Oppas Veenendaal

Een oppas regelen voor jouw zoontje of dochtertje kan spannend zijn, voor ouder én kind. Vrienden en familie vragen om op te passen voelt in eerste instantie nog prettiger, maar het komt geregeld voor dat er niemand beschikbaar is. In zo’n geval kun je de hulp inschakelen van een oppas of gastouder. Iemand die ervaring heeft in de opvang van kinderen en met alle liefde komt zorgen voor jouw kindje. Maar hoe vind je zo’n fijne oppas? Iemand waarbij niet alleen jij, maar ook je kind zich prettig voelt. Bij Oppasland ben je aan het juiste adres. Via ons gebruiksvriendelijke platform heb je de keuze uit honderden oppassers die voor jullie klaarstaan.

Waarom Oppasland?

Je zoekt een oppas voor je kind of kinderen. Maar hoe vind je iemand waar je een goed gevoel bij hebt? Wel zo fijn om eerst eens goed rond te kijken. Je kunt gaan rondvragen in je omgeving. Of misschien wil je een oproep plaatsen op het prikbord van je lokale supermarkt. Maar het aantal reacties zal dan beperkt zijn, waardoor je maar een geringe keuze hebt. Hoe fijn zou het zijn als je een ruimere keuze hebt en je allereerst eens goed kunt oriënteren? Op ons platform vind je direct een groot aanbod aan oppassers die beschikbaar zijn voor oppaswerk. Lees hun profiel op je gemak door en maak een weloverwogen beslissing. Heeft iemand jouw interesse gewekt? Stuur hem of haar een persoonlijk berichtje!

Oppasland Premium

Jouw persoonlijke profiel op Oppasland is zichtbaar voor oppassers en gastouders uit heel Nederland. Reageren op hun berichten is helemaal gratis. Met een Premium-account kun je zelfs actief op zoek gaan naar een oppas! Spreekt een profiel je aan? Dan kan je de oppas een berichtje sturen. Voor je het weet komt hij of zij kennismaken. Oppasland Premium geeft je beschikking over alle functionaliteiten van ons platform. Zo kun je ook recensies achterlaten op de profielen van oppassers. Daarmee help je ouders in Nederland om een fijne oppas te vinden. Jouw mening telt!

Online VOG aanvragen

Veel mensen die werken met kinderen wordt gevraagd naar hun Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG). Dit is een verklaring waaruit blijkt of iemand strafbare feiten heeft gepleegd die een risico vormen voor de functie of het doel waarvoor de verklaring wordt aangevraagd. Gastouders zijn verplicht om in het bezit te zijn van een VOG, maar ook een oppas kun je vragen om een verklaring te tekenen.

Ook bij Oppasland merken we dat steeds meer ouders aangeven dat ze het liefst een oppas of gastouder aannemen die een VOG heeft getekend. Daarom hebben we mogelijk gemaakt om online een VOG aan te vragen. Om de aanvraag een beetje eenvoudiger te maken werken we samen met VOGnodig. Een VOG geeft je net dat beetje meer zekerheid dat jouw kind echt in goede handen is. Zo kun je met een gerust hart vertrouwen op goede zorg.

Verder lezen: Digitaal VOG aanvragen

Een goede voorbereiding

Of je nu oppas of gastouder inschakelt; ga vooral op je gevoel af. Zorg voor een goede voorbereiding en kies uiteindelijk iemand uit bij wie je je echt vertrouwd voelt. Een prettige eerste kennismaking kan al heel wat zorgen wegnemen. Breng jouw wensen voor een oppas in kaart. Heeft jouw kind bijvoorbeeld speciale hulp nodig? Blijft het puur bij oppassen? Of zou je het fijn vinden als er ook huishoudelijke klusjes worden gedaan? Veel oppassers komen je graag tegemoet door wat extra werk te doen, natuurlijk wel tegen een iets hoger tarief. In overleg is veel mogelijk. Bereid ook je zoontje of dochtertje voor op de nieuwe oppas. Vaak helpt het om iemand eerst te laten proefdraaien. Zo geef je iedereen de tijd en ruimte om aan elkaar te wennen.

Veelgestelde vragen

Hoeveel oppassers zoeken op dit moment oppaswerk in Veenendaal?
Wat is het gemiddelde oppastarief in Veenendaal?
Wat is de gemiddelde leeftijd van oppassers in Veenendaal?