Oppassen in Deventer

In Deventer worden jaarlijks gemiddeld 1.145 kinderen geboren. In veel gezinnen werken tegenwoordig beide ouders en hierdoor zijn er veel oppassers nodig. Steeds meer ouders zijn op zoek naar een vaste gastouder of oppas voor doordeweeks of in de avond en als jij wat uurtjes over hebt en graag voor kinderen zorgt, kun jij die ouders en kinderen helpen. Wij snappen dat het heel spannend kan zijn om voor het eerst op te passen en daarom vertellen wij je graag hoe je het beste te werk kunt gaan. Jij wordt op die manier de leukste oppas van Deventer!

Bedenk wat je wil

Voordat je aan de slag kunt gaan als oppasser, is het van belang dat je bedenkt wat je wilt gaan doen als oppasser. Wil je passen op hele kleine kinderen of vind je dat toch wel lastig? In dat geval kun je beter kiezen voor een makkelijkere leeftijdscategorie. Ook is het van belang dat je bedenkt wat voor extra werkzaamheden je bereid bent om te doen. Veel ouders vinden het prettig als de oppas zo af en toe ook even een stofzuiger door het huis haalt of de afwas doet. Je kunt hier uiteraard wel een meerprijs voor vragen. Een schoonmaakster kost per slot van rekening ook geld. Extra werkzaamheden waar je voor gevraagd kunt worden zijn bijvoorbeeld:

  • Schoonmaken
  • Bijles geven
  • Kinderen ophalen of wegbrengen
  • Koken

Het is aan jou om te besluiten wat je wil doen en hoeveel geld je hiervoor vraagt. Werken als oppas kent geen vast tarief en is afhankelijk van wat jij wilt vragen.

Oppaswerk vinden

Als je eenmaal besloten hebt wat voor oppaswerk je zoekt, kun je actief op zoek gaan naar oppaswerk in Deventer. Je kunt uiteraard een briefje ophangen in de lokale supermarkt, of in je omgeving vragen. Onze ervaring is echter dat ouders steeds vaker online op zoek gaan naar een geschikte oppas voor hun kinderen.  Om hiervan gebruik te maken, kun je je aanmelden bij ons oppasplatform Oppasland. Registreren is bij ons helemaal gratis en daarmee kun je zelf een profiel aanmaken. Op dat profiel kun je gelijk vermelden hoeveel geld je vraagt per uur en wanneer je beschikbaar bent. Vergeet ook vooral niet om een leuk tekstje en een foto toe te voegen. Onze ervaring leert ons dat ouders eerder een bericht sturen naar mensen van wie het profiel volledig is ingevuld.

Contact met ouders

Bij Oppasland kun je op twee manieren zoeken naar oppaswerk. Je kunt wachten tot ouders contact met jou opnemen Ouders hebben in dat geval een Premium account nodig en jij niet. Oppasland is in jouw geval dus helemaal gratis te gebruiken. Reageren kost bij Oppasland namelijk niets. Het is helaas wel zo dat deze manier van zoeken vaak langer duurt dan wanneer je zelf het heft in handen neemt. Als je dat zelf ook prettiger vindt en snel oppaswerk wilt vinden, kun je gebruikmaken van een Premium account. Zo’n Premium account kost een vast bedrag per maand en is op ieder gewenst moment aan te vragen en op te zeggen.

Zodra je een Premium account hebt aangevraagd, kun je ouders een berichtje sturen waarin je jezelf voorstelt en vertelt wat voor oppaswerk je zoekt en wat je dus voor ze kunt betekenen. Vergeet ook vooral niet om bij je notificaties te kijken. Hier kun je zien welke ouders jouw profiel bekeken hebben. Wellicht zijn die ouders wel geïnteresseerd in jouw diensten, maar hebben zij geen Premium account. Je kunt ze altijd even een berichtje sturen.

Kennismakingsgesprek

Als je eenmaal contact hebt met ouders, kun je afspreken om eerst even een kennismakingsgesprek in te plannen. Veel ouders en oppassers vinden het prettig om te weten met wie ze te maken hebben. Tijdens zo’n gesprek kun je ook aangeven wat jouw wensen en eisen zijn, zodat de ouders precies weten wat ze van jou kunnen verwachten. Verwacht ook genoeg vragen terug. Als jullie na dat gesprek een prettig gevoel overhouden, kan het werken beginnen. Het is overigens ook helemaal niet erg als je je niet prettig voelt bij de ouders. Zo’n kennismakingsgesprek is vrijblijvend en je kunt ze altijd vertellen dat je liever nog even verder zoekt. Dit kunnen ouders op hun beurt ook doen. Voor jou is ook zeker een leuk oppasgezin beschikbaar.

Veelgestelde vragen

Hoeveel ouders zoeken een oppas in Deventer?
Wat is het gemiddelde geboden uurtarief in Deventer?