Er zijn 64 ouders in Leeuwarden

Meld je aan als oppas in Leeuwarden

Leeuwarden is een populaire stad voor studenten en is de laatste jaren erg gegroeid in het aantal inwoners door de grote hoeveelheid studenten. Zo zijn er verschillende hogescholen gevestigd, zoals Stenden Hogeschool, NHL Hogeschool en Van Hall Larenstein, waar ieder jaar veel nieuwe studenten hun nieuwe toekomst bepalen. Wanneer je als student zelf voor de studiekosten op moet draaien, dan zal er toch een manier verzonnen moeten worden om de kosten te kunnen betalen. In dit geval is een bijbaantje die je kunt combineren met de studie heel handig. Een bijbaantje die je perfect kunt combineren met de studie of met andere dagelijkse bezigheden is het werk als oppas voor kinderen. Oppaswerk biedt namelijk veel flexibiliteit en is ook nog eens hartstikke leuk.

Word jij oppasser in Leeuwarden?

Woon je in Leeuwarden en zoek je werk voor een aantal uurtjes per week? Houd je van kinderen? Meld je dan aan als oppasser in Leeuwarden en ga vandaag nog op zoek naar werk. Je meld je gratis aan bij Oppasland. Dit is een website waarop ouders zich aanbieden en zoeken naar een geschikte oppasser in de buurt. Tegelijkertijd melden ook oppassers zich aan die op zoek gaan naar ouders bij hen in de buurt.

Hoe werkt Oppasland?

Nadat je je hebt geregistreerd maak je een profiel aan. Hierin presenteer jij jezelf. Wat maakt jou de ideale oppasser voor kinderen in Leeuwarden? Geef informatie over jezelf en plaats een leuke foto. Vervolgens wordt je profiel gecontroleerd. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat er ongepaste informatie of foto's worden geplaatst. Zodra je profiel door de controle is gekomen wordt deze online geplaatst en kunnen ouders je profiel bekijken. Zijn er ouders die interesse hebben in jou als oppasser, dan kunnen ze je een bericht sturen met een Premium account. Spreekt het jou ook aan om bij dit gezin op te passen, dan spreek je met elkaar af. Op deze manier maak je kennis met elkaar. Een goede tip voor het kennismakingsgesprek is om je voor te bereiden. Het is tenslotte een soort sollicitatiegesprek. Neem iets mee waardoor jij het verschil maakt ten opzichte van eventuele andere kandidaten. Hierbij kun je denken aan een spelletje dat je mee kunt nemen zodat je elkaar leert kennen of neem een kleinigheidje mee voor de kinderen. Wees hoe dan ook altijd jezelf tijdens een gesprek, zo krijgen de ouders sneller vertrouwen in je.

Maak goede afspraken

Ben je uitgekozen? Gefeliciteerd! Nu is het tijd om goede afspraken met elkaar te maken en ervoor te zorgen dat je bij vragen altijd contact opneemt met de ouders. Vergeet niet om te vragen of de kinderen een allergie hebben en of ze televisie mogen kijken wanneer de zon schijnt. Spreek ook met elkaar af hoe je de kinderen moet straffen wanneer dit nodig is. Wanneer je voor het eerst begint dan moet je zorgen dat je een telefoonnummer van een van de ouders hebt waarop je kunt bellen in geval van nood. Zo moet je je goed voorbereiden, maar onthoud: een goede voorbereiding is het halve werk. Voor je het weet ben jij degene met het leukste bijbaantje in Leeuwarden.