Oppaswerk Leeuwarden

In Friesland dalen de geboortecijfers ieder jaar een stukje verder. Steeds meer jonge gezinnen verhuizen naar steden als Amsterdam en Rotterdam, omdat daar meer werk te vinden is. Toch zijn er ook veel jonge gezinnen die de vrijheid van het Friese landschap niet op willen geven. Deze ouders willen natuurlijk ook dolgraag ’s middags op het schoolplein staan, maar omdat ze vaak iets verder weg werken, is een beetje hulp soms wel welkom. Heb jij wat tijd over in de week en zou je deze ouders dolgraag een handje helpen? Meld je vandaag nog aan als oppas bij Oppasland en ga oppassen bij gezinnen die jouw hulp goed kunnen gebruiken.

Wat doet Oppasland?

Vooral in Leeuwarden zijn veel ouders op zoek naar oppassers, maar ook in Heerenveen en Dokkum zijn nog steeds veel ouders op zoek naar een leuke oppas die met veel liefde en plezier op hun kinderen wil passen. Oppasland heeft het haar missie gemaakt om oppassers en ouders te matchen, zodat er leuke samenwerkingen kunnen ontstaan en deze ouders wat ademruimte krijgen. Als jij wat uurtjes over hebt in de week kun je je volledig gratis aanmelden op Oppasland, zodat jij deze ouders dat beetje extra hulp kunt bieden waar ze naar verlangen.

Registreren bij Oppasland

Voordat je begint met oppassen, is het verstandig om te bedenken wat voor werk je zoekt. Als jij vaak in avonden beschikbaar bent, kun je je wellicht aanmelden als nachtoppas aan huis. Jij houdt dan een oogje in het zeil als de ouders nachtdiensten hebben of iets dergelijks. Je kunt echter ook overwegen om de kinderen van school te halen en te koken als de ouders laat terugkomen van werk. Wat voor oppas jij ook wilt worden, bij Oppasland is er gegarandeerd een gezin waarbij jouw diensten meer dan welkom zijn. Registreer je daarom vandaag nog bij Oppasland en maak een profiel aan. Vermeld op dat profiel wie jij bent en wat voor oppaswerk je zoekt. Je kunt in een schema eenvoudig aangeven wanneer je beschikbaar bent, zodat ouders precies kunnen zien of jij kunt bieden wat zij zoeken. Vergeet ook vooral niet om een foto toe te voegen. Veel ouders vinden het prettig om te zien met wie ze te maken hebben voordat ze een berichtje sturen.

Contact met ouders

Je kunt bij Oppasland op twee verschillende manieren zoeken naar oppaswerk. Je kunt wachten tot de ouders contact met jou zoeken of zelf actief op zoek gaan en berichten sturen naar ouders. Als je kiest voor de eerste optie, dan betaal je helemaal niets voor het gebruik van Oppasland. Reageren op berichten van andere is bij Oppasland namelijk altijd gratis. Onze ervaring leert ons echter wel dat deze manier van zoeken veel meer tijd vergt dan wanneer je zelf op zoek gaat naar oppaswerk. Als je liever zelf berichten stuurt naar ouders, dan kun je kiezen voor Oppasland Premium. Een Premium account kost een vast bedrag per maand en is op ieder gewenst moment aan te vragen en op te zeggen via de instellingen van je account. Zodra je een Premium account hebt aangemaakt, kun je berichten sturen naar ouders, waar zij weer gratis op kunnen reageren. Op deze manier geef je je zoektocht naar oppaswerk een enorme boost.

Kennismaking

Veel ouders vinden het prettig om eerst even een kopje thee te drinken met de nieuwe oppas. Op die manier willen ze je leren kennen en hebben ze de gelegenheid om duidelijke afspraken te maken met jou. Denk hierbij aan zaken als:

  • Regels in en om het huis
  • Oppastarief
  • Werktijden
  • Ritme van de kinderen

Het is van belang om deze zaken vooraf te bespreken, zodat jullie allebei weten wat er verwacht wordt. Op die manier zullen jullie niet voor verrassingen komen te staan en kan er een prettige samenwerking opgestart worden.

Het is uiteraard belangrijk dat de ouders zich prettig bij jou voelen, maar andersom moet dat ook het geval zijn. Als jij niet het gevoel hebt dat jij kunt bieden wat de ouder zoeken, is het helemaal niet erg om verder te zoeken. Er zijn genoeg ouders in Leeuwarden op zoek naar een oppas, dus er zit ongetwijfeld een leuk oppasgezin bij voor jou.

Veelgestelde vragen

Hoeveel ouders zoeken een oppas in Leeuwarden?
Wat is het gemiddelde geboden uurtarief in Leeuwarden?