Oppaswerk Ede

Steeds meer Amsterdammers verhuizen naar het rustige Ede om daar een gezin te stichten. De drukte in Amsterdam staat veel mensen steeds meer tegen en zeker als je wat ouder wordt wil men rust. Door de stijging van het aantal jonge gezinnen, is er ook steeds meer vraag naar een gastouder of oppas in de buurt. Het is immers wel van belang dat ouders af en toe even samen uit kunnen gaan of een oppas achter de hand hebben als zij zelf te laat thuis zijn om de kinderen van de (buitenschoolse) opvang te halen. De reistijd naar de hoofdstad bedraagt al snel een uur en als er een treinstoring is, is het fijn om een leuke verantwoordelijke oppas achter de hand te hebben. Ben jij flexibel en wil je graag een extra zakcentje verdienen? Bij Oppasland vind je snel Oppaswerk in Ede.

Hoe begin je met oppassen?

Als je wilt beginnen met oppassen, kunnen we ons voorstellen dat dat heel spannend is. Om je een handje te helpen leggen we je graag uit hoe je het beste een oppasbaantje kunt vinden. Allereerst is het belangrijk dat jij zelf beslist wat voor werk je wilt gaan doen en wat voor prijs je hiervoor wilt hanteren. Wil je bijvoorbeeld alleen oppassen, of vind je het ook geen probleem om wat extra werk te doen? Denk hierbij aan werk, zoals:

  • Schoonmaken
  • Koken
  • Kinderen ophalen en brengen
  • Wassen

Hou er rekening mee dat je voor al deze zaken meer geld kunt vragen. Een schoonmaker kost immers ook geld, dus het is helemaal niet gek om hier zelf ook een meerprijs voor te vragen. Overleg dit altijd vooraf met de ouder en ga niet uit jezelf extra werk doen. Dit wordt vaak niet op prijs gesteld.

Oppaswerk vinden

Als je eenmaal besloten hebt wat voor werk je zoekt, kun je op zoek gaan naar oppaswerk in Ede. Je kunt natuurlijk zelf rondvragen of een briefje ophangen in de supermarkt. Helaas zijn deze manieren van zoeken vaak wat minder effectief. Veel ouders zoeken vaak op het internet naar hun nieuwe oppas en daarom kan het zinvoller zijn om te zoeken via een oppasplatform zoals bijvoorbeeld Oppasland. Je maakt bij Oppasland gratis een profiel aan waarmee je onbeperkt door het oppaswerk aanbod kunt zoeken. Zo zie je precies welke ouders op zoek zijn naar een nieuwe oppas en kun je ook kenbaar maken dat jij op zoek bent naar oppaswerk. Op dat profiel kun je namelijk gelijk aangeven wie jij bent, wat je zoekt, voor wanneer en voor welk bedrag. Ouders krijgen dat profiel te zien, waarna zij contact met jou kunnen zoeken met een Premium account.

Oppasland Premium

Je kunt inderdaad, zoals het hierboven beschreven staat, wachten op een ouder met een Premium account, maar je kunt er ook voor kiezen om zelf een Oppasland Premium account aan te maken. Met zo’n Premium account kun je zelf berichten sturen naar ouders om te kijken of zij interesse hebben in jouw diensten. Onze ervaring leert ons dat je op die manier veel sneller oppaswerk vindt en je dus ook sneller aan de slag kunt gaan.

Kennismaking met de ouders

Als je eenmaal contact gelegd hebt met ouders, is het verstandig om eerst even een kennismakingsgesprek in te plannen. Je kunt op die manier even kijken of je je op je gemak voelt bij de ouders, zonder dat je gelijk ergens aan vast zit. Jullie kunnen dan alle zaken bespreken, zoals uurtarief, werkzaamheden en tijden. Je weet op die manier precies waar je aan toe bent en kunt dan zelf beslissen of je hiermee akkoord gaat. Wees ook niet bang om zelf vragen te stellen aan de ouders. Jij bent natuurlijk net zo nieuwsgierig naar hun gezin als zij zijn naar jou. Als je na het gesprek nog wat twijfels hebt, kun je altijd voorstellen om eerst eens even op proef op te passen om zo te zien of je je op je gemak voelt bij de kinderen en zij bij jou. Gaat dat allemaal goed, dan kunnen we je feliciteren met je nieuwe oppaswerk. Is dit echter niet helemaal wat je ervan verwachtte, kun je altijd verder zoeken. Zorg er wel altijd voor dat je de ouders hierover inlicht, zodat zij niet op jou wachten terwijl jij verder zoekt.

Veelgestelde vragen

Hoeveel ouders zoeken een oppas in Ede?
Wat is het gemiddelde geboden uurtarief in Ede?