niet goed kennen. Vaak stellen ouders daarom voor om eerst even samen een kopje thee te drinken, zodat zij jou kunnen leren kennen en andersom. Het is goed om tijdens dit kennismakingsgesprek goed af te spreken onder welke voorwaarden je werk, wat het tarief is en wat er allemaal van jou verwacht wordt. Vinden de ouders het bijvoorbeeld prettig als jij voor de kinderen kookt, dan kun jij besluiten dit te doen. Je kunt in dat geval wel een meerprijs rekenen. Een kok is immers ook niet gratis. Bespreek ook altijd de regels in en om het huis. Mag je bijvoorbeeld gebruikmaken van de televisie als de kinderen op bed liggen? Het is van belang dat jullie hier duidelijke afspraken over maken, zodat er geen misverstanden ontstaan.

Als je na het gesprek geen goed gevoel hebt bij het gezin, is het niet erg om verder te zoeken. Het is minstens zo belangrijk dat jij een goed gevoel hebt bij het gezin. Voelt het niet goed, dan kun je dit de ouders altijd vertellen en verder zoeken. Er zijn een hoop gezinnen bij Oppasland die op zoek zijn naar een leuke oppas. Wellicht zit daar wel iemand tussen waar jij je prettig bij voelt.

Veelgestelde vragen

Hoeveel ouders zoeken een oppas in Lelystad?
Wat is het gemiddelde geboden uurtarief in Lelystad?